CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Povestiri >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1888 din 02 martie 2016        Toate Articolele Autorului

DIN TOT SUFLETUL
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
DIN TOT SUFLETUL 
  
Zilnic avem ocazia să vedem la televizor pe aproape toate canalele că se prezintă cazuri sociale cu bătrâni pensionari care sunt lăsaţi în voia sorţii. Cei care ar putea ajuta cu ceva rămân impasibili. Un cetăţean oarecare – nu a dorit să fie nominalizat – a auzit despre o persoană trecută de prima tinereţe că este într-o situaţie delicată ducându-şi viaţa destul de greu. În acest mini reportaj o vom denumi Persoana Zet. Persoana Zet, în cauză era suferindă, nu avea nici un fel de venit ceea ce o făcea deosebit de vulnerabilă. Din diferite surse a reuşit să afle adresa persoanei respective şi astfel a putut să ia legătura cu respectiva persoană. La început Persoana Zet nu era convinsă că acest cetăţean o va ajuta, gândindu-se că mai avusese diferite oferte, care îi condiţionaseră ajutorul, solicitându-i diverse favoruri pe care persoana în cauză le refuzase categoric, preferând să-şi ducă mai departe viaţa modestă dar în demnitate. 
  
Donatorul – căci aşa va fi denumit – a dorit din tot sufletul să ajute Persoana Zet aflată în dificultate apelând la un notar public, solicitându-i acestuia informaţiile necesare. Notarul când a auzit despre ce este vorba s-a angajat să meargă personal cu donatorul la Persoana Zet, în cauză pentru a-i facilita ajutorul oferit. Ajunşi la adresa indicată au găsit persoana în cauză şi i-au explicat motivul vizitei dumnealor. Şi de data aceasta Persoana Zet a fost foarte circumspectă, considerând că are de a face cu nişte escroci! Numai după ce notarul s-a legitimat, indicându-i numele biroului notarial unde activa, Persoana Zet a acceptat să stea de vorbă cu dumnealor. Donatorul a fost nevoit în faţa notarului şi a situaţiei create să-şi dezvăluie identitatea, fără însă a o face publică. Astfel s-a încheiat un contract de donaţie a unei sume de bani către Persoana Zet, pe care aceasta a acceptat-o. Suma a fost oferită Persoanei Zet în prezenţa notarului. Notarul a consemnat în actul de donaţie acest lucru. Procesul verbal de donare – primire a fost întocmit în trei exemplare, specificând că nu s-a perceput nici o taxă pentru acest document. 
  
Persoana Zet a rămas surprinsă de gestul celor doi socotind că pentru o perioadă de timp va avea cu ce să-şi satisfacă micile necesităţi. Notarul a rugat pe Persoana Zet să-l contacteze când mai are nevoie de ceva, asta după ce donatorul a declarat că este dispus pentru a face şi alte donaţii Persoanei Zet în viitor. 
  
Gestul donatorului ar trebui să dea de gândit multor politicieni care doar la unele sărbători mai ajută pe semenii lor aflaţi în dificultate. Când totuşi reuşesc să scoată din buzunar câţiva creiţari, aduc după ei o întreagă armată de jurnalişti de parcă au răsturnat lumea, asta cu toate că sumele oferite ca ajutoare sunt neînsemnate! 
  
Referinţă Bibliografică:
DIN TOT SUFLETUL / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1888, Anul VI, 02 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!