CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Cugetari >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1818 din 23 decembrie 2015        Toate Articolele Autorului

CITITORUL CEL MAI BUN CRITIC
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CITITORUL CEL MAI BUN CRITIC  
 
Poate să spună fiecare ce doreşte, eu îmi voi susţine părerea că cel mai bun critic este cititorul. Oare cine ştie cel mai bine ce să aleagă ce citeşte decât Mări Sa Cititorul. Fie că este vorba de romane, literatura SF, scrieri scurte sau de poezie, cititorul va spune ce simte atunci când citeşte respectiva creaţie. Un critic literar este la rândul său un cititor, doar că are experienţa de a mânui cuvintele cu oarecare abilitate sau de multe ori slujeşte interesele unei publicaţii care agreează un anumit tip de scrieri.  
 
Cititorul nu slujeşte pe nimeni, ci spune deschis ce a simţit în momentul lecturii a respectivei creaţii. Se prea poate că el nu este specializat în a ridica osanale acelei creaţii sau unui autor anume. Dar ce va spune acel cititor în scris sau pur şi simplu verbal va influenţa o mare masă de alţi cititori. Dacă acel cititor va avea o viziune mai largă asupra unui gen de scrieri, va fi cu atât mai bine pentru un anumit gen literar şi cu atât mai mult pentru autorii genului respectiv. Nu vreau să se creadă că nu agreez critica literară, însă voi susţine mereu că cititorul rămâne supremul critic literar. Desigur că voi fi contrazis şi se vor susţine multe alte idei si teorii, discuţia rămâne deschisă pentru critica literară. Ceea ce am scris este doar părerea unui autor.  
 
Referinţă Bibliografică:
CITITORUL CEL MAI BUN CRITIC / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1818, Anul V, 23 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!