CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  Kinga şi „Iadul bucătarilor”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am cunoscut-o accidental, într-o pauză de nici zece minute. O persoană volubilă, simpatică şi deosebit de directă. Recunoscând-o, nu m-am putut abţine să nu îi pun câteva întrebări în legătură cu spectacolul bucătarilor la care a participat şi care a făcut audienţă mult timp pe un post de televiziune bine cotat. Mă aşteptam să aflu impresii frumoase, experienţe unice şi să mi se împărtăşească o deschidere de drum în domeniul culinar cum nu ar fi fost posibilă în condiţii obişnuite de practică. Din păcate, aşa cum se întâmplă cu multe evenimente din ziua de azi, nici emisiunile de divertisment cu audienţă ridicată nu se detaşează de zicala „afară-i vopsit gardul, înăuntru, leopardul”. 
  
Ca mai toţi participanţii, Kinga s-a înscris în programul „Iadul bucătarilor” ştiind că este as în bucătărie şi atrasă de premiul impresionant de 80.000 de euro. Avea să constate că, pe tot parcursul emisiunii, trebuia să locuiască într-o hală, în care spaţiile de locuit erau amenajate prin separarea cu panouri şi erau deservite de numai trei băi, comune şi acestea. Fiind ceva mai împlinită, trebuia să aibă mare grijă noaptea, pentru a nu se rostogoli din patul minuscul şi pentru a evita trântele care o păşteau la fiecare mişcare. Ardeleancă obişnuită cu traiul bun şi mâncarea sănătoasă, a gustat din plin deziluzia meselor rare, inconsistente şi neregulate. Oboseala, nervii şi presiunea nu au fost trucate, mi-a spus surâzând amar. Orice „of” scăpat în lavaliera împlântată strategic la guler, a fost exploatat în emisiune şi a făcut show, fie că acesta a fost de natura „Ah, cred că am lăsat prea mult carnea”, de genul „Cred că îi lipseşte puţină sare” sau chiar de genul „Gustă şi tu puţin, mi se pare că are un gust ciudat!”. 
  
Apreciată pentru incursiunea în bucătăria moleculară, pentru care a fost notată cu trei de zece, Kinga a fost eliminată în ediţia imediat următoare, convinsă fiind în prezent că deciziile nu aparţin chef-ilor ci regizorilor de show. Şi-a sacrificat săptămâni bune în ideea unui premiu şi s-a chinuit gratuit pentru nişte iluzii. „Nu aş mai repeta experienţa aceasta în toată viaţa mea, oricât de mare ar fi premiul”, îmi spunea privindu-mă în ochi. Am mai aflat, dacă mai era cazul să mi-o mai spună cineva, că televiziunea nu este ceea ce se vede şi că culisele oricărei emisiuni, fie ea de divertisment sau concurs, pot fi mult mai urâte decât ne imaginăm. Nu i s-au deschis alte drumuri! A mai fost chemată odată la o filmare, pentru a transmite un mesaj viitorilor participanţi, incursiune pentru care a primit 50 de lei, lângă o cafea şi o salată oferite de chef Florin, căruia i s-a făcut milă de oamenii veniţi de pe drumuri, din localităţile lor de domiciliu. După care, s-a aşternut tăcerea. 
  
Râde. „Oamenii aleargă după mine prin gară, la Bucureşti, să le ofer ocazia unui „selfie”!” Este recunoscută acolo şi atât. „În Tg.Mureş? Nu! Aici oamenii îşi văd de treburile lor sau nu se uită la astfel de emisiuni”. Are un râs frumos, destins, uşor atins de amărăciune. S-a întors la firma la care lucrează, în acelaşi mod în care a plecat, sau nu, mai uşoară cu şase kilograme şi mai grea cu amprenta unei emisiuni care nu a fost ceea ce părea a fi, cel puţin în viziunea ei. 
  
  
Referinţă Bibliografică:
Kinga şi „Iadul bucătarilor” / Mihaela Alexandra Raşcu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1449, Anul IV, 19 decembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihaela Alexandra Raşcu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Alexandra Raşcu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!