CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Mihai Marin         Publicat în: Ediţia nr. 2002 din 24 iunie 2016        Toate Articolele Autorului

Festivalul naţional de creaţie literară „Bogdania” ,organizat de poetul Ionel Marin, descoperă, premiază și lansează tineri condeieri.LISTA LAUREATILOR 2016
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ediția a V-a a Festivalului național literar ”BOGDANIA”- o nouă treaptă în afirmarea talentelor tinerilor români  
 
Ediția a V-a a Festivalul naţional de creaţie literară „Bogdania”- organizat de ASOCIAŢIA CULTURAL-UMANITARĂ „BOGDANIA” președinte Ing. Ionel MARIN din Focșani, s-a finalizat pe data de 21 iunie 2016, la Sediul AGIR din Bucureşti, într-o ambianță deosebită de sinceră și caldă prietenie. Evenimentul cultural s-a desfășurat în parteneriat cu Cenaclul ” Literar Ing.”, condus de Prof. univ. Nicolae VASILE. Ca parteneri media au fost revistele de cultură: Cronica Timpului, Independența Română – Independența prin cultură, Bogdania și Televiziunea Literară. Au dat curs invitației personalități marcante ale culturii, numeroși scriitori, artiști, studenți, tineri, părinți și copii. Asociația culturală Bogdania și revista Bogdania, prin sufletul acestora poetul Ionel Marin, a oferit Diplome de excelență pentru merite literare deosebite, pentru contribuții importante la promovarea culturii române, unor personalități din țară și din diaspora românească, printre care: Prof. univ. Nicolae Vasile, Acad. Cristian Petru Bălan (SUA), Prof. univ. Florentin Smarandache (SUA), Florian Laurențiu Stoica, Rodica Subțirelu, Doina Bârcă, Vasile Groza, Cornel Galben, Geo Călugăru, Michaela Al Orescu, Corneliu Cristescu, Ovidiu Țuțuianu, Ioan Rațiu, Nicu Doftoreanu, Elena Armenescu, Adrian Nicolae Popescu, Claudia Motea, Claudiu Nicolae Șimonați și Luca Cipolla (Italia).  
 
S-au rostit cuvinte frumoase la adresa concurenților, organizatorilor, membrilor juriului și despre frumusețea inegalabilă a limbii române. În competiţie din numărul total 57 de concurenţi înscriși au rămas 53, proveniți din 27 județe (din toate provinciile țării), din Bucureşti, o tânără din Republica Moldova și câte un concurent din Spania și Marea Britanie.  
 
Juriul Festivalului BOGDANIA, pentru ediţia a V-a format din scriitorii: Prof. univ. Nicolae VASILE, preşedintele Cenaclului „Literar Ing.” şi al juriului; Ionel MARIN, preşedintele Asociaţiei cultural-umanitare Bogdania și redactor șef al revistei de creaţie şi cultură Bogdania, membru LSR; Geo CĂLUGĂRU, membru USR; Vasile GROZA, membru USR; Cornel GALBEN, membru USR – au apreciat obiectiv, cu multă exigență fiecare creație literară (poezie, proză scurtă sau eseu) și în urma evaluărilor au fost declarați premianţi următorii concurenți:  
 
SECŢIUNEA POEZIE  
 
1. Premiul I – SCHOPPEL CARLA FRANCESCA, Brașov  
 
2. Premiul II – ȘARAMET MARIA CRISTINA, Ploiești  
 
3. Premiul III – SÎRBU ANA-MARIA, Rm. Sărat  
 
4. Menţiune – STAN NICOLETA-VALENTINA, București  
 
5. Menţiune – ȚÎRCHI DANIELA, Rep. MOLDOVA (in foto,impreuna cu poetul Ionel Marin)  
 
6. Menţiune –ICHIM GABRIELA NICOLETA, Buzău  
 
7. Menţiune – FRĂȚILĂ ADINA, Arad  
 
SECŢIUNEA PROZĂ SCURTĂ  
 
1. Premiul I – NEGURĂ ELENA LUIZA, Dumbrava Roșie, jud. Neamț  
 
2. Premiul II – MIHAI VICTUS, Cățelu, jud. Ilfov  
 
3. Premiul III – PETRACHE IULIANA MIHAELA, Gorgota, jud. Prahova  
 
4. Mențiune –COZMA ILIUȚĂ, Tomești, jud. Iași  
 
SECȚIUNEA ESEU  
 
1. Premiul I –MUNTEAN EMILIA, MAREA BRITANIE  
 
2. Premiul II – BITAN CONSTANTIN, Întorsătura Buzăului, jud. Covasna  
 
3. Premiul III – HOISAN MARIA SONIA, Sighișoara  
 
SECȚIUNEA COPIII  
 
1. Premiul I – MARTIN FABIAN IONUȚ, Căpușu Mare, jud. Cluj  
 
2. Premiul II – ANDREI OVIDIU TUDOR, București  
 
3. Premiul III – BRATU ALEXANDRA ANA-MARIA, Brăila  
 
4. Mențiune – GHEORGHE MONICA, București  
 
5. Mențiune – TEODOR MARIA ELENA, Caracal  
 
6. Mențiune – LUNCĂ DARIA, Iași  
 
MARELE PREMIU (Trofeul BOGDANIA) – D-na PÂRVU MARIA CRISTINA, din localitatea MĂNECIU, JUD. PRAHOVA. În prezent muncește și domiciliază în Spania.  
 
Felicitări tuturor concurenților și în special premianților. Creațiile valoroase vor fi trecute în antologia ”Aripi spre zbor”, vol. II și în revista Bogdania.  
 
Personal și în numele Asociației Bogdania aduc calde mulţumiri Cenaclului „Literar Ing.”, în mod special Prof. univ. Nicolae VASILE, membrilor Juriului, participanţilor, tuturor concurenţilor şi celor care sunt aproape de tinerii români talentaţi. Îndemn tinerii să continue munca de creaţie pentru că au talent și doar prin muncă și creație matură, autentică ajutăm la creşterea prestigiului culturii române în lume.  
 
Revista BOGDANIA  
 
Mai multe fotografii de la festivitate,aici :  
***************************************************  
A aparut REVISTA BOGDANIA -MAI/IUNIE2016. Lectura placuta:  
 
******MUZICA smiley :  
 
 
 
Pagina realizata de Marin MIHAI  
 
Referinţă Bibliografică:
Festivalul naţional de creaţie literară „Bogdania” ,organizat de poetul Ionel Marin, descoperă, premiază și lansează tineri condeieri.LISTA LAUREATILOR 2016 / Mihai Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2002, Anul VI, 24 iunie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mihai Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Marin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!