CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  


Autor: Mirela Stancu         Publicat în: Ediţia nr. 1709 din 05 septembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Culoarea nopții
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Noapte caldă de septembrie. Coruri de greieri îngână același cântec. Din când în când adie un zâmbet de gând printre ramuri despletite de vara prea fierbinte ce-a trecut. Ascult o melodie nouă și tare îmi place să descopăr că are rezonanță în sufletul meu. Muzica mereu mi-a servit drept hrană pentru momentele de introspecție. Mi-a fost și muză deseori. 
  
Îmi doresc acum să întind mâinile și fața sper cer, să mă îmbăt cu noaptea ce mă înconjoară, să îmi acopăr pleoapele cu tainele ei și să o las să mă iubească cu pasiunea clipei de extaz... 
  
Au trecut câteva săptămâni de când priveam cerul înstelat de pe balconul hotelului și ascultam liniștea ritmică a valurilor mării. Cât zbucium, câtă desăvârșire! Și oglindirea lunii, privind pe sub falduri dantelate de nori, în valurile pline de energie!... și împotrivirea țărmului, cu slabe puteri... scoici amețite de-atâta pasiune, zăcând pe nisipul netezit într-o eternă adorație... Încremenire de vise. 
  
Negru sau albastru marin. Culoarea nopții mă ademenește în dulci amintiri, în căutări existențiale... Bunăoară, adun acum momentele de tristețe, le împletesc cu cele de tandrețe și cu cele în care mintea mea era plină de zgomot și de aromele băuturilor, nopți de distracție, de dans nebun, de fericire indusă... Atunci nu vedeam negrul. Era o nebunie de culori care mă fascina. Roșu, verde, albastru, un amalgam de senzații și dorințe. Până și ritmurile melodiilor modificau nuanțele nopții. Culori vesele, culori triste, culori pasionale, culori timide... ♫♪♫ 
  
Acum ceva falsează în cântecul inimii mele. E o durere amestecată cu nedumerire și cu o stare de bine. Nu este o combinație prea reușită sau firească. Probabil, minutele se separă de secunde când privești în urmă. Prezentul nici nu apuc să îl simt. E și nu mai e! Simplu! Mi-e sete de vise frumoase, de planuri pentru viitor, dar mi-e frică de miimea de secundă ce se apropie. Voi fi sau nu! Simplu! 
  
M-am resemnat în clipa efemeră. Și e noapte... de o inconsecventă culoare. 
  
Blue Mireille, 05.09.2015 
  
Referinţă Bibliografică:
Culoarea nopții / Mirela Stancu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1709, Anul V, 05 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mirela Stancu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mirela Stancu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!