CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1381 din 12 octombrie 2014        Toate Articolele Autorului

LANSAREA ANTOLOGIEI AMETISTE MOLDAVE II
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

LANSAREA ANTOLOGIEI AMETISTE MOLDAVE II  

Imediat după cuvântarea doamnei Constanţa ABĂLAŞEI-DONOSĂ a fost necesară o derogare de la regula prestabilită oferindu-i prilejul distinsei Ludmila BOLBOCEANU-GRAMA care a dorit să ofere două icoane aduse din Republica Moldova. Prima icoană reprezentând pe Sfântul Ierarh Nicolae i-a fost oferită domnului Mihai LEONTE în semn de respect, iar cea de a doua reprezentându-L Pe Isus Mântuitorul i-a fost oferită domnului Ioan ŞTEFAN pentru noua bibliotecă. După această emoţionantă întrerupere s-a dat cuvântul doamnei Elena ANDRIEŞ poeta de la Rădăşeni, care a recitat din versurile sale din memorie. S-a precizat de cineva că în această lună septembrie poeta din Rădăşeni va împlini 85 ani, cei prezenţi au omagiat-o cântându-i LA MULŢI ANI ridicându-se în picioare. Mulţumind celor prezenţi dumneaei a ţinut să recite o poezie de Adrian PĂUNESCU.  

La expirarea acestui episod inedit s-a acordat cuvântul Preacucernicului preot paroh din Unceşti, Profesor Doctor Florin GRIGORESCU care cu vocea sa caldă a ţinut să precizeze că participă la un eveniment cultural deosebit şi mulţumeşte lui Dumnezeu că a avut prilejul să întâlnească un om cum este Mihai LEONTE, care prim munca sa a reuşit să câştige dragostea cititorilor prin scrierile sale, dar şi a comunităţii de unde provine, acest ţinut moldav cu frumuseţi inestimabile. A ţinut să scoată în evidenţă câteva creaţii care se refera la satul Petia, satul care azi îl onorează pe poetul şi omul Mihai LEONTE.  

A venit rândul jandarmului poet Ovidiu DONISĂ care cu o voce caldă, specifică unui poet a ţinut un mic discurs mulţumind pentru includerea în antologia AMETISTE MOLDAVE, dar şi pentru faptul de a fi invitat aici la Petia, pentru acest eveniment deosebit, care onorează nu numai pe omul Mihai LEONTE ci şi pe toţi colaboratorii şi prieteni dumnealui.  

Felicia Niculina LĂMĂŞANU fiică a acestui sat Petia, a fost deosebit de fericită să participe la evenimente din care face parte evocând mai multe aspecte din colaborarea cu poetul Mihai LEONTE care a promovat-o incluzând-o în antologiile DRUMURILE VIEŢII 2007 şi MIRAJELE VIEŢII 2008 la care a avut onoarea să participe la lansarea de la Suceava.  

Tânăra poetă din Paşcani Violeta Sabina LAZĂR fiind vădit emoţionată a spus celor prezenţi că este pasionată de poezie fiind sprijinită să activeze în domeniu şi domnului Mihai LEONTE care a încurajat-o iar în anul 2011 a fost inclusă în antologia AMINTIRILE VIEŢII lansată la Festivalul FLORI DE PE ŞOMUZ care a avut loc la Buneşti în 16 septembrie 2011.  

Cu un calm specific celor care au lucrat sau mai lucrează în învăţământ, profesorul inginer Silvia Simina ŞCLADAN a evocat lunga perioadă de colaborare cu poetul Mihai LEONTE, începând din 2008, dar şi atenţia care i-a fost acordată de către conducerea Primăriei Buneşti, căci domnul Gheorghe BERARU a participat în Suceava la lansarea antologiei MIRAJELE VIEŢII, împreună cu Elena ANDRIEŞ, Felicia Niculina LĂMĂŞANU, dar şi pe fratele poetului Mihai LEONTE, domnul inginer Gheorghe LEONTE din Suceava.  

Prea Cucernicul preot paroh al Bisericii Sfinţii Arhangheli Mihai şi Gavril din Petia, preotul Constantin TUDOSĂ a prezentat într-o alocuţiune foarte concentrată o sinteză a volumul PETIA SATUL DE LA HOTARUL BUCOVINEI, care a cuprins multe aspecte istorice inedite cunoscute şi mai puţin cunoscute.  

Cuvântul doamnei Carmen SIMION, inginera poetă din Paşcani a scos în evidenţă sprijinul acordat cât şi încurajările primite de la Mihai LEONTE, care a îndemnat-o în permanenţă să-şi etaleze creaţiile poetice pe care nu credea la început că pot fi valoroase. Prin această recunoaştere universală are fericitul prilej de a fi inclusă în antologia AMETISTE MOLDAVE dar şi de a fi prezentă la evenimente memorabile de care satul Petia are parte prin grija comunităţii din această zonă.  

Prin cuvântul său bibliotecarul Ioan ŞTEFAN a dorit să arate invitaţilor că numai datorită sprijinului acordat de mai mulţi factori de niveluri locale şi superioare, dar şi prin efortul unei întregi echipe de colaboratori, a reuşit să dea viaţă unui proiect ce nu părea a fi realizabil.  

Datorită faptului că domnul Dumitru VIZITEU, consilier local dar şi un ilustru anonim ca poet pentru mulţi, era mai la finalul alfabetului, a primit cuvântul să se prezinte invitaţilor, care acum aveau să-l cunoască pe viu. Domnul Mihai LEONTE a dorit să arate că vorbitorul este foarte modest şi a precizat că Dumitru VIZITEU este un cunoscut colaborator al ZdpN de mai multă vreme pe lângă multe alte activităţi din comuna Buneşti.  

Prezentările s-au încheiat. Domnul primar Gheorghiţă BERARU a mulţumit tuturor pentru participare, dar nu a omis să mulţumească în mod special doamnei profesor universitar Ludmila BOLBOCEANU-GRAMA şi domnului Mihai LEONTE.  

Domnul primar Gheorghe BERARU a invitat la final pe toţi invitaţii la o masă festivă.  

Autorul acestui articol îşi cere scuze dacă anumite aspecte lipsesc din articole.  

Referinţă Bibliografică:
LANSAREA ANTOLOGIEI AMETISTE MOLDAVE II / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1381, Anul IV, 12 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!