CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  PUTEREA SUBCONŞTIENTULUI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De multe ori ne dorim lucruri pe care nu ştim cum să le obţinem, sau sperăm ca în viaţa noastră să aibă loc evenimente care să ne umple inimile de bucurie. Bogăţia la care năzuim, de orice natură ar fi ea, se află în propria noastră fiinţă. Dacă ne-am privi pe noi înşine ca pe un ogor şi ne-am îngriji cu adevărat de fiinţa noastră, am putea vedea cum încolţesc, înfloresc şi rodesc seminţele gândurilor noastre pozitive şi cum ne răspunde întreg universul, pentru că legea reacţiunii este universal valabilă. Acţiunea o constituie gândul, iar reacţiunea este răspunsul automat al subconştientului la acel gând, astfel că, situaţiile prin care trecem de-a lungul vieţii noastre nu sunt decât efecte ale cauzelor determinate de gânduri. De aceea, este foarte important să nu permitem altora să gândească în locul nostru, pentru a nu ne condiţiona existenţa. Şi tot din aceste motive, este foarte important să ne controlăm gândurile astfel încât acestea să fie în permanenţă pozitive şi benefice.  
 
Întotdeauna avem de ales şi nu ar trebui să scăpăm din vedere acest lucru. Dacă alegem un comportament vesel, amabil, cooperant, prietenos şi cordial, nu numai că ni se va răspunde pe măsură , ci vom fi şi mai aproape de a ne dezvolta o personalitate plină de armonie. Succesul în viaţă însoţeşte întotdeauna persoanele calme, fericite şi mulţumite, care fac ceea ce le place şi care nu lasă egoismul să facă parte din viaţa lor. Nu suntem noi cei care să putem schimba lumea, dar avem posibilitatea de a ne schimba percepţia asupra lumii, printr-o atitudine plină de înţelegere faţă de aproapele nostru. Dacă reuşim să ne echilibrăm interiorul prin subconştient, lumea exterioară nu are cum să ne perturbe starea de bine şi de fericire.  
 
Subconştientul a fost subiectul multor studii şi, dacă ar fi să urmăm sfaturile specialiştilor în domeniu, cu siguranţă am scăpa de tensiunile mentale şi am beneficia din plin de pacea minţii. Curios este însă că, deşi o mulţime de persoane cunosc principiile de bază după care funcţionează subconştientul, prea puţini sunt cei care aleg să-şi educe gândurile în sens pozitiv şi să se bucure de efectele meditaţiei asupra adevărurilor universale. Frustrările, orgoliile, ura, boala, teama şi multe alte laturi întunecate ale lumii în care ne învârtim, sunt lăsate să năvălească în viaţa noastră printr-un comportament delăsător şi o stare mentală precară în care putem să ne complacem la un moment dat. A învăţa să trăim din toată fiinţa şi cu tot sufletul, presupune perseverenţă în aspiraţiile intense şi în gândurile senine, pline de echilibru, făcându-ne stăpânii propriilor noastre destine.  
 
Cele mai cunoscute concluzii referitoare la puterea subconştientului aparţin lui Joseph Murphy, creatorul unui cod de legi îmbrăţişat de multe persoane şi ignorat de şi mai multe. Printre altele, Murphy insista asupra următoarelor teorii:  
 
- marele secret al tuturor geniilor din toate timpurile este capacitatea extraordinară de a intra în contact cu puterile subconştientului lor şi de a le folosi corespunzător;  
 
- subconştientul cunoaşte rezolvarea oricăror probleme, trebuie doar să-l punem la treabă;  
 
- subconştientul este creatorul corpului nostru şi îi stă în putere să ne vindece de orice boală;  
 
- trebuie să dăm ordine pozitive subconştientului, care controlează şi guvernează toate experienţele vieţii noastre;  
 
- să nu spunem niciodată „mi-e imposibil” sau „nu am mijloace pentru…”, ci să afirmăm mereu „îmi stă în puteri să fac orice datorită subconştientului”.  
 
Prin urmare, stă în puterea noastră să ne schimbăm radical şi să influenţăm toate acele aspecte ale vieţii care ne nemulţumesc, ne dezechilibrează şi ne influenţează negativ destinul. Trebuie doar să întreţinem în mod conştient şi permanent gândurile noastre pozitive şi să le respingem cu fermitate pe cele care ne fac rău.  
 
Referinţă Bibliografică:
PUTEREA SUBCONŞTIENTULUI / Mihaela Alexandra Raşcu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1496, Anul V, 04 februarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mihaela Alexandra Raşcu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Alexandra Raşcu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!