Promo

MOTOFi.info – De ce sa verifici seria VIN a masinii online

In Romania piata automobilelor second hand a crescut de la an la an datorita preturilor care par a fi chilipir pentru masinile aduse din import. Romanii aleg sa cumpere cel mai des masini second hand, iar acest lucru reiese din faptul ca o masina din trei vandute in Romania este second hand.

De la eliminarea taxei auto, au fost importate o multime de masini pe care comunitatea europeana le considera epave. Unele dintre ele si-au gasit locul in dezmembrari auto iar altele si-au gasit proprietari noi in toata tara.

Probabil nu de multe ori ati vazut anunturi ale unor anumite persoane cu masini cu preturi mai mici decat in tarile de import. Cum este posibil acest lucru? MOTOFi.info sustin ca majoritatea masinilor cu preturi prea bune ca sa fie adevarate, ascund in spate o multime de daune si un istoric al kilometrilor destul de mare.

In ciuda faptului ca in anunt vanzatorul specifica ca nu este rulata in tara, ca are 210.000 kilometri reali, aceste masini pot avea de zece ori mai multi kilometri, relateaza MOTOFi.info, astfel cumparatorul se alege cu o epava de masina care desi pare avantajoasa la pret, in cel mai scurt timp va fi mai costisitoare decat un model mai nou de la acelasi producator.

Cum ne ferim de aceste tepe?

Uneori mergem pe incredere alteori este bine sa facem o verificare vin online pentru a afla ce urmeaza sa achizitionam la un „super pret”. Dintr-o simpla verificare la un cost nesemnificativ putem afla istoricul kilometrilor, istoricul reparatiilor, daunelor iar uneori si fotografii cu daunele pe care masina le-a suferit.

Istoricul kilometrilor nu inseamna ca la momentul verificarii veti afla online exact cati kilometri are masina la ora actuala, ci poate fi cu scop deductiv, daca in 2015 masina avea 530.000km iar in 2017 aceasta are 210.000, inseamna ca exista o problema si undeva pe drum cativa dintre acei kilometri s-au pierdut.

Asa zis-a pierdere de kilometri poate fi datorata persoanei care doreste sa vanda masina sau a celei dinaintea sa, lucru imposibil de aflat.

Pentru ca o masina inseamna o cheltuiala pe care majoritatea nu si-o permit, recomandam cu multa incredere sa verificati seria masinii online pentru a afla istoricul masinii, astfel veti evita neplaceri pe viitor.

Verificarea seriei de sasiu online este foarte ieftina, iar in comparatie cu pretul oferit pe o masina, este un cost total nesemnificativ dar care va poate scapa de o epava.