CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 1949 din 02 mai 2016        Toate Articolele Autorului

Octavian LUPU - MESAJ PASCAL 2016
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Stimaţi autori, cititori şi simpatizanţi ai revistei Confluenţe Literare, stimaţi prieteni de pretutindeni !  
 
Cu o profundă emoţie, vă adresez cele mai calde urări cu ocazia apropiatei Sărbători a Sfintelor Paşti, care ne poartă cu gândul către evenimentul excepţional petrecut în urmă cu peste două mii de ani pe dealul Golgotei, nu departe de Ierusalim. Îmi dau seama că nu sunt în stare să exprim în cuvinte bogăţia semnificaţiilor asociate episodului dramatic al suferinţelor, morţii şi învierii lui Iisus Hristos. Cu toate acestea, pot afirma recunoştinţa pe care o am faţă de Dumnezeu pentru darul vieţii care ne-a fost dat ca urmare a acestui preţios sacrificiu.  
 
În urmă cu mai multe zeci de ani, îmi doream să urmez facultatea de teologie având dorinţa înţelegerii cât mai clare a Cuvântului divin. Destinul a fost altul, dar această preocupare de tinereţe m-a urmărit necontenit, fapt pentru care am adâncit prin studiu, meditaţie şi rugăciune subiecte de natură spirituală, pe care ulterior le-am convertit în exprimări felurite îmbrăcate în hainele unei exprimări artistice, menite să pună în evidenţă frumuseţea aparte a lui Dumnezeu, în calitatea Sa de Mare Autor al tuturor lucrurilor.  
 
În plus, examinând cu atenţie viaţa lui Iisus Hristos, am înţeles cât de luminoasă este fiinţa umană în adâncul ei şi cât de mare este căderea ce s-a petrecut în momentul în care omul a ales în mod deliberat să se despartă de Dumnezeu. Toate problemele noastre, inclusiv bolile şi neputinţele pe care le purtăm, se datorează acestei pierderi a legăturii cu Marele Arhitect al Universului. Cel puţin, aşa consider, pe baza a ceea ce am putut studia din diferitele discipline care m-au interesat de-a lungul vieţii.  
 
Nu îmi dau seama câte persoane mai sunt astăzi interesate să urmeze pas cu pas drama comemorată în această Săptămână a Patimilor. Televizorul, calculatorul şi umplerea timpului rămas cu activităţi obişnuite nu ne mai oferă răgazul necesar contemplării. Traversăm grăbiţi culoarele timpului, fără să dăm atenţie lucrurilor fundamentale, de care depinde trecerea noastră într-o sferă mai înaltă a existenţei.  
 
Alergând pe cărările vieţii fără să privim către cer şi fără să distingem frumuseţea care ne înconjoară, ajungem să ne cufundăm într-un ocean de umbre în care cu anevoie mai răzbate lumina. Dar evenimentele morţii şi învierii lui Iisus Hristos au capacitatea să ne aducă din nou în legătură cu puterea care ne susţine viaţa atât fizic, cât şi spiritual.  
 
Fiindcă îmi este greu să scriu urmând şabloane de exprimare preluate de la alţii, am ales să vă împărtăşesc sub o formă alegorică viziunea unui posibil viitor în care omenirea îl va uita pe Dumnezeu adâncindu-se într-un ateism declarat ca bază pentru dezvoltarea ştiinţei şi civilizaţiei. Prin acest gest, am considerat, în calitate de autor, că este datoria mea să avertizez asupra pericolului pierderii credinţei în Dumnezeu, fapt care va aduce în final la prăbuşirea tuturor realizărilor dobândite în ciclul istoric pe care îl parcurgem. Printr-o redare simbolică, am dorit să vă transmit dorinţa de a ne întoarce la Dumnezeu cât timp acest lucru este încă posibil.  
 
În acest sens, vă invit să accesaţi povestirea „Străinul Ascuns în Adâncul Sufletului”.  
 
Voi folosi această ocazie pentru a mulţumi tuturor autorilor revistei Confluenţe Literare pentru răbdarea constantă pe care o dovedesc în scrierea de articole, materiale şi poezii menite să transmită valorile eterne ale frumosului într-o lume cenuşie şi tristă. Chiar dacă sunt „zgârcit la vorbă” din cauza timpului meu foarte limitat, vă asigur că mereu mă gândesc cu drag la dumneavoastră şi vă consider colaboratori de nădejde în acest proiect cultural.  
 
De asemenea, aduc mulţumiri cititorilor revistei, care prin comentarii, sugestii şi încurajări contribuie constant la creşterea calităţii articolelor publicaţiei. Fără dumneavoastră, revista nu şi-ar avea sensul şi faptul că ne susţineţi prin prezenţă şi îndemn ne conduce pe noi, autorii, să perseverăm pe drumul devenirii artistice.  
 
Mulţumesc tuturor simpatizanţilor, foştilor autori, care sunt aşteptaţi să revină oricând doresc, şi cititorilor care au intrat vreodată în contact cu revista Confluenţe Literare. Suportul oferit de dumneavoastră ne-a ajutat să ne dezvoltăm neîncetat.  
 
La finalul acestui mesaj, vă doresc să aveţi parte de Sărbători Fericite alături de cei dragi şi să vă bucuraţi de marea Sărbătoare a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu!  
 
Cu o aleasă preţuire,  
 
Octavian LUPU  
Co-fondator al revistei Confluenţe Literare  
30 aprilie 2016  
Bucureşti  
 
Referinţă Bibliografică:
Octavian LUPU - MESAJ PASCAL 2016 / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1949, Anul VI, 02 mai 2016, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!