CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Proza >  


Autor: Mirela Stancu         Publicat în: Ediţia nr. 2057 din 18 august 2016        Toate Articolele Autorului

CONTOPIRE - 23 - ANIVERSARE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O zi specială. Aniversarea zilei de naștere. Mira este copleșită de explozia de urări și de flori pe care le-a primit de ziua ei. Vrea sa mulțumească fiecăruia în parte pentru timpul acordat mesajului de „La mulți ani!”. Sacrifică momentele de fericire împărtășită cu familia, pentru a răspunde acestor mesaje. Dar Florin nu se supără. O încurajează și o încântă cu priviri blânde și pline de iubire. Chiar și Mona a înțeles emoțiile ei. Valsează, cântă, o strânge în brațe... Este acea stare de extaz, de fericire, de trăire la intensitate maximă a momentului. Nu regretă orele petrecute pe internet, pe site-ul de socializare. Nu regretă sutele de prieteni, care, iată, acum îi sunt aproape cu gândul, umplându-i sufletul de recunoștință și iubire de semeni. 
  
Au fost ani în care nu a simțit apropierea prietenilor și colegilor. Ani în care a sperat că își vor aminti măcar rudele și prietenii apropiați de această dată, destul de ușor de reținut. Nu și-a arătat tristețea, amărăciunea. A ținut totul în suflet, ca pe o taină numai de ea știută. 
  
Erau la Neptun, pe litoral, și vremea se înăsprise. Nu erau pregătiți cu haine pentru timpul rece și ploios care se instaurase, fără vreo jenă, în acel august. Norocul ei fusese că Florin își pusese în geamantan și câteva cămăși cu mânecă lungă. În acea dimineață, se plimbaseră pe malul mării, captivați de valurile furioase ale Mării Negre, ce se spărgeau zgomotos de țărmul amorțit de ploi. Au stat pe stânci. S-au sărutat. S-au îmbrățișat. Florin i-a dăruit un trandafir roșu, catifelat, exact cum își dorea ea. O ținea după umeri și mergeau, tăcuți, pe plaja umedă și rece. Mira inspira adânc briza mării. Zâmbetul îi inunda fața de fiecare dată. Știa că el îi urmărește toate gesturile, și se simțea iubită. Uneori, privea valurile înspumate, furioase, și se reinventa în neliniștea mării, în pasiunea cu care se dăruia stâncilor. În mintea ei se derulau scene de amor copleșitoare, și atunci, îl strângea pe Florin de mână și își întorcea sărutul spre buzele lui. 
  
Întotdeauna a visat la o aniversare de proporțiile unei iubiri fantastice, derulate într-un cadru intim, într-o camera castelană, cu baldachin și lumânări, cu petale de trandafir roșu presărate pe așternutul rece, lucios... Îmbrățișări tandre și săruturi ușoare ca o mireasmă de violete pe pielea dezmierdată de dorință. Prințul, pe cal negru, frizian, se lăsa așteptat pe aripile unor vise adolescentine... 
  
Anul acesta, Mira se simțea în centrul atenției, și nu realizase nimic deosebit. Poate doar faptul că păstrase legături de simpatie cu mai multe persoane, sau poate vârsta îi oferea avantajele unei persoane demne de considerație?! Oricare ar fi fost motivul, rezultatul era mai mult decât mulțumitor. Cine nu și-ar dori să fie remarcat într-o astfel de zi? Sufletul ei cerșea mereu atenția celorlalți. Recunoștere. Simpatie. Iubire. Căci totul se reduce, până la urmă la sentimentul iubirii, la nevoia personală de a fi mângâiat de zâmbete și la acceptarea de către ceilalți. 
  
O săptămână se derulă, și fiecare zi îi aduse noi surprize și lacrimi de fericire. Nu mai conteneau buchetele de trandafiri și urările celor care nu reușiseră să i le transmită la timpul potrivit. 
  
Se hotărâse să ofere și ea o masă festivă prietenilor apropiați. Îi număra pe degete, dar știa că aceștia nu ar dezamăgi-o vreodată. Avea și o mare dorință: aceea de a fi alături de mama sa la acest festin. Trecuseră mulți ani de când nu mai petrecuseră împreună. Imaginea celor trei generații pozate la aniversarea celor 40 de ani o urmărea ca o poveste cu „va urma”. 
  
Sosi și ziua întâlnirii. Alesese un cadru cu o ținută cât de cât apropiată unei petreceri mai sofisticate. Un restaurant italian îi oferise o terasă cu flori și lumânări, și un meniu respectabil. Aștepta, împreună cu fiica sa, pe o băncuță din fața restaurantului, cu telefonul aproape, cu inima strânsă. Îmbrăcase o rochie alb-negru, mulată și un blaizer asortat deasupra. Totul era nou. Până și pantofii îi încălțase pentru prima oară. Străbătuse drumul printre blocuri susținută de Mona. Pantofii, puțin mai largi, se încăpățânau să iasă din picioare, iar ea se încăpățâna să ajungă încălțată la restaurant! Îi apelă, pe rând, pe toți invitații. Era vineri seara, dar numai ea avusese program scurt la serviciu. Se hotărî să intre. Plouase cu o seară înainte. Când stabilise rezervarea, i se spusese că va fi închisă terasa, iar masa se va servi în interior. Din nou simți emoțiile unei surprize când primi invitația de a se așeza la o masă amenajată special pentru ea pe terasă, așa cum își dorise. Se strânseră, încet încet, cu toții. Nu mai contau subiectele de conversație, sau licoarea din pahare, voia bună domina într-un mod plăcut. Era atât de fericită! Veni și surpriza finală: un tort de ciocolată, servit din partea casei. Îngerul său păzitor avusese grijă de toate! Seara se dovedi perfectă! Doar dansul îi lipsea. Nu simțea cu adevărat că petrece dacă nu dansa! Poate anul viitor... Acum, la braț cu fratele și mama sa, înaintau victorioși pe alei, râzând de mersul „împletit” al Mirei și căutând motive de haz în fiecare amănunt descoperit pe traseul spre casă. 
  
Să fie anii prea mulți? S-au strâns toți în cununi pe frunțile noastre, uitând să bifeze cutele timpului. S-au risipit dorințe printre norii plutind pe cerul luminat de atingeri de lună. S-au consumat clipe de supărări și dureri, învinse de răcoarea maturității ascunse în spatele lentilelor de ochelari. 
  
Am mai întors o filă, încă un an, iar amintirile se vor fi contopit cu visele, încă, rebele... 
  
Referinţă Bibliografică:
CONTOPIRE - 23 - ANIVERSARE / Mirela Stancu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2057, Anul VI, 18 august 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mirela Stancu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mirela Stancu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!