CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  


Autor: Mirela Stancu         Publicat în: Ediţia nr. 1825 din 30 decembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Singurătate
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Se întâmplă să fim printre oameni dragi, dar să ne simțim tot mai singuri. Obosiți să dăm explicații pentru tristețea ce ne încearcă și nu mai știm să o ascundem, ne ghemuim printre vise și cărți, printre gândurile scrise de alții, care, asemeni nouă, s-au răzvrătit propriului sine departe de lume, departe de întrebări... 
  
Mi-am imaginat, ani la rând, că voi avea un drum dinainte stabilit, pe care trebuie să îl urmez, indiferent de visele mele. Am folosit ca motto replica din filmul ”Pe aripile vântului”: ”After all, tomorrow is another day”. Închideam ochii, de multe ori plânși, sperând că ziua următoare îmi va aduce liniște și rezolvare în problemele cu care mă confruntam. A fost o tactică bună, pentru a nu ajunge la nebunie, sau la depresie. 
  
Întotdeauna am dorit să privesc partea bună din fiecare lucru și doar mai târziu să o observ pe cea rea. De fapt, nu am vrut să o văd pe cea rea. E ușor să afli ceea ce nu onorează despre unul sau altul. Bârfa a fost în gura lumii dintotdeauna. Unii au chiar o plăcere deosebită să descopere secretele celorlalți, persoane importante sau doar cunoscuți, pe care le lipesc apoi pe un glob de zăpadă și îl rostogolesc până devine prea mare și prea greu ca să-l mai oprească din goana spre abisul unei vieți distruse prin nesăbuința lor... 
  
Îmi amintesc acum surâsul trist al tatălui meu, atunci când se apropia de pensie. Un surâs depresiv, un surâs nostalgic, un surâs ce nu mai avea forță să se șteargă imediat după ce momentul se consuma. Același surâs mă încearcă și pe mine acum. Ajungem, probabil, într-un moment al vieții când realizăm că nimic din ceea ce ne-am propus nu s-a conturat așa cum ne-am dorit. 
  
Ce poate face fericit un om? Un zâmbet, un gest de susținere, aprecierea muncii lui, iubirea, un umăr pe care să-și lase un pic din nefericire, un moment de atenție din partea celorlalți, o floare, un cântec... Avem nevoie de atât de puțin ca să fim fericiți... 
  
Ce am realizat?! Am o familie. Am o casă. Am o mașină pe care o și conduc. Am un serviciu. Am văzut câteva orașe din Europa. Am zburat. Am iubit. Și totuși simt că nu am realizat ceva cu adevărat important, iar anii se risipesc în clipe prea curând... 
  
Citeam horoscopul deunăzi și nu îmi venea să cred ce meserii îmi erau ”scrise în stele”. Nimic din ceea ce fac, dar multe din ceea ce îmi doresc să fac. Curios, dacă citeam acum 20 de ani, oare îmi schimbam drumul, oare eram mai fericită? Târziu, mult prea târziu să mai îndrept ceva... Măcar scriu poezii și mici eseuri, pe care mi le apreciază cunoscuții. Am adunat o parte dintre ele într-o carte, care, probabil, peste câtva timp, va fi maculatură pentru reciclare... Noroc cu internetul, o lume care mi-a dat posibilitatea să deschid ochii și să cunosc persoane și destine pe care altfel nu aș fi avut cum să le cunosc. O lume virtuală, dar care mi-a dat posibilitatea să creez ceva palpabil. Voi încerca să merg pe calea asta, chiar dacă nu am prea mulți cititori. Mă ajută să merg mai departe... 
  
Privesc cu ochii minții cerul nopții, așa cum o făceam în copilărie. Eu nu vedeam atunci constelațiile. Îmi plăcea să observ culorile stelelor. Unele erau albastre, altele roșii, altele verzi. Unele se roteau și dădeau impresia sclipirii, altele erau posace și înghețate, dar toate mi se păreau minunate. O senzație de satisfacție mă încerca, de câte ori le priveam. Iar luna, atunci când apărea mândră pe cer, o simțeam ca pe o prietenă veche, de veghe asupra gândurilor mele... Când eram îndrăgostită, acum aș putea spune că nu știu când nu am fost, totul părea desprins din basme. Atunci fiecare stea avea strălucire și culoare. Observam și stelele mai mici, mai îndepărtate și le iubeam, le trimiteam o parte din sufletul meu la fiecare, ca și cum ar fi fost iubitul meu acolo... 
  
Iubirea... Ce sentiment deplin! Poate am să aștern altă dată gândurile mele despre iubire... Acum mă voi ascunde în lumea viselor de noapte, sper să fie frumoase... Noapte dragă! 
  
30.12.2015 
  
Referinţă Bibliografică:
Singurătate / Mirela Stancu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1825, Anul V, 30 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mirela Stancu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mirela Stancu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!