CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  


Autor: Mircea Băduţ         Publicat în: Ediţia nr. 1527 din 07 martie 2015        Toate Articolele Autorului

Sorin Preda, despre
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sorin Preda (scriitor, profesor universitar, jurnalist; nepot al lui Marin Preda; decedat pe 26 noiembrie 2014) a scris in "Jurnalul Bucurestiului" despre carte: 
  
"Din tot ce am citit în ultima vreme, cel mai mult mi-au plăcut încântătoarele proze scurte ale lui Mircea Băduţ. O carte unitară şi bine gândită. O carte de prozator matur. Nu-ţi trebuie prea multe pagini ca să-ţi dai sema că, în lumea noastră atât de nestatornica şi sucită-n vrej, Mircea Băduţ vine cu o anume prospeţime, migală şi bun gust oltenesc. Vine cu voluptatea finalului surpriză şi cu inteligenţa unor pseudoconfesiuni plasate pe canavaua pretextelor vag sefiste. Că Mircea Băduţ este sau nu un sefist autentic, asta are mai puţină importanţă. Textele lui ies oricum din zona uimirilor interstelare, cantonând serios şi talentat, cu toată convingerea şi întregul ecartament, într-o literatură a ciudatului, a zonelor voit neclare, din care nu lipsesc nici tensiunea narativă de bună calitate şi nici micile dantelării metaforice. Ar fi mai multe lucruri bune de spus despre volumul Întoarcerea fiului risipitor (ed Europress) şi despre frumoasele lui reuşite (mai ales, “Cataliză canicula” – o proză de mare fineţe psihologică, având drept pretext încălzirea globală a planetei). (...)" 
  
Pe de alta parte, administratorul de la LiterNet.ro atragea atentia: 
  
"Mi se pare bine scrisă, o scriitură densă, poate puţin prea densă, dar plăcută. (...) E o carte ce merită citită, dar nu e chiar pentru toată lumea, cere atenţie şi concentrare, nu merge citită în metrou." 
  
Referinţă Bibliografică:
Sorin Preda, despre Întoarcerea fratelui risipitor / Mircea Băduţ : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1527, Anul V, 07 martie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mircea Băduţ : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mircea Băduţ
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!