CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  HACKERII DE ROMANIA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Se spune despre hackeri că sunt persoane pasionate de informatică, a căror preocupare principală, care le oferă şi o satisfacţie de neegalat, este aceea de a „sparge” codurile unor sisteme informatice cât mai greu accesibile. Există mai multe categorii de hackeri, dar eu mă voi opri doar la cei care au făcut din activitatea lor preferată un mod de a-şi demonstra ataşamentul şi devotamentul faţă de ţara lor.  
 
Se pare că românii reuşesc cu brio să treacă peste graniţele existente în diferite dispozitive de hardware, a caror vulnerabilitate demonstrând-o, şi-au câştigat renumele de cei mai periculoşi hackeri din lume. Ei s-au adaptat rapid pe piaţă, aptitudinile lor fiind recunoscute pe plan internaţional, demonstrând o inventivitate care i-a propulsat direct pe primele locuri din topurile forumurilor de criminalitate cibernetică. Singurul lucru care le împiedică însă pe „victime” să facă plângere împotriva acestui gen de activitate, este acela că astfel de atacuri le ajută să îşi îmbunătăţească sistemele de siguranţă, unele dintre ele căutând chiar să-i angajeze pe „violatorii de sisteme”.  
 
Toate aceste „realizări” nu fac decât să demonstreze că orizonturile minţii românilor nu par să aibă limite. Ocupaţia hackerilor români nu se reduce însă doar la informatică, ei se investesc singuri cu statutul de apărători ai interesului naţional, atunci când consideră că persoanele care ar trebui s-o facă dorm în papuci. Grăitoare în acest sens sunt măsurile luate în situaţiile în care românii au fost supuşi unor umilinţe europene de genul celor în care francezii au sugerat într-o emisiune de înaltă audienţă că salutul românilor este cel al cerşetorilor, cu mâna întinsă şi glas rugător, de genul britanicilor care ne-au numit „romanian gypsies” sau a ungurilor au avut neobrăzarea de a spânzura o păpuşă care l-ar fi întruchipat pe Avram Iancu. În lipsa oricărei poziţii oficiale, hackerii de România au spart site-ul cotidianului „Le Monde”, postând un articol semnat R.N.S. – Romanian National Security, în care se cere respect pentru ţara noastră, făcându-se apel la sângele de roman, la eroii patriei şi la faptul că respectul impune respect. Britanicilor, le-a fost servit pe site-ul cotidianului „Daily Telegraph” textul următor: „ Ne-am săturat să vedem cum nişte gunoaie ca voi încearcă să-şi bată joc de ţara noastră. Să ne creaţi o imagine cu totul alta faţă de cea reală numindu-ne „romanian gypsies”, difuzând emisiuni de tot căcatul gen Top Gear. Daca aţi avut tupeul să enervaţi o ţară întreagă, aflaţi că nu ne vom opri aici!” Pentru unguri, s-a rezervat surpriza spargerii site-urilor publicaţiilor şi televiziunilor TV2, Budapest Times, Magyarhirlap si EchoTV, fiind transmis extremiştilor următorul mesaj: „V-aţi înşelat crezând că o palmă dată istoriei şi poporului român va întoarce şi celălalt obraz. Conştiinţa naţională ne obligă să luăm măsurile morale ca Eroii Neamului Român să se odihnească în continuare în linişte. [...] Nu vom uita şi nu vom ierta. Puneţi-ne răbdarea la încercare!”  
 
Hackerii de România au ajuns să sperie lumea? Păi lumea care se simte speriată, ar trebui să-şi reconsidere atitudinea faţă de ţara noastră şi locuitorii ei, să acorde respect valorilor reale şi să le recunoască.  
 
Referinţă Bibliografică:
HACKERII DE ROMANIA / Mihaela Alexandra Raşcu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1394, Anul IV, 25 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihaela Alexandra Raşcu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Alexandra Raşcu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!