CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  



POVESTEA OANEI LEAHU
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Vineri seara, 12 decembrie 2014, Teatrul Naţional din Tg.Mureş şi-a răsfăţat publicul cu o adaptare strălucită după "Poveste de Crăciun" scrisă de Charles Dickens. O masă impresionantă de iubitori de teatru, majoritatea tineri şi copii, au ocupat, plini de entuziasmul şi emoţiile stârnite de o nouă punere în scenă, fotoliile elegante din Sala Mare, devenită brusc neîncăpătoare, dorind să împrumute, măcar pentru câteva clipe, un strop din magia sărbătorilor de iarnă. Ca un teatru care se respectă dintr-un oraş cu minorităţi, piesa a prezentat traducerea integrală tuturor replicilor, atât în limba maghiară cât şi în limba germană, pe panoul situat deasupra scenei învăluită în mirosul colorat al beţişoarelor parfumate. 
  
Aşteptând nerăbdători începerea piesei, ne-am amintit cu mare drag piesa oferită anul trecut de aceeaşi regizoare, incredibila Oana Leahu, "Poveste irlandeză", care ne-a bucurat peste măsură, transportându-ne într-o lume de spiriduşi, descrisă într-o viziune unică, cu decoruri de mare clasă, costume extraordinare, jonglerii cu făclii şi, bineînţeles, cu dansuri irlandeze. Cunoscând "faptele comise" anul trecut de distinsa doamnă, aşteptarea noii poveşti semăna mai mult cu o anticipare delicioasă a unui mare spectacol, ceea ce s-a şi dovedit a fi "Poveste de Crăciun". 
  
O echipă splendidă de actori, au dat viaţă într-un mod unic personajelor lui Dickens, delectându-ne cu tot tacâmul unui mare spectacol: muzică, dans, costume, decoruri şi efecte speciale. Doamna Leahu şi-a însoţit călătoria în timp a celor trei spirite ale Crăciunului cu o inspirată magie de lumini şi umbre, proiectată pe fundalul unui decor însufleţit de o grafică pe nisip, de excepţie. Era nevoie de aducerea lucrării lui Dickens, în pragul sărbătorilor de iarnă, în atenţia tuturor celor care nu o cunosc dar şi a celor care o cunoşteau dar au pierdut din vedere bucuria şi dăruirea pe care o presupune Crăciunul, în goana după lor zilnică după beneficii materiale. 
  
Mulţumim doamnei Leahu, actorilor noştri dragi şi întregii echipe a Teatrului Naţional din Tg.Mureş că nu pierd din vedere, în nici o stagiune, cât de mare importanţă are educaţia culturală şi se ocupă de sufletele noastre, atingându-le, aşa cum nu ne aşteptăm dar ne bucurăm. În spiritul piesei, nu vom uita că, depinde numai de noi ca veselia şi bunătatea să ne viziteze casele de Crăciun. Slăvit fie Crăciunul! 
  
Referinţă Bibliografică:
POVESTEA OANEI LEAHU / Mihaela Alexandra Raşcu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1444, Anul IV, 14 decembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihaela Alexandra Raşcu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Alexandra Raşcu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.



 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTOR



FLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!