CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 2030 din 22 iulie 2016        Toate Articolele Autorului

Vindecare prin Cuvânt (Călătorie în Lumea Cuvântului) - Universul Timpului Intermediar
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Motto: „A nu răspunde cu violență reprezintă o armă puternică și justă, care taie fără a răni și înnobilează pe omul care o folosește. Este o sabie care vindecă.” — Martin Luther King, Jr.  
 
(Prezenta carte a fost publicată în sistemul amazon.com.)  
 
În urmă cu câțiva ani am avut ocazia de a cumpăra o carte având drept titlu „Cum să te vindeci cu o poveste” de Paola Santagostini, un psihoterapeut cunoscut din Italia. Acest titlu m-a intrigat de la început, fiindcă nu înțelegeam cum este posibil ca o poveste să aibă un impact eficient asupra problemelor de natură sufletească pe care le putem avea de-a lungul vieții. Metoda propusă era deosebit de simplă, în sensul că se solicita persoanelor afectate de diferite probleme interioare să scrie o poveste prin intermediul căreia să își proiecteze propriile dificultăți, iar în final să ofere o posibilă soluție în plan imaginar. Am citit cu atenție această carte și mi-am dat seama că metoda propusă era deosebit de simplă și la îndemâna fiecăruia dintre noi. Într-adevăr, există o forță extraordinară ce rezultă din folosirea imaginației. Acest lucru a fost intuit din vremuri străvechi, fapt ce explică într-o mare măsură existența povestirilor folclorice. De fapt, prin puterea imaginației se realizează o „reprogramare” a motivațiilor și atitudinilor conform unor norme morale având valoarea de lege sau principiu universal.  
 
Imediat ce am înțeles aceste lucruri, m-am întrebat dacă nu cumva s-ar putea folosi conținutul Sfintelor Scripturi în rezolvarea dificultăților interioare pe care le avem. Dacă o poveste poate avea o putere atât de mare, atunci adevărul Bibliei va avea un impact mult mai mare, vindecând în întregime orice neputință de acest gen. Prin urmare, am început să studiez modul în care se poate utiliza Biblia cu scopul vindecării interioare. Am examinat mai multe publicații în materie, iar la final am formulat câteva etape posibil a fi urmate în acest sens. Astfel, am definit noțiunea de „studiu biblic aplicat”, ce are drept scop fundamental descrierea dificultăților întâmpinate și identificarea fragmentelor biblice utile în depășirea situațiilor critice prin care este posibil să trecem.  
 
Cu scopul de a oferi un ajutor în sensul celor amintite, am elaborat o metodă destinată conversiei trăirilor în direcția cea bună folosind „studiul biblic aplicat” drept instrument de modelare interioară și dezvoltare personală. Pe scurt, etapele acestei metode sunt următoarele:  
 1. Exprimarea unei situații dificile;
 2. Examinarea acesteia pentru a identifica elementele ce o compun;
 3. Explorarea Bibliei pentru identificarea conexiunilor ce se pot stabili în cuprinsul Sfintelor Scripturi;
 4. Expandarea înțelegerii conexiunilor stabilite prin studierea materialului biblic identificat;
 5. Individualizarea conexiunilor biblice identificate;
 6. Însușirea conținutului individualizat al conexiunilor biblice individualizate;
 7. Acționarea în sensul aplicării conexiunilor biblice însușite și definirii unui nou cod de conduită;
 8. Adaptarea exprimării situației dificile în conformitate cu noua linie de conduită;
 9. Ajustarea liniei de conduită în raport cu circumstanțele întâlnite.
În total sunt nouă etape, ce vor conduce la o schimbare benefică și pozitivă a calității vieții. Pentru a întregi tabloul prezentării metodei „studiului biblic aplicat”, voi contura următoarele direcții de acțiune:  
 1. Redirecționarea pozitivă a impresiilor trecutului;
 2. Rezolvarea creativă a tensiunilor din prezent;
 3. Îmbunătățirea proiecției viitorului.
Prin urmare, toate secvențele de timp: trecut, prezent și viitor, vor fi luate în considerare cu scopul de a fi tratate în lumina binefăcătoare a adevărului cuprins în Sfintele Scripturi. Ca o modalitate practică de reținere a pașilor enunțați, am sintetizat metoda sub o formă similară unei formule chimice: E4I2A3. Am speranța că rezultatele vor fi la înălțimea ideilor enunțate!  
 
Față de alte abordări de acest gen, metoda studiului biblic aplicat are drept element central examinarea și înțelegerea Sfintelor Scripturi pe baza unui studiu personal, direct și lipsit de prejudecată. Nu este vorba despre promovarea unui anumit curent religios sau a unui anumit cult, ci de o abordare sinceră a ceea ce ne-a fost transmis de Dumnezeu prin intermediul Bibliei. Ce poate fi mai eficient decât aplicarea cuvintelor Celui Atotputernic la viața noastră de zi cu zi?  
 
Octavian Lupu  
București  
22 iulie 2016  
 
 
ARTA VINDECĂRII PRIN CUVÂNT  
 
ATAȘAMENTUL NOCIV AL VIOLENȚEI  
 
CULTIVAREA ATITUDINII POZITIVE  
 
CURAJUL ÎN ACȚIUNE  
 
EXERCIȚIUL NOBIL AL CREDINȚEI  
 
IMAGINEA DE SINE RESTAURATĂ  
 
IUBIREA DE DUMNEZEU  
 
JURNAL DE STUDIU  
 
MULȚUMIRE ȘI RECUNOȘTINȚĂ  
 
LECȚII DE ISTORIE BIBLICĂ  
 
OGLINDA VIEȚII  

- Curajul Rugăciunii înaintea lui Dumnezeu
- Puterea de Nestăvilit a Amintirilor
- Transfigurarea Prezentului  
 
OPTIMISM ȘI ÎNCREDERE  

- Bucuria Religiei lui Iisus Hristos
- Înlăturarea Norilor Întunericului și Îndoielii
- Exprimarea Iubitoare a lui Dumnezeu
- Încurajarea Celor Aflați în Suferință
- Puterea Emoțiilor în Fața Realității  
 
PERSEVERENȚĂ ȘI RĂBDARE  

- Atitudinea Pozitivă Creează Punți de Comunicare
- Cum să Învingem Îndoiala și Necredința
- Drumul de la Întuneric la Lumină  
 

UNIVERSUL TIMPULUI INTERMEDIAR  
Referinţă Bibliografică:
Vindecare prin Cuvânt (Călătorie în Lumea Cuvântului) - Universul Timpului Intermediar / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2030, Anul VI, 22 iulie 2016, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!