CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1348 din 09 septembrie 2014        Toate Articolele Autorului

AMETISTE MOLDAVE - O ANTOLOGIE CU AMICII MEI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
AMETISTE MOLDAVE (I)- O ANTOLOGIE CU AMICII MEI 
  
Pentru mulţi poate părea ceva anormal, dar această mini-antologie se datorează bibliotecarului Ioan ŞTEFAN, cel care a dorit ca în satul nostru natal Petia să se inaugureze o bibliotecă, în vremurile când se inaugurează multe alte obiective mai mult sau mai puţin importante. Desigur că acest bibliotecar sufletist nu putea realiza de unul singur ce şi-a propus, astfel că aleşii 
  
comunei Buneşti în frunte cu primarul Gheorghe BERARU care conduce această comună din anul 2000 i-au întins o mână generoasă de ajutor. 
  
După ce am trimis circa 400 (patrusute) kilograme de cărţi din mai multe domenii, din biblioteca mea personală, cât şi din volumele tipărite cu scrierile mele, am promis că voi realiza o antologie cu mai mulţi autori din zona noastră, a comunei Buneşti sau apropiaţi de această zonă. Astfel mi-am dorit să reamintesc că; Elena ANDRIEŞ, supranumită poeta de la Rădăşeni îşi are originile în satul Petia, fiind verişoara mea primară. 
  
Doamna Felicia Niculina LĂMĂŞANU este născută în satul Petia. Prin intermediul bibliotecarului Ioan ŞTEFAN am descoperit un alt talent local, pe domnul Dumitru VIZITEU. Am câteva nume din zona Sucevei cu care am colaborat pe NET la realizarea unor antologii, fiind vorba de doamna profesor inginer Simina Silvia ŞCLADAN, jandarmul poet Ovidiu DONISĂ şi fotograful Violeta Sabina LAZĂR din Paşcani. Am reuşit să includ în această antologie şi pe poeta, pictoriţa şi graficiana Constanţa ABĂLAŞEI-DONOSĂ din Brăila şi inginera poetă Carmen SIMION din Paşcani. 
  
Nu am vrut să lipsească din volum tânăra juristă Veronica ŞTEFAN care am speranţa că va deveni o recunoscută poetă ce va încânta cititorul cu scrierile sale. 
  
Pentru a întregi cumva lista cu cei incluşi în antologie a binevoit să accepte intrarea şi domnul inginer Todirel CĂLUGĂRIŢA, un publicist şi realizator al ZdpN. 
  
Voi încheia această prezentare sumară cu un cuvânt scurt al domnului primar al comunei Buneşti –Suceava Gheorghe BERARU: 
  
UN SFAT 
  
De-ar fi să mă mai nasc odată, 
  
Aici aş vrea să fie, după tata, 
  
Iar mama fie unde-o fi, 
  
Căci tata o va lămuri, 
  
Că tot aici e mai frumos, 
  
În lutul Ciofului cleios, 
  
În casa de chirpici cu paie, 
  
Pot creşte şapte, opt într-o odaie ...  
  
Dacă ne dorim aşa ceva înseamnă că iubim plaiurile 
  
natale, raiul copilăriei noastre. 
  
Gheorghe BERARU 
  
DA, satul Petia a fost şi va rămâne plaiul nostru natal. Precum România este patria noastră MAMĂ. Datoria noastră este să iubim locurile de unde provenim.  
  
Autor Mihai LEONTE 
  
http://www.ziaruldepenet.ro/2014/08/23/ametiste-moldave-o-antologie-cu-amicii-mei/ 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
AMETISTE MOLDAVE - O ANTOLOGIE CU AMICII MEI / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1348, Anul IV, 09 septembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!