CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1379 din 10 octombrie 2014        Toate Articolele Autorului

LANSAREA ANTOLOGIEI AMETISTE MOLDAVE I
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

LANSAREA ANTOLOGIEI AMETISTE MOLDAVE I  

 

Pentru ca inaugurarea bibliotecii din Petia să nu treacă neobservată m-am gândit să realizez şi eu ceva, astfel că am început să-mi adun propriile creaţii despre satul Petia şi autorul Mihai LEONTE care avea să fie înscris pe firma noii biblioteci, dar nu puteam să fiu singur la această manifestare şi am început să adun pe cei din zona Fălticeni, Buneşti şi Suceava.  

Aflând de ineditul eveniment doamna Constanţa ABĂLAŞEI-DONOSĂ graficiana, poeta şi pictoriţă din Brăila mi-a spus că nu poate lipsi nici din antologie dar nici de la eveniment.  

Astfel că Elena ANDRIEŞ poeta de la Rădăşeni a fost invitată. A urmat Felicia Niculina LĂMĂŞANU fiică a satului Petia stabilită în satul Mihăieşti, apoi consilierul local Dumitru VIZITEU colaborator al ZdpN un poet cu un stil autentic rural.  

Desigur că am apelat la vechii colaboratori; inginerul profesor Simina Silvia ŞCLADAN şi jandarmul poet Ovidiu DONISĂ ambii din Suceava. Nu am omis nici pe Violeta Sabina LAZĂR şi inginera poetă Carmen SIMION din Paşcani.  

Fiindcă eram unul din colaboratorii ZdpN l-am rugat pe domnul inginer Todirel CĂLUGĂRIŢA să participe la acest volum şi a acceptat.  

Am adunat mai multe comentarii despre ce scrisesem prin diferitele mele volume. Am constatat că lipseşte cineva care scrisese un volum despre Mihai LEONTE, respectiv profesorul universitar Ludmila BOLBOCEANU-GRAMA cu volumul Poetul şi scriitorul Mihai LEONTE tămăduitor de suflete, apărut în anul 2013 şi doamna Mihaela BUCULEI ziarista care a scris mai multe articole despre Mihai LEONTE.  

După terminarea slujbei de Sfinţire a noii Biblioteci Mihai LEONTE ne-am deplasat la sala Căminului Cultural al satului Petia unde toţi cei invitaţi au fost primiţi cu fastul cuvenit, adică pâine şi sare de două fete în costume populare.  

Aici avea să fie prezentată antologia AMETISTE MOLDAVE. Cuvântul de deschidere avea să fie rostit de domnul Gheorghe BERARU primarul comunei Buneşti, care în alocuţiunea dumnealui a amintit unele aspecte din scrierile poetului Mihai LEONTE. Apoi a dat cuvântul domnului Gabriel CĂRĂBUŞ director al Bibliotecii I G SBIERA prin grija căruia s-a amenajat noul spaţiu al Bibliotecii Mihai LEONTE din Petia. După aceste momente de adevărată sărbătoare am început să dăm cuvântul celor incluşi în antologie. Cum era normal am oferit cuvântul doamnei Ludmila BOLBOCEANU-GRAMA care a vorbit limpede şi clar, astfel încât cei prezenţi au rămas deosebit de încântaţi. Dumneaei a scos în evidenţă multe aspecte despre poetul şi scriitorul Mihai LEONTE privite ca fiind observate de cititorul simplu, cum de altfel sunt şi scrierile acestui autor.  

Pentru a nu se crea suspiciuni s-a dat cuvântul în ordine alfabetică astfel că a luat cuvântul doamna Constanţa ABĂLAŞEI-DONOSĂ venita din Brăila pentru a participa la acest eveniment cultural inedit. Dumneaei a scos în evidenţă meritele omului Mihai LEONTE pentru care este onorat de conducerea comunei Buneşti, de sătenii din Petia de unde provine, totul fiind concretizat în această bibliotecă şi colecţie muzeală care va purta numele Mihai LEONTE.  

 

Va urma…  

Referinţă Bibliografică:
LANSAREA ANTOLOGIEI AMETISTE MOLDAVE I / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1379, Anul IV, 10 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!