AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Amintiri >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1683 din 10 august 2015        Toate Articolele Autorului

1971 - 1972 UN AN DECISIV PENTRU TERMINAREA LICEULUI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
1971 - 1972 UN AN DECISIV PENTRU TERMINAREA LICEULUI  
 
În septembrie 1971 m-am reînscris din nou la liceu în ultima clasă, secţia serală şi cu mari sacrificii am reuşit să-mi termin liceul cu diplomă de bacalaureat în iunie 1972.  
Contactul cu noii colegi de clasă a fost unul deosebit de interesant, datorită faptului că nu-i cunoşteam. Nu ştiam unde să mă aşez într-o bancă, pe când o fată destul de tânără m-a invitat să-i fiu coleg de bancă. Era fata unui miner, coleg de muncă încă din timpul când am sosit în Moldova Nouă, Mita OBRETCOVICI. Pe tot parcursul anului am fost colegi cu doamna Nevenca PĂTRUŢ căci aşa o chema pe noua mea colegă. Şeful clasei era un electrician Ştefan BRĂILĂ, care la scurt timp după terminarea liceului avea să se stingă după un infarct. Printre colegi aveam şi fotbalişti care la acea vreme activau la echipa Minerul Moldova Nouă din divizia B a campionatului de fotbal a României.  
În perioada cât urmam cursurile liceului am fost plimbat prin mai multe sectoare ale Minei Centrale Suvarov de unde puteam să merg la cursurile serale. Partidul unic spunea prin toate documentele propagandistice că vom fi sprijiniţi, dar realitatea din teritoriu era cu totul alta. Am reuşit totuşi să înving aceste piedici, puse parcă intenţionat de mulţi şefi, care trebuiau practic să ne ajute să ne completăm studiile liceale.  
După terminarea liceului am lucrat din anul 1972 la sectorul investiţii până în decembrie 1975, când la solicitarea mea am trecut la sectorul transport şi mai apoi am solicitat să merg din nou la un sector productiv, de data asta fiind solicitat de inginerul Vasile CĂPRAR cu care aveam să lucrez peste un deceniu.  
 
COLEGII DIN CLASA A XII seral 1971 -1972  
 
ANDRIŢOI FLORICA, BEUTURĂ GHEORGHE, BRĂILĂ ŞTEFAN, BURIMAN ILIE, BUŞ NICOLAE, BRUNDEAN ILIE, CIORNEI ION, CĂPĂŢÂNĂ TEODOR, CHIŞ VALENTIN, DUMITRICĂ TITINA, GRUIA GHEORGHE, IACOBAN MARIA, JURA ELENA, LEONTE MIHAI, MĂCĂNEAŢĂ STAN, MELERU CONSTANTIN, MOLDOVAN LENUŢA, MUTAŞCU ALEXANDRINA, NALTU EUGENIA, PĂTRUŢ NEVENCA, PLAVĂ VICTOR, POVIAN TOMA, SANDU PETRU, SORESCU ILIE, TIHAN MONA, TODOR IOAN, VASILE CONSTANTIN.  
 
Despre toţi colegii din acest an de liceu seral îmi amintesc întotdeauna cu deosebită plăcere. Pe unii îi mai întâlnesc prin oraşul nostru.  
 
Îmi cer scuze dacă nu am scris totul despre multe ce trebuiau scrise, sau de faptul că mi-au scăpat unele amănunte despre evenimentele din acele vremuri.  
 
Din amintirile fostului elev seralist LEONTE Mihai.  
 
Referinţă Bibliografică:
1971 - 1972 UN AN DECISIV PENTRU TERMINAREA LICEULUI / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1683, Anul V, 10 august 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!