CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 2085 din 15 septembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Întâmplări pe Tărâmul Iluziei (Călătorie în Lumea Imaginarului) - Universul Timpului Intermediar
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Motto: „Religia, arta și știința sunt ramuri ale același copac. Ele au drept scop înnobilarea ființei umane ridicând-o din sfera limitată a existenței fizice și călăuzind-o spre libertate.” ― Albert Einstein  
 
(Prezenta carte a fost publicată în sistemul amazon.com.)  
 
În sala lungă de câțiva metri se înghesuiau claie peste grămadă ofițeri de toate gradele și de toate rangurile posibile. Atmosfera era înfierbântată: un student fusese prins cu o Biblie asupra lui de o patrulă a garnizoanei. Trebuiau să se ia măsuri urgente. De la comandament venise ordinul pentru exmatriculare directă, dar la nivel local, formele se cereau respectate. Generalul le-a explicat profesorilor adunați că este o situație specială, ba chiar unică, și în consecință, este necesar să se dea un exemplu de operativitate și disciplină.  
 
S-a pus la vot decizia senatului facultății pentru exmatriculare. Nimeni nu a avut nimic de comentat și unanimitatea a fost repede realizată. Imediat a fost chemat studentul cu pricina în fața completului de judecată și i s-a pus în vedere că dacă nu își modifică opinia, atunci va fi dat afară din facultate cu mențiunea de a nu mai putea să urmeze vreodată cursurile vreunei alte universități.  
 
Argumentația simplă și directă a generalului a fost urmată de susținerea mai multor șefi de catedră, iar la final s-a dat cuvântul acuzatului pentru a-și exprima poziția sa relativ la această problemă. Toți se așteptau la retractarea viguroasă a convingerilor privind credința în Dumnezeu, neparticiparea la serviciile religioase de la biserica Sfântul Silvestru și recunoașterea vinovăției.  
 
Cu emoție, studentul în cauză s-a adresat calm și politicos celor de față mulțumind pentru ocazia de a-și putea susține punctul de vedere asupra religiei. Imediat a fost întrerupt de șeful organizației de bază, care i-a cerut doar să răspundă simplu la solicitare, dar generalul, om sensibil din fire, a fost de acord cu solicitarea făcută.  
 
Studentul și-a dres vocea și a încercat să fie cât mai concis cu putință. Cu puține cuvinte el a expus faptul că pentru el, credința în Dumnezeu reprezintă un pilon fundamental pentru tot ce înseamnă cunoaștere. Că în mod normal, religia și știința nu sunt în opoziție, ci se completează reciproc adăugându-se artei ca ferestre de explorare a universului.  
 
În plus, a subliniat că o știință fără religie reprezintă o barbarie ce naște monștrii distrugerii omenirii, iar o artă fără religie nu are finalitate. Dar acestea trei împreună descătușează potențialul infinit al conștiinței umane. A mai precizat, că a ajuns să creadă în Dumnezeu spontan, ca o evoluție logică a experienței vieții și lecturii, preponderent științifice și filozofice.  
 
A mai adăugat că în privința creștinismului, nu este de acord cu violența manifestată în trecut și că este necesară redescoperirea acestuia pentru noul mileniu care urma să înceapă în cel mult 12 ani. Numai printr-o întoarcere la izvoarele acestuia de acum 2000 de ani, se poate ajunge la înțelesul curat și nedistorsionat al credinței oferite de Iisus Hristos trecând dincolo de toate curentele și mișcările religioase apărute de-a lungul timpului. A mai spus că a retracta credința în Dumnezeu reprezintă un lucru pe care nu îl va face și faptul că i se solicită așa ceva reprezintă un abuz.  
 
Toți au rămas înmărmuriți de îndrăzneala și argumentația acestui student, dar decizia fiind luată, s-a dispus exmatricularea. Dar hotărârea luată a fost ulterior anulată de același comandament, de teamă să nu fie acuzat ulterior de existența persecuției religioase într-o instituție militară de învățământ superior. S-a dispus însă descurajarea studentului și acordarea de note proaste la învățătură cu eventuala exmatriculare din cauza repetenției.  
 
Dar a venit decembrie 1989 și acel student a reușit să plece din sistemul militar. Toate aceste lucruri au devenit o parte a istoriei nescrise, dar el a continuat să caute calea confluenței religiei, științei și artei pe calea luminoasă a cunoașterii. Fostul student a explorat nenumărate curente filozofice și religioase ale umanității, a făcut parte din diferite mișcări religioase pentru ca în final să renunțe la ele și să meargă singur mai departe pe calea cunoașterii Marelui Autor al tuturor lucrurilor. Fără prejudecată, a studiat curente ce păreau potrivnice creștinismului, ba chiar a ajuns să aprecieze conexiunile existente între toate curentele ideologice ale lumii, dar mereu a rămas în cuget și în fapt un urmaș umil al lui Iisus Hristos.  
 
Și astfel, a ajuns să scrie mai multe jurnale ale călătoriilor sale prin spațiile și dimensiunile fascinante ale existenței. Lupta cu iluzia, căutarea vindecării și avansarea pe treptele credinței au fost doar trei dintre etapele parcurse de atunci de acea persoană, care afirma în urmă cu peste 25 de ani că abordarea corectă a cunoașterii presupune unirea acelor segmente fundamentale separate artificial de-a lungul istoriei.  
 
Astfel, acest al patrulea volum al jurnalului său, se referă în principal la impresiile culese de pe tărâmul mitic al iluziei, care reprezintă alegoric lumea în care trăim. Cu un spirit de observație atent și cu detașarea cercetătorului, fostul student a urmărit să comunice un punct de vedere obiectiv, pozitiv și folositor posibilului cititor. Fără să se descurajeze de impedimentele întâmpinate, el a perseverat și a reușit să ofere o imagine suficient de clară a luptelor și provocărilor pe care orice om este chemat să le poarte sau să treacă prin ele pe acest tărâm fermecat al amăgirii.  
 
Prezenta lucrare va fi completată ulterior de altele similare și chiar volumul filelor de jurnal încorporate va crește pe măsură trecerii timpului și revizuirilor ulterioare. Prin urmare, vă recomand o călătorie plăcută pe tărâmul iluziei în căutarea cunoașterii naturii adevărate a existenței, singura capabilă să satisfacă pe adevăratul căutător al nemuririi.  
 
Octavian Lupu  
București  
15 septembrie 2016  

CUPRINS  

CALEA VIEȚII NEMURITOARE  

CHIPUL FERICIRII  

- Emoția ce Topește Lacrimile Nefericirii
- Fericirea Imprimată în Textura Sufletului
- Globuri Multicolore de Zăpadă dăruite Unui Suflet de Copil
- Primele Litere din Alfabetul Nesfârșit al Vieții
- Spațiul Imponderabil al Timpului  

CONFLICT ȘI COMPASIUNE  

- Conflictul ca Performanță Școlară
- Discutând cu Omul de Lângă Tine
- Etichetarea Negativă Distruge Respectul de Sine
- Omul Primitiv - Cel Mai Periculos Adversar
- Pe Aleile Parcului Am Zărit Frunzele Toamnei  

CREATIVITATE ȘI INOVAȚIE  

- Artistul Traducător și Capodopera Sa
- Lumea Viitorului Rescrisă prin Visul unui Copil
- Ritmurile Astrale ale Universului Infinit
- Santinela Cosmică din Mijlocul Deșertului
- Secolul Declinului Inspirației Artistice  

ESTETICA FRUMOSULUI  

- Artistul, Cercetătorul și Străinul
- Caligrafia Scrierii la Claviatura de Calculator
- Harpa din Camera Alăturată
- Frumosul Natural și Frumosul Spiritual
- Ținta de la Marginea Țintei  

EXPERIENȚA VIEȚII  

- Călătorie prin Cronotopul Misterios al Lumii
- Tărâmul Fermecat al Insomniei
- Tuburi Fluorescente în Lumina Asfințitului
- Umbrele Caselor în Lumina Dimineții
- Urme de Pași Scrâșnite pe Zgură Roșie  

FRONTIERELE CUNOAȘTERII  

- Contragreutatea și Punctul de Echilibru
- Drumul către Marte
- Primii Pași în Lumea Iluziei
- Programatorul și Proiectul Său  

IMAGINAR ȘI FANTASTIC  

- Cartea și Sala de Lectură
- Catedrala Timpului Etern Prezent
- Prințul din Palatul de Marmură Albă
- Zgomot de Pași prin Spațiul Sacru al Tăcerii  

MIRACOLUL EXISTENȚEI  

- Atracția Irezistibilă a Necunoscutului
- Camera Video din Sala de Spectacole
- Călători pe Banchetele Înghesuite ale Lumii
- Digestia Alimentelor și Geneza Cosmosului
- Melodia Autorului Anonim pentru Solistul fără Nume
- Mesajele Engimatice de la Malul Mării
- Străinul Ascuns în Adâncul Sufletului  

REALITATE ȘI ILUZIE  

- Din Nou în Prăvălia Negustorului de Iluzii
- Fragmente de Viață în Deșertul Citadin
- Mesagerii Naturii pe Tărâmul Iluziei
- Parcul Înverzit din Mijlocul Cenușiu al Orașului  

SEMNE SĂPATE ÎN TIMP  

- Autostrada Viselor Uitate la Cumpăna dintre Ani
- Călători Grăbiți în Trenul Noului An
- Cunoașterea Nesfârșită a Divinului Creator
- Doar Timpul Îți Va Spune
- În Amintirea Suferințelor, Sacrificiului, Morții și Învierii lui Iisus Hristos
- Mi-am Pus o Dorință în Prag de Primăvară
- Un An Nou în Căutarea Omului pe Pământ  

ZICERI ȘI MAXIME  

- Angrenajul Delicat al Existenței
- Atracția Frumuseții Nesfârșite
- Blândețea și Compasiunea
- Clipe de Fericire Astrală
- Creație Fără Limite
- Dansul Artistic al Cuvântului
- Drumul Către Succes
- Inteligență și Înțelepciune
- Pasiunea și Tumultul Iubirii
- Relații dintre Ființe și Oameni
- Singur în fața Universului
- Universul Lecturii și Imaginației  

UNIVERSUL TIMPULUI INTERMEDIAR  
Referinţă Bibliografică:
Întâmplări pe Tărâmul Iluziei (Călătorie în Lumea Imaginarului) - Universul Timpului Intermediar / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2085, Anul VI, 15 septembrie 2016, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!