Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENT
DE PROZĂ

CLASAMENT
SĂPTĂMÂNAL
DE PROZĂ


Home > Eveniment > Actualitate > Mobil |   


Autor: Mihai Marin         Publicat în: Ediţia nr. 1935 din 18 aprilie 2016        Toate Articolele Autorului

Poetul Ionel Marin organizează Festivalul-Concurs naţional de creaţie literară „BOGDANIA”, Ediţia a V-a, Focşani 2016
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Organizator :Poetul Ionel Marin ,directorul Revistei culturale ´´ Bogdania´´ si preşedinte al Asociaţiei cultural-umanitare ”BOGDANIA” cu sediul în Focşani, Str. Contemporanul nr. 28, cod 620065, judeţul Vrancea  
 
Scopuri:  
 
* stimularea interesului pentru literatura română contemporană şi a respectului pentru valorile moştenite.  
 
* dezvoltarea spiritului competitiv, al dorinţei de afirmare al tinerilor şi pentru ieşirea din anonimat al celor care creează şi care au talent deosebit.  
 
* promovarea în revistele de cultură şi în Antologii literare a premianților şi creaţiile valoroase din fiecare secţiune literară.  
 
Criterii de participare  
 
Participanţi – Autori care nu au volume tipărite şi care nu au depăşit vârsta – 35 de ani.  
 
Secţiunile concursului: poezie, proză scurtă şi eseu.  
 
Textele trebuie dactilografiate în Word, Times New Roman 12 pct., spaţiere un rând, cu diacritice şi să nu depăşească 10 pagini A4 pentru fiecare gen literar, într-un singur document în format doc. sau docx. la adresa de e-mail:  
 
ionelmarin55@gmail.com  
 
Trimiterea textelor (creaţiilor): 01 martie – 15 mai 2016, la adresele:  
 
a) -E-mail: ionelmarin55@gmail.com, cu menţiunea ”Pentru concurs”.  
 
b) -Poştă: Asociaţia Cultural-Umanitară ”BOGDANIA”, FOCŞANI, Str. Contemporanul nr. 28, Cod 620065, judeţul Vrancea, cu menţiunea „Pentru concurs” în câte 2 exemplare.  
 
Textele vor purta un motto, care se va regăsi şi pe un plic închis, cuprinzând date despre autor (nume, prenume, data naşterii, profesia, adresa, telefonul, precum şi o scurtă prezentare a activităţii literare).  
 
Textele trimise după data de 15.05.2015 (data poştei) nu vor fi luate în considerare, de asemenea cele care nu sunt dactilografiate corespunzător (fără diacritice).  
 
Selectarea textelor se va face de către un juriu format din 3-5 scriitori, critici literari, consacraţi, pentru fiecare secţiune de concurs. Se va întocmi o fişă de participare pentru fiecare concurent. În urma evaluării fiecărei creaţii se va stabili în mod corect şi obiectiv, pe bază de note, concurenţii câştigători pe secţiuni.  
 
Câştigătorii vor fi anunţaţi în data de 30 mai 2016, prin intermediul site-lui:  
 
www.revistabogdania.ro şi personal pe fiecare premiant.  
 
Se vor acorda câte trei Premii pentru fiecare secţiune şi în funcție de calitatea textelor și diplome speciale.  
 
Persoanei care va întruni cel mai mare punctaj, indiferent de secţiunea la care a participat i se va acorda Marele premiu (“TROFEUL „BOGDANIA”).  
 
Festivalul-Concurs naţional de creaţie literară „Bogdania” se va încheia cu Festivitatea de premiere şi spectacolul de gală ce va fi în data de 18 iunie 2016, în locaţia ce va fi făcută public şi cunoscută dvs. cu cel puţin 10 zile înainte, prin telefon ori e-mail, pentru a fi prezenţi la decernarea premiilor.  
 
Sper că în acest an vom avea și sprijin financiar. Persoanele care vor să contribuie la promovarea tinerelor talente, pot depune bani în Contul Asociația cultural-umanitară Bogdania;  
 
– RO11BRMA0999100047750380, Banca Românească, Focsani.  
 
Cu mulțumiri anticipate din partea organizatorilor și a viitorilor concurenți!  
 
Relaţii suplimentare:  
 
e-mail:ionelmarin55@gmail.com;  
 
Mobil: 0752862369; 0728217492  
 
Director Festival -Ing. Ionel MARIN  
(In foto : Participantii la Gala laureatilor , 2013)  
----mesaj :  
Scriitorul si editorul GHEORGHE A.STROIA,membru al juriului :  
´´Revista Armonii Culturale urează organizatorilor Festivalului-concurs BOGDANIA, mult succes! Dragi tineri creatori, apropiati-vă cu multă incredere de acest festival devenit tradiție, un concurs corect si onest, care este o carte de vizită pentru fiecare participant! Important nu este premiul castigat, câștigul este participarea însăși!´´  
*****  
Iza ... Ducu Bertzi, Florian Pittiş, Marius Baţu & Mihai Neniţă  
 
 
 
RECOMANDARI LECTURA :  
Referinţă Bibliografică:
Poetul Ionel Marin organizează Festivalul-Concurs naţional de creaţie literară „BOGDANIA”, Ediţia a V-a, Focşani 2016 / Mihai Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1935, Anul VI, 18 aprilie 2016, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mihai Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Marin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.
 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX DE ARTICOLE AUTOR

 
 
CLASAMENT
DE POEZIE

CLASAMENT
SĂPTĂMÂNAL
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!