CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Impresii >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1729 din 25 septembrie 2015        Toate Articolele Autorului

TREI ANTOLOGII CU PRIETENI partea întâi
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
TREI ANTOLOGII CU PRIETENI partea întâi  
 
Am aşteptat acest 17 septembrie 2015 cu multe emoţii. Evenimentul de la Buneşti – Suceava cu inaugurarea muzeului era un eveniment deosebit pentru comunitatea locală dar şi pentru cea judeţeană, dovada a fost o implicare majoră. Faptul că totul se va desfăşura sub sigla binecunoscută de acum de; Festivalul literar folcloric FLORI DE PE ŞOMUZ ajuns la a treia ediţie. Am fost invitat şi participat la toate cele trei ediţii, prima fiind organizată în 2011. Ediţia din 2015 avea să fie mult mai deosebită.  
 
După slujba de sfinţirea a Colecţiei muzeale Buneşti – Suceava şi cuvintele de deschidere a domnului primar al comunei Buneşti Gheorghiţă BERARU, a venit rândul să prezentăm publicului prezent trei antologii; AMETISTE MOLDAVE. ACORDURI MOLDAVE şi AMPRENTE MOLDAVE. Dacă primele două antologii au fost lansate cu ceva timp înainte, antologia AMPRENTE MOLDAVE urma să fie lansată azi 17 septembrie 2015. Antologia AMPRENTE MOLDAVE coordonată de Mihai LEONTE avea o semnificaţie deosebită fiindcă în cuprinsul ei fiind cuprinşi autori proveniţi doar din arealul comunei Buneşti – Suceava după cum urmează; Andreia COVA, Felicia Niculina LĂMĂŞANU, Elena MOROŞANU, Dumitru Viziteu şi Mihai LEONTE. Toţi aceşti autori nu mai erau debutanţi acum fiind incluşi în antologiile care urmau să fie prezentate.  
 
Deoarece titlul este TREI ANTOLOGII CU PRIETENI voi începe cu prezentările poeţilor incluşi în antologia AMETISTE MOLDAVE lansată în 19 septembrie 2014 la inaugurarea Bibliotecii Mihai LEONTE din Petia. Dintre cei 12 incluşi în antologia AMETISTE MOLDAVE la Buneşti au fost prezenţi opt dintre autori. Prieteni şi colaboratori vechi despre care voi relata imediat.  
 
Am trecut la prezentarea antologiei ACORDURI MOLDAVE care a primit acest titlu deoarece erau prezenţi foarte mulţi poeţi din zona Sucevei şi Fălticeni, care nu au ezitat să fie prezenţi şi la Buneşti cu toate că fuseseră şi la lansarea de la Suceava din primăvara acestui an 2015. Iniţial antologia am dorit să se numească Bucuriile vieţii, dar fiind mulţi poeţi din zonă am schimbat titlul în ACORDURI MOLDAVE. Tot pentru că autorii erau moldoveni am căzut de comun acord să punem pe copertă o sculptură existentă în muzeul ilustrului sculptor Ion IRIMESCU din Fălticeni, pentru care poeta Cristina BĂRĂSCU a obţinut aprobarea scrisă a muzeului menţionat. A fost şi un omagiu adus artistului deosebit care a fost Ion IRIMESCU. Sarcina mea era destul de grea pentru faptul că timpul de prezentare era foarte scurt, dar am reuşit să împac pe toată lumea. În sală fiind autorii incluşi în antologii am început după alfabet; Elena ANDRIEŞ fiind prima care am prezentat-o. Doamna Elena ANDRIEŞ fiind şi decana de vârstă din sală dar şi din antologii, căci domni sa a fost şi la Timişoara în 11 august 2006 când am lansat prima antologie SPIRALE VIEŢII. Despre această poetă s-a mai scris mult, eu având datoria să reamintesc doar că dumneaei are o poreclă dată tot de internauţi; Bunicuţa de la Rădăşeni care la cei 86 ani ai domniei sale recită propriile poezii din memorie uimind de fiecare dată asistenţa. Am arătat printre altele cum îşi scria poeziile pe palme cu creionul chimic, şi seara le transcria într-un caiet înainte de culcare. Mai menţionez că avea şi patru copii pe care i-a crescut, şi i-a dat pe la şcoli înalte devenind ingineri şi tehnicieni.  
 
Referinţă Bibliografică:
TREI ANTOLOGII CU PRIETENI partea întâi / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1729, Anul V, 25 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!