AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Povestiri >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1664 din 22 iulie 2015        Toate Articolele Autorului

GRĂDINIŢA BĂLĂIOAREI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
GRĂDINIŢA BĂLĂIOAREI 
  
Desigur că nimeni nu putea spune cine a numit-o Bălăioara! Prea puţini ar fi putut să spună ceva despre biografia acestei fete. Totuşi această fată continua să-şi ducă existenţa prin lume simplă şi foarte puţin cunoscută. Ceva avea să o scoată din anonimat, o grădiniţă pe unde din când în când se strecura un căluţ năstruşnic, ce obişnuia să se strecoare printr-o portiţă în ascunsă grădiniţă. Aici căluţul murg obişnuia să pască în voie prinzând momente de satisfacţie deplină. Într-o incursiune a fost atras de mirosul de trifoi şi nu a făcut nici o deosebire între trifoiul obişnuit şi cel cu patru cu foi cultivat de mama Bălăioarei. Trifoiul era tânăr şi avea un miros care ar fi atras pe orişice căluţ oricât de cuminte ar fi fost. Dar grădiniţa avea veşnice atracţii şi astfel căluţul murg odată învăţat cu aceste incursiuni avea să continue investigaţiile sale. Îl atrăgea mirosul ierbii mai tot timpul, dar cel mai mult îi plăcea otava proaspătă provenită în urma deselor tăieri a ierbii trecute de prima tinereţe. Astfel că ori de câte ori avea prilejul să se strecoare în grădiniţă o făcea, astfel încât putea să păşuneze spre satisfacţia sa. Bălăioara îl observa de multe ori şi îi făcea o deosebită plăcere să-l lase în voia sa pentru a hălădui prin grădiniţă până în momentul când era suficient de sătul şi satisfăcut. Stăpânul căluţului murg, era mulţumit la rândul său căci nu i se părea că acesta ar face lucruri interzise. Adevărul era că atât Bălăioara cât şi căluţul murg se simţeau satisfăcuţi în urma acestor intrări în spaţiul rezervat doar grădiniţei. Puteau face ceva, însă Bălăioara din timp în timp, aranja astfel ca intrarea căluţului murg să fie posibilă pentru a păşuna în grădiniţă. Acest lucru l-a sesizat stăpânul căluţului murg, pentru a lăsa ca acesta să fie liber pentru a intra în grădiniţa Bălăioarei. Atât timp cât nu existau alte plângeri, evenimentele îşi continuau mersul lor. 
  
Povestea putea să continue, însă naratorul nu a mai urmărit evenimentele! 
  
Referinţă Bibliografică:
GRĂDINIŢA BĂLĂIOAREI / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1664, Anul V, 22 iulie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!