CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Amintiri >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1466 din 05 ianuarie 2015        Toate Articolele Autorului

13 ZMEURICA; O ÎNTÂLNIRE NEAŞTEPTATĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
13 ZMEURICA; O ÎNTÂLNIRE NEAŞTEPTATĂ 
  
După întâlnirea de la Baia de Arieş legătura dintre cei doi era doar prin corespondenţă. Matei a trecut cu bine semestrul întâi al clasei a opta de liceu şi era mulţumit de realizările sale, dar cel mai mulţumit dintre toţi profesorii era însuşi dirigintele său, profesor de biologie. La întâlnirea organizată la finalul trimestrului acesta nu a ezitat să spună asta public faţă de colegii profesori dar şi în faţa elevilor. 
  
Corespondenţa cu Zmeurica începuse să fie cumva într-un oarecare declin. Asta era constatarea lui Matei, căci fata nu-l mai întreba şi nu-l informa despre lecţiile propagandistice. Faptul acesta l-a intrigat pe Matei. Situaţia rămânea destul de confuză pentru tânărul propagandist. Imediat după începerea cursurilor la liceu din semestrul doi, avea să primească o scrisoare de la o cunoştinţă din Turda, iar în scrisoare era un bileţel semnat doar z., cu z mic. Bileţelul avea următorul conţinut; Te rog închiriază o cameră pentru sâmbătă şi duminică să putem discuta numai noi doi. Nu veni să mă aştepţi la gară, ci aşteaptă-mă pe podul de peste Arieş. z. 
  
Matei nu ştia unde să găsească o cameră pentru două zile? Dar a dat sfoară printre colegi şi a găsit undeva la un bloc. Norocul lui Matei a fost că avea nişte recuperări pe care le păstra pentru deplasări la Turda. Vineri l-a rugat pe maistrul său că sâmbătă doreşte o recuperare, iar maistrul i-a aprobat. Matei era destul de emoţionat, căci totul se petrecea aşa de repede. La ora sosirii Mocăniţei din direcţia Turda, Matei era deja în aşteptare pe pod. I-a spus din vreme colegului său de bancă de la liceu şi totodată coleg de cameră la cămin, că va lipsi de la cămin în seara de sâmbătă. Mocăniţa a sosit şi a şi plecat spre Abrud, iar fata întârzia să apară. La un moment a sesizat că cineva îi face cu mâna din şosea. Atunci şi-a dat seama că aceea era Zmeurica. A mers să o întâmpine. Fata l-a salutat fără prea multă afecţiune, cu o anumită reţinere. A întrebat dacă a găsit cameră şi cât de departe este? Matei i-a explicat în câteva cuvinte că nu e departe şi cum întunericul se instalase, au mers la braţ lipiţi unul de celălalt până la blocul gazdei. Apartamentul era la parter şi blocul era al doilea din cele câteva zeci de blocuri de pe strada respectivă. Chiriaşii apartamentului erau plecaţi până luni undeva pe lângă Abrud şi nu avea să-i deranjeze nimeni în acea seară şi nici duminică. Ajunşi în holul apartamentului s-au dezbrăcat de hainele groase de iarnă, iar rămaşi într-o ţinută uşoară Zmeurica s-a aruncat pur şi simplu în braţele băiatului plângând. Matei a fost surprins de comportamentul fetei pe care o ştia mult mai optimistă! Dar fata s-a liniştit şi au căutat camera unde aveau să petreacă aproape 24 ore împreună. Matei a întrebat-o dacă îi este foame? Zmeurica a dat doar afirmativ din cap. Adevărul că îi era foame şi nu avea nimic la ea. Pe terasa blocului era un fel de frigider improvizat într-un dulap unde era slănină şi cârnaţi. Gazda îl informase pe Matei că poate consuma ce doreşte din ce este pe acolo. Blocul avea încălzire centrală aşa se face că puteau sta destul de lejer. Matei a adus în bucătărie slănină şi cârnaţi, iar din bucătărie au luat pâinea aceea ardelenească de casă şi ceapă. Într-o mică damigeană era ţuică de prune, iar în alta era vin adus tocmai de pe lângă Turda. Fata făcea pe gazda tăind slănina, pâinea şi cârnaţii. Matei a turnat în nişte păhărele ţuică şi au început să mănânce destul de înfometaţi. În tot timpul cât au mâncat cei doi nu au vorbit mai nimic. Discuţia avea să se desfăşoare în următoarele ore… 
  
Va urma alt episod… 
  
Referinţă Bibliografică:
13 ZMEURICA; O ÎNTÂLNIRE NEAŞTEPTATĂ / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1466, Anul V, 05 ianuarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!