CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Impresii >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1732 din 28 septembrie 2015        Toate Articolele Autorului

TREI ANTOLOGII CU PRIETENI partea a doua
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
TREI ANTOLOGII CU PRIETENI partea a doua  
 
Am reuşit să nominalizez şi pe ceilalţi autori incluşi în antologie în ordinea alfabetică; Constanţa ABĂLAŞEI DONOSĂ din Brăila, Mariana ADĂSCĂLIŢEI din Dorohoi, Iulian BARBU din Reşiţa, Mariana BILIC din Suceava, Silvia Simona BODEA din Timişoara, Maria CIOBOTARIU din Braşov, Bombonica CURELCIUC din Suceava, Flori GOMBOŞ din Marghita, Lena MICH din Seini, Leonte PETRE din Giurgiu, Urfet SACHIR din Mangalia şi Simina Silvia ŞCLADAN din Suceva care din motive obiective nu au putut participa la evenimentele de la Buneşti – Suceava.  
 
Urmând prezentările după alfabet urma doamna Cristina BĂRĂSCU prezentă şi la reuniunea de la Buneşti cum de fapt fusese şi la lansarea de la Suceava. Doamna Cristina BĂRĂSCU a cochetat cu poezia încă din anii liceului urmând la Colegiul Naţional Nicu GANE din Fălticeni secţia Filologie – Istorie. Cu toate acestea debutează doar la ZdpN iar în antologia ACORDURI MOLDAVE poate spune că a debutat într-un volum. Am spus şi voi susţine că domnia sa are un potenţial poetic destul de solid şi este absolut necesar să continua a scrie poezie.  
 
Am continuat prezentările autorilor prezenţi la această reuniune cu domnul Oliviu Sebastian CONSTANTIN care este un artist complex fiind; pictor, grafician, sculptor, pirogravor, meşteşugar, scriitor poet şi fabulist. Are creţii deosebit de interesante şi o perspectivă favorabilă având în vedere vârsta destul tânără.  
 
Mezina acestei antologii este fără îndoială Andreia COVA pe care am promovat-o ca fiind o viitoare surpriză a scrisului poetic, având în vedere că am descoperit în creaţiile tinerei metafore surprinzătoare. Tânăra este şi o componentă a echipei de fotbal feminin ARMONIA Fălticeni. Am rugat pe factorii din şcoala ce o va urma să o îndrume pentru a nu se pierde un talent veritabil.  
 
Ajungând la poetul jandarm Ovidiu DONISĂ vechi şi sensibil poet sucevean am reuşit să spun că trebuie să-şi continue scrisul, fiind apreciat şi în cercurile literare ale jandarmeriei, dumnealui fiind inclus şi alte antologii, dar fiind prezent la cele trei ediţii ale Festivalului Flori de Şomuz. Dumnealui dă dovadă de multe aprecieri favorabile faţă de colegii săi, pe care îi atrage ca un magnet în activitatea artistică, îndemnându-i să scrie continuu.  
 
O prietenă veche şi o poetă care munceşte mult în domenii diverse este tânăra Violeta Sabina LAZĂR din Paşcani prezentă la toate cele trei ediţii ale festivalului Flori de Şomuz. Complexitatea acestei truditoare constă din faptul că pe lângă poezie, practică fotografia şi este o creatoare de origami sau alte lucrări manuale, lucrând permanent şi cu copiii, ceea ce nu e un lucru foarte uşor. Are şi câteva volume personale tipărite.  
 
Despre Felicia Niculina LĂMĂŞANU ar trebui să scriu foarte multe pagini, datorită faptului că a reuşit să debuteze în antologia DRUMURILE VIEŢII 2007, continuându-şi activitatea literar poetică într-un anonimat perpetuu. Profesorul Constantin TÎRZIU scrie un articol elogios despre Felicia Niculina LĂMĂŞANU după apariţia sa în antologia AMETISTE MOLDAVE 2014, în care precizează sprijinul acordat de consăteanul dumneaei, nimeni altul decât poetul Mihai LEONTE.  
 
Va urma partea a treia…  
 
Referinţă Bibliografică:
TREI ANTOLOGII CU PRIETENI partea a doua / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1732, Anul V, 28 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!