CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Proza >  REGULA DE BAZĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„Niciodată încă odată” era regula de bază. Orice formă avea tentaţia ei şi uneori chiar îţi venea să te transferi în ea măcar încă odată. Cu toate acestea, orice explorator ştia că încălcarea regulii de bază putea avea efecte ireversibile. Shri-Kr îşi ţinea reţeaua de control în echilibru şi, pentru a nu lăsa tentaţia să se înfiltreze în ea, chiar îşi stabilise o strategie proprie. Părăsea orice formă înainte ca reţeaua lui să îi finalizeze amprenta. Pierduse astfel numărul amprentelor pe care le colecţionase în expediţiile lui fără a încălca regula de bază. 
  
Acea planetă nu făcea parte din ultimul său proiect, dar, imediat ce perforase straturile superficiale ale atmosferei încărcate de vapori, reţeaua începuse să-i vâjâie sub asaltul impulsurilor emanate de formele existente pe ea. Curiozitatea exploratorului îl mână să-i caute clasificarea pe harta galactică. Terra. Puţine informaţii, nici o amprentă. Simţi vârtejul care-i pregătea reţeaua, energia pompând în racorduri şi flexibilizarea segmentelor. În sfârşit avea să fie Întâiul pentru o planetă. Cariera sa tocmai stătea să-l poarte vertiginos spre tabloul elitelor de exploratori. Nu fusese niciodată Întâiul. Până la urmă, aşa începea orice explorator, cu amprentarea formelor identificate de cercetaşi. Venise vremea ca el să treacă la un nou stadiu. Se simţea pregătit, se simţea motivat, aşa că atinse suprafaţa planetei cu toţi receptorii deschişi. 
  
Se transferă în prima formă fără probleme. Identificase legătura acesteia cu solul şi alunecase uşor de-a lungul ei, instalându-se în receptorii vizuali. Forma avea aripi şi îl purtă în zbor folosindu-se de curenţii de aer care îşi schimbau frecvent intensitatea şi direcţia. Înregistră fiecare schimbare de relief, fiecare structură nouă, fiecare deviaţie atmosferică, cu o rapiditate care făcea cinste reţelei sale. Înainte ca amprenta să fie finalizată, forma îşi curbă gâtul lung şi plană uşor, aşezându-se pe suprafaţa unei întinderi de lichid impur. Shri-Kr se transferă imediat în forma lichidă înregistrând tremurul intern al acesteia. Zeci de forme îi atinseră receptorii într-o mişcare haotică neinvazivă. Reţeaua continua să înregistreze date, fără dezechilibre majore, făcând faţă micilor tentaţii care reuşeau să i se apropie de conexiuni. 
  
Şi atunci identifică noua formă. Alungită, cu o parte din membre scufundate în lichid şi cu cei mai mari receptori vizuali pe care el îi putuse identifica vreodată fixaţi asupra lui. Shri-Kr ştia că nici o formă nu îl putea detecta. Cu toate acestea, acea formă îl fixa ca şi când ar fi ştiut că el este acolo. Cu amprenta lichidului în curs de finalizare, exploratorul alunecă în noua formă, de-a lungul membrelor lungi. Reţeaua îşi încetini procesarea, scanând cu atenţie fiecare sector al formei. Concentrat asupra proceselor interne, Shri-Kr fu cât pe ce să scape apropierea formei relativ identice. Simţi cutremurul energetic şi saltul pulsului formei lui şi deveni atent. Prinse exact momentul în care cele două forme se atinseră şi scânteile se produseră în reţeaua lui. Se transferă rapid alunecând în solul pe care ajunseră să se proptească membrele cu terminaţii segmentate. Echilibrarea se instală imediat, cu toate că reţeaua continua să înregistreze apropiata descărcare energetică incomensurabilă. Tentaţia scrijeli adânc în câteva racorduri, dar Shri-Kr nu cedă. „Niciodată încă odată”. Căută o altă formă care să îl poziţioneze avantajos faţă de forma pe care tocmai o părăsise şi a cărei amprentare nu reuşise să o încheie cu succes şi găsi una statică, alungită, dură şi cu asperităţi, de care celelalte două se rezemară într-o înlănţuire puternică. 
  
Shri-Kr alunecă pe trunchiul rigid până la punctul de contact cu cele două forme. Zbuciumul materiei şi fluxul energiei alimentară tentaţia, iar aceasta porni să-i asalteze reţeaua. Shri-Kr era puternic, bine echilibrat. Regula de bază se prelua de la un racord la altul reconfigurând zonele afectate. „Niciodată încă odată”. Simţi de-a lungul tuturor conexiunilor vibraţiile înalte ale unor corzi interne celor două forme. În întreaga lui existenţă nu mai înregistrase aşa ceva. Informaţia aceea trebuia preluată şi decodificată. Întrebarea îi veni pe loc. Dacă se transfera în cealaltă formă? Părea asemănătoare primei şi totuşi diferită. Nu era ca şi cum se transfera încă odată în aceeaşi formă. Alunecă grăbit în noua formă, chiar când cele două se prăbuşiră pe sol. Fu împins de vârtejul energetic şi răsucit, dar reţeaua lui făcu faţă. Se simţea echilibrat, chiar dacă trepidaţiile unui transfer energetic de proporţii îi puneau la grea încercare racordurile. 
  
Contopirea îl luă prin surprindere. Alunecase de-a lungul fluxului puternic reuşind să identifice coordonate magnetice în baza informaţională a energiei şi se oprise brusc recunoscând parametrii amprentei nefinalizate. Trecuse dintr-o formă în alta. În cealaltă formă. În forma în care se mai transferase odată. Acum era acolo, încălcând regula de bază. 
  
Reţeaua se echilibră singură, încet, reconfigurând toate zonele afectate şi preluând la nivelul fiecărui segment regula de bază „Pentru totdeauna”. 
  
Referinţă Bibliografică:
REGULA DE BAZĂ / Mihaela Alexandra Raşcu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2096, Anul VI, 26 septembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mihaela Alexandra Raşcu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Alexandra Raşcu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!