CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Reportaj >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1431 din 01 decembrie 2014        Toate Articolele Autorului

REPORTER LA O INAUGURARE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
REPORTER LA O INAUGURARE  
 
Joi după masă sunt sunat de directorul postului tv la care lucrez să mă prezint de urgenţă la sediul postului tv pentru o misiune specială. M-am deplasat imediat dând astfel curs solicitării şefului meu. Aici am fost aşteptat încă de la intrare şi invitat în biroul cel mare al directorului. Eram doar noi doi! Directorul m-a luat cam pe nepregătite.  
 
- Dragul meu îţi încredinţez o misiune specială. Mâine se deschide un magazin second-hand în cartierul Brusturi, asta ştiu doar eu şi tu. Vei lua cu tine un cameraman cu toată aparatura necesară unei filmări complexe. Ce trebuie să ştiţi amândoi? Nimeni nu va trebui să ştie ce veţi face. Ascunde-ţi aparatura într-un geamantan în aşa fel să se creadă că plecaţi într-o călătorie. Vă plasaţi la restaurantul din apropierea magazinului pe care îl ştiţi, adică la Doi elefanţi. Asta se va întâmpla cam pe la ora 3-4 dimineaţa ca să fiţi printre primii reporteri de la faţa locului.  
 
Zis şi făcut! Îl sun imediat pe cameramanul Stambă, că aşa îl ştiu toţi, şi stabilesc datele transmise de domnul director. Era deja ora 19 seara. Stambă îmi zice că a auzit de la un coleg de la altă televiziune că ei pleacă încă de pe acum!  
 
- Şi ce facem îl întreb eu?  
 
- Păi plecăm chiar de acum, zice Stambă, pentru a ne ocupa un loc mai bun.  
 
Face el rost de un geamantan tip troller în care să intre aparatura, chemăm un taxi şi ajungem la restaurantul Doi elefanţi care era de fapt un birt popular în care se bea bere şi ţuică din aia care miroase a tescovină sau drojdie dacă vrei. Găsim o masă care se liberase tocmai când am ajuns noi şi ocupăm două scaune. Imediat apare un ospătar şi ne întreabă ce dorim? Noi o scăldăm că aşteptăm pe cineva! Ospătarul ne invită să părăsim renumitul restaurant dacă nu dorim nimic. De voie, de nevoie, mai mult obligaţi comandăm câte o bere fără alcool. Ospătarul ne spune că aşa ceva nu există în acest local. Atunci comandăm doi ţapi cu bere. Din nou ospătarul ne anunţă că berea este doar la doză sau sticlă, căci nu are cine spăla ambalajul. Acceptăm comanda care vine destul de repede. Ca reporter eram cu ochii în patru să vedem ce se întâmplă în jurul nostru. Uitându-mă atent observ şi alţi colegi de la alte posturi de tv pe care îi cunoşteam din diverse acţiuni comune. Nu ştiam ce să mai cred! Directorul ne spusese că noi vom fi primii acolo, dar situaţia era mult mai complicată. Îi spun părerea mea lui Stambă care constatase şi el asta. Dacă şeful ne-a trimis acolo înseamnă că ştia el ceva. Mi-a venit în minte o stratagemă care o mai folosisem cu altă ocazie. Am stat liniştiţi până pe la ora 4 dimineaţa. Atunci i-am spus lui Stambă să ia geamantanul lui şi să plece undeva unde să se ascundă fără a fi văzut de alţii. Cameramanul s-a conformat şi a dispărut din restaurant. La puţin timp apare un coleg de breaslă şi mă întreabă unde a plecat Stambă? Eu foarte inocent i-am spus că este un accident undeva şi că şeful meu l-a trimis acolo, urmând ca şi eu să plec imediat, chiar ridicându-mă de pe scaun. În restaurant s-a răspândit vestea că e un accident undeva în partea opusă de unde suntem noi şi în scurt timp nu a mai rămas în restaurant decât câţiva clienţi. Pentru a mă convinge că magazinul se va deschide totuşi dimineaţa, m-am deplasat la adresă indicată, unde era un adevărat şantier de lucru, dar şi un anunţ mare că magazinul se va deschide peste o lună.  
 
Am aşteptat dimineaţa şi la ora când colegii veneau la muncă, am raportat directorului păţania noastră. Tocmai când eram în discuţie telefonul fix sună, directorul ridică receptorul; de la capătul firului cineva îi spune râzând că A LUAT PLASĂ.  
 
Ce să mai zicem? Cacealma şi gata!  
 
Referinţă Bibliografică:
REPORTER LA O INAUGURARE / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1431, Anul IV, 01 decembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!