AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  


Autor: Muguraş Maria Petrescu         Publicat în: Ediţia nr. 1669 din 27 iulie 2015        Toate Articolele Autorului

Muguraş Maria PETRESCU - FLORICA BAŢU ICHIM – GRĂDINA CU ÎNGERI ŞI SFINŢI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
A apărut „Grădina cu îngeri şi sfinţi”, carte scrisă de Florica Baţu Ichim, Editura Vremi, Cluj-Napoca, 2015, 526 pp. Sponsorizată de „’Romanian Brotherhood’’ of Romanian Orthodox Episcopate of America and Canada cu o prefaţă scrisă de Nathaniel, Arhiepiscop al oraşului Detroit şi al Episcopiei Ortodoxe Române a Americii, îngrijită de Anca Tanase, cu o grafică semnată de Stela Roman şi Aurora Dabacan, cartea Floricăi Baţu Ichim este o expresie a unei credinţe de suflet exprimată prin gânduri împărtăşite şi împărţite în cele 12 luni ale anului (potrivit sărbătorilor religioase din lunile respective), gânduri transmise cititorilor, dar şi un dialog permanent de întrebări adresate părinţilor şi copiilor lor, redate şi din perspectiva unei adevărate mame şi preotese.  
 
Partea a doua a cărţii cuprinde ,,splendidele poezii ale Floricăi Baţu Ichim, expresie a inimii şi a sufletului ei, prin care părinţii se împărtăşesc din adâncimile iubirii ei materne. Tăria credinţei şi „aşteptarea a ceea ce poate să aducă viitorul” n-au părăsit-o nicio clipă. Nu există linişte în ceea ce priveşte „mâine” în scrisul ei, nici auto-compătimire, ci doar o neabătută bucurie de a trăi şi o determinare de neclintit în a le reaminti părinţilor că nu există nimic mai important decât credinţa în Dumnezeu şi că în această credinţă trebuie să trăim şi conform preceptelor ei trebuie să ne educăm copiii.’’ (Nathaniel, Archbishop of Detroit, Romanian Orthodox Epiascopate of America, ,,Florica Batu Ichim, născută Baţu: Maica Preoteasă, Prefaţă, pp. 8-9).  
 
Grădina cu îngeri şi sfinţi este un fel de catehism modern de educaţie creştină.  
 
Muguraş Maria PETRESCU  
Jurnalist cultural  
Membru UZPR  
iulie 2014  
 
Referinţă Bibliografică:
Muguraş Maria PETRESCU - FLORICA BAŢU ICHIM – GRĂDINA CU ÎNGERI ŞI SFINŢI / Muguraş Maria Petrescu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1669, Anul V, 27 iulie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Muguraş Maria Petrescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Muguraş Maria Petrescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!