AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Impresii >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1906 din 20 martie 2016        Toate Articolele Autorului

UN PAS ÎNAINTE, DOI PAŞI ÎNAPOI!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Un pas înainte, doi paşi înapoi! 
  
Toţi ne batem capul degeaba pentru descifrarea dilemei "A FI SAU A NU FI" de stânga sau de dreapta? La fiecare 4 ani ieşim la vot, care iese!!! Adunaţi, toţi cei care votează reprezintă undeva peste 50% din 22 milioane. Adunând procentele, rezulta că, undeva, un sfert sunt de o parte a liniei politice si ceilalţi de cealaltă parte. Astfel ca circa 30% decid soarta a 70%, ceea ce este inechitabil. Tocmai bazându-se pe aceste trepte rupte s-a ajuns ca, de fapt, cei puţini sa fie mai tari. Despre o distincţie clara - dreapta-stânga - nu poate fi vorba in România. Noi, mulţimea ce ar trebui să decidem, ne batem singuri cuie in tălpi, şi asta ne costă de fiecare dată, după cum bine s-a văzut. Toţi politicienii vor să fie ,,şefi" de partid, preşedinţi cât nu încap în România, parlamentari, senatori. România are un parlament supra numeric raportat la numărul de locuitori si la PIB. Să privim şi la alţii şi vom vedea cum parlamentele sunt proporţionate, raportate la numărul de locuitori şi PIB. Când a existat cate o iniţiativă de schimbare, a fost distrusă din faza de început. Noi, cetăţenii de rând, ne putem bate capul oricât, nu vom reuşi să învingem anumite anomalii. Pentru a schimba ceva e foarte greu, daca nu imposibil. Nu sunt eu primul ce o spun, dar aşa va fi. Noi vom continua să ne ducem Crucea calvarului românesc încă mulţi ani. Generaţia tânără poate va reuşi, venind cu noi idei să înfrângă anumite inerţii şi peste vreo câteva zeci de ani, poate va fi altfel. Până atunci, răbdaţi români! 
  
Referinţă Bibliografică:
UN PAS ÎNAINTE, DOI PAŞI ÎNAPOI! / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1906, Anul VI, 20 martie 2016, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!