AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Portret >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1865 din 08 februarie 2016        Toate Articolele Autorului

POETUL MIHAI LEONTE A ÎMPLINIT 75 ANI 3
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
POETUL MIHAI LEONTE A ÎMPLINIT 75 ANI -3- 
  
„Chiar ajuns la vârsta de 75 ani, nu renunţ la scris şi la tipărit” 
  
Un om împlinit 
  
La vârsta de 75 ani, Mihai Leonte se consideră un om împlinit. Are doi copii, o fată, Amelia-Elena, cetăţean al SUA, care lucrează la Spitalul Municipal Hartford din Connecticut, şi un băiat, Marius Dan, mecanic miner în subteran. În ce priveşte scrisul, acesta a fost şi va rămâne un hobby. Al doilea hobby este fotografia, fiind iniţiatorul expoziţie fotografice „Bătrânii noştri”. 
  
„Printre acţiunile întreprinse de CARP Moldova Nouă a fost şi aceea a organizării primei expoziţii fotografice «Bătrânii noştri» în anul 1998. Astfel am reuşit să aduc la Moldova Nouă peste 50 de piese fotografice de la diverse asociaţii fotografice din România. Aceste piese au fost donate şi au intrat în patrimoniul organizaţiei noastre. Toate fotografiile sunt reprezentative pentru bătrânii României. Doresc să precizez că în 1999, cu ocazia Anului Internaţional al Persoanelor Vârstnice, la propunerea mea, Poşta Română a emis un set de şapte cărţi poştale, eveniment consemnat de presa filatelică italiană” am aflat de la Mihai Leonte 
  
„Activitatea politică are anumite laturi pe care eu nu le pot accepta” 
  
În 1990, Mihai Leonte s-a implicat spre a asigura o viaţă mai bună bătrânilor. A crezut că prin politică acest lucru se va realiza, dar a avut o mare dezamăgire. La alegerile locale din 1992, a fost ales consilier independent al oraşului Moldova Nouă, apoi consilier judeţean independent pentru judeţul Caraş-Severin. Din 1996 nu mai face politică, fiind membru al Alianţei pentru Pace din România, filiala Caraş-Severin, colaborator al Asociaţiei Pro-Democraţia, Club Reşiţa, şi membru al Asociaţiei Amatorilor de Ştiinţă şi Cultură Bucureşti. 
  
„După ieşirea la pensie în 1990, am reuşit, cu un grup de pensionari, să înfiinţăm Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Moldova Nouă, cu care am aderat în 1994 la Uniunea Generală a Pensionarilor din România. O uniune puternică pentru acele vremuri, din a cărei conducere am făcut parte până în anul 2012, când m-am retras. Fiind din 2002 suferind şi mergând în două bastoane, am solicitat încă din 2012 retragerea mea din funcţia de preşedinte, însă doar de la alegerile din 2013 mi-a fost acceptată demisia. Bătrânii României sunt din ce în ce mai neajutoraţi după 1990, căci multe din ce ar trebui să primească nu mai primesc. 
  
După alegerile din 1996 am constatat că participarea mea în politică nu este compatibilă cu aceea de conducător al unui ONG şi am hotărât să nu mai activez politic sub nici o formă. Activitatea politică are anumite laturi pe care eu personal nu le pot accepta” ne-a spus Mihai Leonte. 
  
http://www.crainou.ro/2016/01/14/chiar-ajuns-la-varsta-de-75-ani-nu-renunt-la-scris-si-la-tiparit/ 
  
Referinţă Bibliografică:
POETUL MIHAI LEONTE A ÎMPLINIT 75 ANI 3 / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1865, Anul VI, 08 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!