CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Portret >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1864 din 07 februarie 2016        Toate Articolele Autorului

POETUL MIHAI LEONTE A ÎMPLINIT 75 ANI 2
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
POETUL MIHAI LEONTE A ÎMPLINIT 75 ANI 
  
„Chiar ajuns la vârsta de 75 ani, nu renunţ la scris şi la tipărit” 
  
Manuscrisele vechi au fost „şlefuite” pentru a fi tipărite 
  
Scriitorul din Clisura Dunării spune că prima plachetă a văzut lumina tiparului la îndemnul unor prieteni. O parte din manuscrisele pentru apariţiile editoriale au fost scrise în perioada în care a lucrat în subteran sau în anii petrecuţi la şcoala profesională. 
  
„Situaţia a fost de aşa natură încât până în 1999 nu am reuşit să-mi tipăresc creaţiile. Nu aş avea motive să regret ceva, fiindcă nu aveam pretenţia că aş avea veleităţi literare. Doar la îndemnul unor prieteni am scos la lumină, timid la început, creaţiile mele în versuri. Au urmat creaţii noi care m-au propulsat din ce în ce mai mult. Scrierile în proză au venit încet, încet, la îndemnul cititorilor de pe internet. 
  
Am păstrat manuscrisele creaţiilor mele încă din anii când am lucrat în subteran, iar unele chiar din anii şcolii profesionale. Am câteva creaţii datate încă din anul 1958. În volumele mele tipărite am introdus şi creaţii mai vechi, însă multe nu mai corespund actualităţii de azi. Din creaţiile în versuri am tipărit multe, pe care le-am introdus în ciclul «Scrinul cu vechituri», după o mică «şlefuire»” ne-a mai spus Mihai Leonte. 
  
Buneşti înseamnă acasă 
  
Numele lui Mihai Leonte se regăseşte pe coperţile a peste 30 de apariţii editoriale – poezie, proză şi memorii –, autorul prezentându-şi volumele tipărite publicului larg, cu ocazia diverselor manifestări organizate în judeţul Suceava, când revine cu plăcere acasă, dar şi în judeţul Caraş-Severin. Toate cărţile lui Mihai Leonte, dar şi cele ale altor autori care au vorbit despre el se găsesc şi la Biblioteca sătească „Mihai Leonte” şi în Muzeul satului Petia, inaugurate pe 19 septembrie 2014. 
  
„Am rămas cu sufletul la satul meu natal Petia şi la comuna Buneşti, unde am învăţat carte. Asta se poate vedea în scrierile mele în care am descris acele frumuseţi de neegalat. Voi păstra în suflet locurile natale pe care le-am descris în creaţiile mele în versuri şi proză. Conducerea comunei Buneşti, judeţul Suceava, mi-a promovat numele. Astfel că încă din anul 2002 mi s-a acordat titlul «Cetăţean de onoare al comunei Buneşti». O stradă din satul Petia poartă numele de Mihai Leonte. Iar în septembrie 2014 s-a inaugurat în satul meu natal Biblioteca - Muzeu «Mihai Leonte». Revin cu plăcere pe aceste meleaguri sucevene, unde parcă revin în copilărie şi tinereţe. Cei care mă cunosc ştiu că nu am întrerupt niciodată legătura cu aceste locuri minunate” a precizat Mihai Leonte. 
  
http://www.crainou.ro/2016/01/14/chiar-ajuns-la-varsta-de-75-ani-nu-renunt-la-scris-si-la-tiparit/ 
  
Referinţă Bibliografică:
POETUL MIHAI LEONTE A ÎMPLINIT 75 ANI 2 / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1864, Anul VI, 07 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!