Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RECOMANDĂ PAGINA

REDACŢIA

CLASAMENT
DE PROZĂ

CLASAMENT
SĂPTĂMÂNAL
DE PROZĂ


Home > Eveniment > Actualitate > Mobil |   


Autor: Mihai Marin         Publicat în: Ediţia nr. 1723 din 19 septembrie 2015        Toate Articolele Autorului

MARIN MIHAI: Festival de Folclor internațional ´´Se intalneste dor cu dor´´, organizat de FEDROM la Coslada-Madrid-2015
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
FEDROM- Federaţia Asociaţiilor de Români în Spania (condusa de presedintele Miguel Fonda Stefanescu ,vicepresedinte Ica Tomi) organizeaza Festivalul international de folclor ´´Se intalneste dor cu dor´´, la Coslada-Madrid,in perioada 19-20 septembrie 2015.  
 
La aceasta ora, festivalul este in plina desfasurare, participa nume de prestigiu ale muzicii populare romanesti,dar si artisti si grupuri folclorice din Spania,Bulgaria si Ecuador.  
 
In urma cu doar cateva luni,FEDROM- Federaţia Asociaţiilor de Români în Spania a organizat si Concursul international de poezie MUGUR ALB SI ROZ SI PUR -cu tema DOR DE CASA, la care am devenit unul dintre laureati,alaturi de poeti romani din Spania,R.Moldova si Romania. SUCCES organizatorilor si participantilor la festival ! (Marin MIHAI,Spania. http://mihaimarin.wordpress.com)  
 
—————–  
Federația Asociațiilor de Români (FEDROM) din Spania organizează, în perioada 19-20 septembrie 2015, Festivalul de Folclor internațional „Se întâlnește dor cu dor”, eveniment artistic ce va avea loc în sala de teatru a Centrului  
 
cultural La Jaramilla din Coslada (localitate aflată la 12 kilometri de Madrid, de circa 90.000 de persoane, din care 18% sunt români, conform datelor din Padron Municipal), informează organizația într-un comunicat preluat de Agerpres.  
 
Toate mi-au placut in lume,
Numai doua nu sunt bune:
Batranetea si Moartea,
Astea prapadesc lumea !
 
 
La festival este invitat maestrul Ion Crețeanu, unul dintre ultimii 20 de cobzari autentici ai României, membru al Uniunii Muzicienilor Interpreți din România și declarat de UNESCO un Tezaur uman viu. Va avea loc și un recital al Domnicăi Dolga, interpretă de muzică populară cu o importantă carieră artistică din zona Bistrița-Năsăud.  
 
În cadrul celor două zile de festival vor putea fi vizitate o expoziție de artizanat, din colecțiile personale ale Eugeniei Mateescu și Ica Tomi, una de pictură, semnată Ica Oniga, de artă decorativă a Elenei Ninerică, precum și de ceramicăși pictură sub semnătura Nicoletei Kirilă Minca. Sunt cinci artiste românce care împreună vor crea o expoziție deosebit de frumoasă și reprezentativă a culturii românești. Expoziția va fi deschisă între orele 11:00 și 14:30 în Teatrul Jaramilla.  
 
Alături de Ion Crețeanu și Domnica Dologa, care vor cânta atât sâmbătă cât și duminică, vor urca pe scenă artiști români rezidenți în Spania, dar și grupuri folclorice din Bulgaria, Ecuador și Spania.  
 
Sâmbătă, 19 septembrie, vor susține recitaluri Nelu Boboilă, Ionuț Tomoioagă și Nicolae Petriman, acompaniați de formația MYSTIC Madrid și grupul folcloric CFB Balcan, care va interpreta piese din folclorul bulgar.  
 
Duminică, 20 septembrie, va evolua grupul artistic de copii al asociației ProVitaLex, cu o suită de dansuri populare. Soliști vor fi Monica și Andres Popa, mamă și fiu. ‘Sal y pimienta’ este numele grupului compus dintr-o fată româncă și o una spaniolă, Valentina Florea Și Carolina Gonzalez, care vor dansa o sevillana, ‘La boda de Luis Alfonso’. Tot duminică va urca pe scenă și grupul artistic al Asociației Dor Român din Arganda del Rey, cu o suită de dansuri, solist Macedon Botârlă.Grupul Ballet Ecuadoriano Renacer va aduce la festival o parte din cultura tradițională ecuadoriană.  
 
Spectacolele vor începe la orele 18:00 atât sămbătă cât și duminică.  
 
Realizarea acestui eveniment a fost posibilă datorită sprijinului Direcției Emigrației a Comunității Madridului.  
 
Sponsorul privat al evenimentului este un antreprenor român, domnul Iulian Tirsoaga, care conduce Compania Lider Romproduct Activ, cu depozit și distribuție de produse alimentare românești. Spectatorii vor fi întâmpinați cu cozonaci și dulciuri. Colaboratorii evenimentului sunt primăria Coslada și institutul ‘Frații Golescu’ din România, se încheie comunicatul FEDROM,preluat de Agerpres.  
 
(Selectia videomuzicala pe pagina : M.M. )  
 
--- HAI,ROMANIA ! :)  
Imagini de la turneul realizat de Nicolae Furdui Iancu si grupul "Crai Nou" la Madrid in 2010,  
spectacol organizat de Ziarul Romanul din Spania  
 
 
*******INVITACION  
 
Buena música y del arte en Teatro La Jaramilla de Coslada, Avenida de la Constitución, nº 47 (Metro línea 7, Estación Coslada Central).  
 
Los invitamos a pasar un fin de semana, 19 y 20 de septiembre, en compañía de buena música y del arte en Teatro La Jaramilla de Coslada, Avenida de la Constitución, nº 47 (Metro línea 7, Estación Coslada Central).  
 
Contaremos con invitados de excepción que cantarán y nos encantarán tanto sábado como domingo: Ion Creteanu, uno de los últimos 20 musicos de cobza de Rumanía, miembro de la Unión de los Músicos e Interpretes de Rumanía y TESORO HUMANO VIVO, declarado por la UNESCO y Domnica Dologa, interprete del grupo folclorico „Dor Romanesc” (Añoranza rumana) de la zona de Bistrita (Nor-Oeste de Rumanía), una voz de oro de la canción popular de Transilvania.  
 
El Festival incluirá dos actividades:  
 
– Una exposición, abierta de 11:00 a 14:30 donde se expondrán trajes, cerámica, objetos artesanos, arte decorativo, pintura de conocidas artistas rumanas.  
 
– Los espectaculos, entre las 18:00 y las 20:30 horas con una pausa de 15 minutos a las 19:00. La entrada es libre hasta completar aforo (350 plazas). Las normas de utilización de la sala las publicaremos más adelante.  
 
En los próximos días realizaremos una presentación en detalle de todos los participantes los colaboradores y patrocinadores.  
 
Les esperamos con todo el cariño en un evento pensado para ustedes, un pretexto para estar juntos, recordando y enseñando a nuestro amigos de otras nacionalidades una parte de nuestra cultura, aprendiendo a la vez de la cultura de otros pueblos. (FEDROM )  
 
Referinţă Bibliografică:
MARIN MIHAI: Festival de Folclor internațional ´´Se intalneste dor cu dor´´, organizat de FEDROM la Coslada-Madrid-2015 / Mihai Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1723, Anul V, 19 septembrie 2015, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mihai Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Marin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.
 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX DE ARTICOLE AUTOR

 
 
CLASAMENT
DE POEZIE

CLASAMENT
SĂPTĂMÂNAL
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!