CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  SĂPTĂMÂNA ÎNGERILOR
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sfârşitul lunii octombrie aduce în fiecare an, odată cu sărbătoarea de Halloween, un iz malefic, împrumutat de peste ocean. Vrăjitoare, schelete, vampiri, lilieci, pisici negre şi dovleci rânjind răutăcios, te pândesc din vitrine, din şcoli, din grădiniţe, din florării şi te miri de unde mai apar. Ca să mai echilibreze atmosfera neagră, unele organizaţii nonguvernamentale au venit cu propunerea de a sărbători în săptămâna 27 octombrie – 3 noiembrie, „Săptămâna îngerilor”. Propunerea vine însoţită de o serie de activităţi închinate compensării impactului malefic al sărbătorii americane morbide, cum ar fi cursuri, conferinţe, workshop-uri şi alte evenimente destinate gândirii pozitive şi frumosului în toate formele care ar putea să ne coloreze viaţa. 
  
Mă întreb, totuşi, dacă ar fi să aibă copiii o opţiune, ce le-ar place să sărbătorească? O sărbătoare a îngerilor sau Halloween? De ce să te îmbraci în drăcuşor şi să te schimonoseşti sub o mască roşie, înspăimântătoare, când poţi purta aripioare pufoase şi să cânţi nişte cântece divine cu glasul curat al copilăriei, sau să spui poezii şi poveşti despre îngeraşi? De ce totul trebuie să poarte semnul morţii în jurul tău, când, de fapt, ar trebui să sărbătorim culorile şi bunătatea vieţii? Cred că sunt suficienţi cei care împărtăşesc opinia că nu ar trebui să ne înconjurăm în mod voit de simboluri demonice şi să încurajăm copiii să îmbrăţişeze obiceiuri malefice, chiar dacă acestea poartă o haină de aşa-zisă sărbătoare. 
  
Pentru celebrarea Săptămânii îngerilor, în unele colectivităţi de copii, se pregătesc desene şi decupaje pentru expoziţii destinate diafanelor făpturi protectoare, au fost anunţate simpozioane care pun în discuţie teme interesante cu specific nu numai spiritual ci şi psihologic şi se organizează sesiuni de donaţii către categorii defavorizate de persoane, cum sunt bătrânii şi orfanii, iar la sfârşitul săptămânii, în Tg.Mureş vom putea asista la un concert de muzică electronică. „Săptămâna îngerilor” reprezintă un moment propice pentru a accesa nivelurile profunde ale iubirii, aşa încât viaţa noastră să nu fie guvernată de părţile întunecate ale existenţei umane. Îngerii nu ne sunt alături doar pentru o săptămână, ei veghează neîntrerupt asupra noastră, aşa încât putem face şi noi un mic gest care să ne apropie mai mult de blândeţea, frumuseţea, armonia şi pacea care le sunt caracteristice, sărbătorindu-i.  
  
Referinţă Bibliografică:
SĂPTĂMÂNA ÎNGERILOR / Mihaela Alexandra Raşcu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1390, Anul IV, 21 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihaela Alexandra Raşcu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Alexandra Raşcu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!