CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Olguţa Trifan         Publicat în: Ediţia nr. 1435 din 05 decembrie 2014        Toate Articolele Autorului

COPIII DIN COMUNA MEA DORESC SĂ TE CITEASCĂ!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dragi prieteni şi nu numai,  
 
Scriitori şi poeţi şi nu numai,  
 
Astăzi, în ajun de Sf. Nicolae, m-am gândit cum să fac să mulţumesc Moşului pentru darurile minunate, primite de-a lungul anilor.  
 
Păi, cum altfel să fie mai potrivit? Vă propun, cu tot respectul, să-mi daţi o mână de ajutor! Doar împreună, putem reuşi!  
 
Vă lansez astăzi o provocare, o campanie de binefacere, dacă doriţi, dar nu vă cer bani, cum poate mulţi vă aşteptaţi, vă rog să donaţi o carte, chiar mai multe dacă puteţi, o carte scrisă de dumneavoastră sau de altcineva. Să fie o carte de poezie sau proză, care să aibă un conţinut decent, educativ, deoarece îşi va afla un loc de cinste pe rafturile unei biblioteci, o să fie îmbrăţişată de fragede braţe de copii, dar şi de părinţi şi, cine ştie, de bunici. Însă target-ul ţintă sunt copiii! În consecinţă, nu trebuie să-i dezamăgim, trebuie doar să-i ajutăm să se îndrăgostească de carte, să-şi dorească să se întoarcă la ea, să-i mângâie coperta, să-i simtă mirosul, căldura, să le devină refugiu şi bun prieten.  
 
Asta este cartea! Ea te ajută să trăieşti, te ajută să înţelegi lumea, să afli că poţi trăi frumos, să faci diferenţa între bine şi rău...  
 
Trebuie să-i ajutăm să înţeleagă că între viaţa reală şi cea din cărţi nu este un zid, este doar un fluid ce le întreţine şi le leagă existenţa, este cordonul ombilical între mamă şi copil.  
 
Doar prin cultură, cu ajutorul cărţilor, putem evolua!  
 
Cine doreşte să dea curs acestei campanii, acestei rugăminţi, mă poate contacta în mesageria privată pentru detalii privind modul de trimitere a cărţilor.  
 
La sfârşitul lunii Ianuarie, când îmi propun să închei campania, cu multe cărţi primite de la dumneavoastră, dragi prieteni şi oameni ce iubiţi cultura, voi publica o listă completă cu nume şi titluri, precum şi un proces-verbal de predare-primire, încheiat la Biblioteca comunală Pădureni, jud. Vaslui, înfiinţată în anul 1960, cu o zestre de 18.731 de volume. Veti spune: Multe! Eu spun altfel: Pădurenii mei sunt însetaţi de cultură, după cum a dovedit-o prezenţa numeroasă, atenţia şi bucuria manifestate cu ocazia recentei lansări a volumului bilingv "43", precum şi interesul cu care l-au primit. „Biblioteca are tot timpul nevoie de alte cărți” pentru că, în fiecare zi, bate cineva la uşa cu poveşti şi întreabă: „ce mai e nou?”  
 
Vă puteţi regăsi printre autorii preferaţi ai pădurenilor! Cărţile dumneavoastră pot fi sprijin real al dascălilor şi părinţilor, cei care sunt permanent preocupaţi să îndrume paşii tinerilor în viaţă.  
 
Puteţi şi, chiar vă rog, să lăsaţi o urmă, un semn, o mică dedicaţie, pe cărţile oferite.  
 
Cu recunoştinţă şi preţuire,  
 
Olguţa Luncaşu Trifan  
 
Referinţă Bibliografică:
COPIII DIN COMUNA MEA DORESC SĂ TE CITEASCĂ! / Olguţa Trifan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1435, Anul IV, 05 decembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Olguţa Trifan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Olguţa Trifan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!