AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Impresii >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1734 din 30 septembrie 2015        Toate Articolele Autorului

TREI ANTOLOGII CU PRIETENI partea a treia
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
TREI ANTOLOGII CU PRIETENI partea a treia  
 
Am continuat prezentările cu autorii antologiei ACORDURI MOLDAVE.  
 
Un debut inedit a fost cel al doamnei Elena MOROŞANU care a fost de la început timorată. I-am recomandat încă de atunci să fie mult mai îndrăzneaţă şi optimistă. Atunci când am hotărât să tipăresc antologia AMPRENTE MOLDAVE am inclus pe respectiva poetă din Buneşti care necesita o încurajare fermă, ceea ce am făcut acordându-i o şansă care sper să nu mă dezamăgească şi să continue a scrie poezie în stilul propriu specific omului simplu de la sat.  
 
Prezentarea poetului poliţist Doru URECHE prezent la reuniunea de la Buneşti a fost pentru cei prezenţi o surpriză plăcută, deoarece autorul are studii destul de înalte, absolvind Facultatea de Sociologie – Psihologie şi având volume proprii tipărite, totodată este membru al Asociaţiei Scriitorilor şi Artiştilor din Ţara Dornelor, ceea ce îi dă o mare prestanţă, dar îi creează importante obligaţii artistice mult mai pretenţioase. A venit la Buneşti însoţit de prietenul Ovidiu DONISĂ, poetul jandarm din Suceava.  
 
Urma prezentarea autorului local domnul Dumitru VIZITEU, un anonim ca poet, dar o personalitate marcantă a localităţii, fiind consilier bisericesc în Parohia Bisericii din Buneşti, dar şi consilier local. Nu am vrut să precizez apartenenţa politică. Ca şi poet al satului a fost descoperit de bibliotecarul Ioan ŞTEFAN care l-a îndemnat să publice şi în ZdpN adică Ziarul de pe Net, fiind promovat de domnul Todirel CĂLUGĂRIŢA. Scrierile domnului Dumitru VIZITEU despre lumea satului au o acurateţe şi simplitate specifică omului de la sat. Mi-ar fi plăcut să-i spun – ţăran – însă dumnealui a fost muncitor prin Fălticeni, ca mulţi alţii proveniţi din lumea satului. Mi-a făcut o deosebită plăcere să-l cunosc personal şi să-i promovez scrierile prin diverse alte antologii tipărite.  
 
Deoarece timpul alocat se apropia de final, am oferit cuvântul invitatei din Republica Moldova, nimeni alta decât Profesor Universitar Doctor Ludmila BOLBOCEANU GRAMA, care prin cuvântul dumneaei a ţinut să mulţumească factorilor locali şi organizatorilor pentru onoranta invitaţie, având în vedere că participase şi în 19 septembrie 2014 la inaugurarea Bibliotecii Mihai LEONTE din Petia. Prin felul specific de abordarea a tematicii aflate în discuţie, a recomandat autorilor prezenţi să-şi continue activitatea literară, precizând căci cuvântul este ca limba unui clopot care împrăştie sunetul în jurul nostru. De fapt Ludmila BOLBOCEANU GRAMA a donat noului Muzeu din Buneşti un clopot, ce-i drept de dimensiuni mai modeste.  
 
Voi încheia acest periplu prin pagini de antologii şi autori cuprinşi în astfel de mini biblioteci, care vor face cunoscuţi cititorilor pe mulţi poeţi pe care cititorii îi vor citi cu plăcere. Le doresc multă răbdare cu care să se înarmeze, pentru a scrie în continuare, pentru satisfacţia celor care le aşteaptă cuvântul tipărit. Sper să ne întâlnim în paginile a noi şi noi volume tipărite, fie şi doar antologii.  
 
Succese tuturor…  
 
Referinţă Bibliografică:
TREI ANTOLOGII CU PRIETENI partea a treia / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1734, Anul V, 30 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!