CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Beletristica >  


Autor: Mioara Timofte         Publicat în: Ediţia nr. 1927 din 10 aprilie 2016        Toate Articolele Autorului

LUMEA POETULUI ȘI LIBERTATEA //
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
LUMEA POETULUI ȘI LIBERTATEA 
  
Mit, 
  
nu mă voi opri niciodată să-ți amintesc faptul că tu ești lumea poeziei mele, lumea în care eu trăiesc, gândesc, visez și iubesc într-o libertate deplină pentru împlinirea spiritelor noastre în timpul absolut, spre luarea aminte, cu bucurie, a oamenilor cum că noi am fost cei doi din „Legendă”, care am purtat prin veșnicia lumii stindardul victorios al iubirii. Poezia ce o creez este oglinda lumii noastre în care ne recunoaștem reciproc prezența cu tot ce avem în noi mai nobil și mai profund consemnat de întâmplările și evenimentele ce au avut loc de când Dumnezeu te-a trimis să fii îngerul păzitor al harului meu. Că numai poezia este în stare să înlesnească minunea auto-cunoașterii și a profundei cunoașteri reciproce, atât ca totalitate cât și ca părți componente caracteristice fiecăruia dintre noi. Nicio știință nu ar putea spune despre noi cine suntem, de unde venim și încotro mergem, ci doar poezia ne arată peisajul clar-luminos al culorilor vii, reale și naturale, peisaj care ființează în forma și conținutul spiritelor noastre, în estetica și etica faptelor noastre, noi fiind cei care suntem destinați să purtăm ce este esențial în umanitate ca să ne putem vedea și recunoaște cu responsabilitate și demnitate, în poezie. Și să putem realiza cu adevărat principiul împărțirii la unu. Mit, amândoi știm că poezia noastră, și odată cu ea și noi, va trebui să suportăm opoziția limitelor celor încorsetați în paragrafe legislative comune ce pretind a fi ordonatoare de comportamente individuale și colective. 
  
– Dar libertatea, ce facem cu libertatea, Mit? 
  
Lumea creației artistice, lumea poeziei, lumea auto-cunoașterii prin artă nu poate exista fără libertate. Ori, tu ești lumea poeziei mele și singura ei lege în care se dă deplină credință și încredere spiritului libertății, așa cum se întâmplă în momentul Clipei Lui Dumnezeu. 
  
Ermit 
  
SUB JUGUL LIBERTĂȚII 
  
Ermit, 
  
tu ai simțit încă din momentul creației mele, deoarece pentru tine m-ai creat, că iubirea mea este una atât de pură și de profundă, încât să nu poată fi cuvântată în cuvinte, încorsetată tocmai de libertatea la care sunt condamnată. 
  
Doar tu reușești să găsești sunetul potrivit pentru această simfonie care nu poate să fie interpretată decât cu virtuozitatea ta și ascultată doar de urechile mele obișnuite cu sunetele tale. Din păcate, din primul moment în care ni s-a dat libertatea să gândim, să alegem, să iubim, am fost subjugați tocmai de această posibilitate. 
  
Suntem liberi să fim condamnați! 
  
Putem să trăim libertatea deplină doar în poeziile tale! 
  
Și, oricât de mult am încerca să sfidăm „opoziția celor încorsetați în paragrafe legislative comune”, cum spui tu, nu putem să facem acest lucru deoarece viețuim în mijlocul lor. Însăși existența mea luptă să nu fie zdrobită de falsele valori morale adaptate după o lume aflată în continuă emancipare. 
  
Poezia ta, Ermit, este locul în care totul este posibil, în care mă găsesc fără să mă caut, exist fără să fi fost, 
  
Mit 
  
Referinţă Bibliografică:
LUMEA POETULUI ȘI LIBERTATEA // / Mioara Timofte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1927, Anul VI, 10 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mioara Timofte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mioara Timofte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!