CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Home > Cultural > Spiritual >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 2019 din 11 iulie 2016        Toate Articolele Autorului

Puterea Emoțiilor în Fața Realității
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Amintirile vin la suprafață asemenea izvoarelor ce țâșnesc din adâncuri, ca imediat după aceea să se preschimbe în pârâuri ce o iau la vale unind-se în cele din urmă în râuri. Forța impresiilor din trecut se aseamănă cu puterea apelor ce năvălesc de la înălțimea munților, trec prin văi adânci și se transformă imediat în șuvoaie nimicitoare ce distrug totul în cale. Fără apă noi nu putem trăi. Dacă ea este prea multă, atunci viața ne va fi în pericol.  
 
În urmă cu un an am citit o știre despre o zonă aridă din India, unde ploaia era o raritate. De aceea, oamenii din acea regiune săpau puțuri adânci pentru a avea acces la apă. Însă într-o zi cerul s-a înnorat pe neașteptate. După mulți ani de secetă, stropi mari de ploaie au început să cadă pe pământ. Bucuria a fost nespus de mare. Precipitațiile au durat multe zile, plouând fără întrerupere. Se părea că zeul Rudhra răspunsese cererilor credincioșilor, aducând binefacerea apei ce face posibilă viața pe pământ. Din nefericire, ploaia nu s-a oprit nici după o săptămână. În cele din urmă șuvoaie nestăvilite, asemenea unor puhoaie sălbatice, au inundat întreaga regiune distrugând casele oamenilor, recoltele și contaminând apa de băut. În scurt timp au apărut o mulțime de molime. Multe persoane au fost mutate în alte zone, pierzând tot ce agonisiseră de-a lungul unei vieți. Ceea ce părea a fi o binecuvântare, s-a transformat în cele din urmă într-un blestem. În locul zeului Rudhra și-a făcut apariția nimicitorul Yama!  
 
La fel stau lucrurile și în cazul amintirilor pe care le purtăm în suflet, ele devenind binecuvântări prețioase sau blesteme nimicitoare în funcție de modul în care știm să le canalizăm forța primordială spre ceva pozitiv și demn de luat în considerare, sau dimpotrivă, spre ceea ce este negativ. Nu este un lucru simplu să direcționezi forța interioară spre partea pozitivă. Conversia trăirilor în direcția cea bună necesită efort și stăruință. Însă rezultatele aduc o satisfacție ce nu poate fi exprimată pe deplin în cuvinte.  
 
Dimpotrivă, dacă neglijăm „igiena interioară a gândurilor și impresiilor trecutului”, tendințele distructive vor dobândi întâietatea și forța nimicitoare a frustrării, urii și resentimentului va pune stăpânire pe viața noastră. Nu există cale de mijloc. Este mai bine să redirecționăm din timp resursele sufletești, decât să asistăm neputincioși la descătușarea energiilor ascunse în adâncul nostru.  
 
Octavian Lupu  
București  
11 iulie 2016  
(republicare)  
Referinţă Bibliografică:
Puterea Emoțiilor în Fața Realității / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2019, Anul VI, 11 iulie 2016, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!