CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  


Autor: Nina Gonţa         Publicat în: Ediţia nr. 2025 din 17 iulie 2016        Toate Articolele Autorului

Romanul
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dragi cititori, urmăriţi pagina mea literară de pe FB, O CARTE PENTRU TINE. NINA GONŢA, pentru a afla când va avea loc lansarea noului meu roman. Mai jos vă propun "cuvântul înainte" al autoarei, care deschide această carte. 
  
Un cuvânt înainte... 
  
În era internetului, petrecem tot mai mult timp în faţa calculatorului. Pe undeva ne-am pierdut, deşi ni se pare că suntem, ca niciodată, mult mai aproape unul de altul. Nu ne dăm seama că, de fapt, noi suntem legaţi de tastatură, de literele înşirate pe ecran, de pozele celor dragi, pe care le vedem mai des decât pe ei, în carne şi oase. 
  
Civilizaţia ne-a adus beneficii, dar şi mult rău, socotesc eu. 
  
Relaţiile interumane se limitează acum la mesaje pe reţelele de socializare, la like-uri la fotografii. Soţia stă cu laptopul în faţă, într-un colţ de cameră, soţul – în alta, copilul - în camera lui... pe tabletă. Ochii tuturor sunt mereu înfipţi în ecranul luminat. 
  
Nu mai avem timp să ieşim la aer, să privim cum firul de iarbă îşi face loc să iasă din ţărână, cum îmboboceşte liliacul şi-şi desface floarea, nici chiar mirosul anotimpului dragostei nu-l mai detectăm, la timpul potrivit. 
  
Dragostea, acest sentiment frumos care presupunea cândva o apropiere romantică, plină de fiori, dintre El şi Ea, s-a dus... chiar cuvântul „iubire”, se pare, dispare încet, încet. 
  
Ce sexy este!...aşa se spune în prezent, despre o femeie frumoasă. De aici, sexul a devenit ceva care se întâmplă prea repede între doi ”parteneri”, fără obligaţii, fără jurăminte. 
  
Nu, să ştiţi că nu sunt deloc de ...modă veche, deşi am o vârstă. Dar observ că s-a pierdut frumosul sentimentelor, în vâltoarea şi în trecerea vremurilor, după care... sincer, îmi pare rău. 
  
Cartea mea are la bază un subiect real. Dar nu se poate fără ficţiune! Am vrut să pătrund în mintea unui bărbat al lumii de azi, un bărbat cu un destin aparte, rătăcit însă în mrejele ispititoare şi necruţătoare ale noului timp, "feisbucist-internautic"... 
  
Nu ştiu... cât mi-a reuşit. Rândurile mele se vor o provocare a cititorului pe o temă... din ce în ce mai actuală, însă destul de controversată" 
  
Referinţă Bibliografică:
Romanul internautic-feisbucist În mrejele vieţii / Nina Gonţa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2025, Anul VI, 17 iulie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Nina Gonţa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Nina Gonţa
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!