CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Mihai Marin         Publicat în: Ediţia nr. 1904 din 18 martie 2016        Toate Articolele Autorului

Gala Premiilor Radio România Cultural
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pe scena Teatrului Odeon din Bucureşti,va avea loc luni, 21 martie, de la ora 19.00, o adevărată sărbătoare ale cărei invitate speciale vor fi personalitățile culturale care au performat în anul 2015 în diferite domenii. La fiecare sfârşit de lună martie, Radio România Cultural le premiază, într-o gală a valorii şi a rafinamentului : Gala Premiilor Radio România Cultural, ajunsă acum la ediţia a XVI-a, informează radioromaniacultural.ro.  
 
Maria Balabaş şi Radu Croitoru vor fi amfitrionii galei, iar momentele muzicale vor fi asigurate de Luiza Zan și Big Band-ul Radio, condus de Ionel Tudor. Evenimentul va fi transmis în direct la Radio România Cultural şi pe www.radioromaniacultural.ro şi retransmis de TVR 2.  
 
În cadrul Galei vor fi acordate premii la nouă secţiuni, precum şi trei premii speciale, ai căror câştigători sunt deja cunoscuţi:  
 
Premiul de Excelenţă îi va fi decernat istoricului Neagu Djuvara.  
 
Premiul Lux Mundi îi revine artistului vizual Dan Perjovschi.  
 
Premiul ”In memoriam Iosif Sava” îi va fi acordat pianistei Raluca Știrbăț.  
 
Nominalizările pe domenii ale Galei Premiilor Radio România Cultural sunt următoarele:  
 
La categoria „Poezie” nominalizările sunt: Svetlana Cârstean, pentru volumul Gravitaţie, Editura Trei; Moni Stănilă, pentru Colonia fabricii, Editura Cartea Românească; Robert Șerban, pentru volumul Puțin sub linie, Editura Cartea Românească.  
 
La “Proză” au fost nominalizați: Mircea Cărtărescu, pentru Solenoid, Editura Humanitas; Ion Iovan, pentru volumul MJC, Editura Polirom; Octavian Soviany pentru Moartea lui Siegfried, Editura Cartea Românească.  
 
La secţiunea „Film” au fost nominalizate: Comoara de Corneliu Porumboiu; Aferim! de Radu Jude; Un etaj mai jos de Radu Muntean;.  
 
La categoria “Teatru”, nominalizările sunt următoarele: Echipa proiectului Antisocial, o coproducţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” şi a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, semnată de Bogdan Georgescu; Spectacolul Bach Files de la Teatrul Bulandra din Bucureşti, cu muzică de Adrian Enescu pe teme de Bach, în regia lui Alexandru Darie; Actriţa şi coregrafa Andreea Gavriliu, pentru coerenţa, umorul şi ingeniozitatea coregrafiilor şi a spectacolelor coregrafice pe care le semnează; Actorul Cristian Iacob, pentru interpretarea tripleţilor Zanetto din spectacolul Trei gemeni veneţieni, producţie a Teatrului Mic din Bucureşti.  
 
Pentru categoria “Muzică” au fost nominalizaţi: compozitorul Adrian Enescu, pentru complexitatea artistică a Proiectului BachFiles, un spectacol de succes al Teatrului Bulandra; pianistul Lucian Ban, pentru albumul Songs from Afar; proiectul Pasărea Rock Simfonic, pentru renaşterea unui gen muzical în România: rock-ul simfonic.  
 
La secţiunea “Arte plastice” au fost nominalizaţi: Liviu Stoicoviciu, pentru expoziţia Orașe imaginate (curator: Călin Dan)de la Muzeul Național de Artă Contemporană; Valentina Iancu, pentru expoziţia EGAL.Artă şi feminism în România modernă de la Muzeul Național de Artă al României; Expoziţia Paula Ribariu (26 februarie – 15 martie 2015, Sala Tancred Bănățeanu, Muzeul Ţăranului Român); Mircea Suciu, pentru expoziţia Fractura (curator: Maria Rus Bojan) de la Muzeul Național de Artă Contemporană.  
 
La secţiunea “Educaţie şi învăţământ” lista nominalizărilor este următoarea: Asociația MetruCub, pentru coordonarea proiectului Susține cultura în educație; Asociația „De-a arhitectura”, pentru dezvoltarea și promovarea educației de arhitectură prin cursuri si evenimente susținute în 37 localități din țară; Fundația C.A.E.S.A.R. – Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români, pentru elaborarea proiectului România în 3D; Luminiţa Bălan, sef catedra limba chineza Departamentul de Limbi si Literaturi Orientale, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Universitatea din Bucuresti, directoarea Centrului Cultural Confucius, director general al Instutului Confucius.  
 
Nominalizaţii la secţiunea „Ştiinţă” sunt: Roxana Rădvan, coordonatoarea Centrului de Excelență pentru Restaurare prin Tehnici Optoelectronice CERTO; Ion Băraru, profesor de fizică, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Constanta, fondator al Centrului de excelenţă din Constanţa; Echipele FLEX şi EVO Robotics, aleUniversităţii Politehnica din Bucureşti.  
 
La secţiunea “Proiecte culturale şi festivaluri” sunt următoarele nominalizări: Asociația Docuart, Radu Afrim pentru conducerea artistică a GaleiTânărului Actor HOP, program permanent UNITER;  
 
Centrul de Teatru Educaţional Replika.  
 
Eveniment co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. (Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.)  
 
Partener: Teatrul Odeon  
 
Coproducator: TVR 2  
 
Sponsori: Domeniile Ostrov, Apiland, Gerovital, New Andrei Style.  
 
Parteneri Media: Dacic Cool, România Liberă, Media Trust, Șapte Seri, Observator Cultural, Revista 22, Suplimentul de Cultură, agențiadecarte.ro, mai precizează radioromaniacultural.ro.  
 
by Marin MIHAI  
 
*****arhiva stiri / radioromaniacultural.ro :  
Marin MIHAI : Laureaţii concursului internaţional de poezie “Mugur alb şi roz şi pur”, Ediţia I, organizat de FEDROM Spania
****  
 
Macy Gray – Beauty In The World (Frumusețe în lume) :  
 
 
Referinţă Bibliografică:
Gala Premiilor Radio România Cultural / Mihai Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1904, Anul VI, 18 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mihai Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Marin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!