CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  CUNOAŞTEREA SINELUI PRIN SCRIS
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Sunt  

Sunt momente în existenţa noastră, în care simţim acut nevoia de auto-evaluare. Şi acest lucru se întâmplă de cele mai multe ori când considerăm că nu am întâlnit etalonul la care să ne putem raporta sau mediul în care ne desfăşurăm nu ne oferă astfel de posibilităţi. Cercetările aprofundate privind înţelegerea şi măsurarea potenţialului uman, au dus la concluzia că emoţiile puternice sau stările afective de orice natură, se eliberează prin artă în general şi prin scris în mod special. Pornind de la aceste considerente, au fost înfiinţate ateliere de scriere terapeutică, proiecte care, chiar dacă nu asigură vindecarea, îşi propun să ofere toate pârghiile prin care să se înţeleagă mecanismul şi funcţionarea conflictelor interioare care ne macină şi să contribuie la echilibrarea stărilor aflate în dezacord.  

Scrierea terapeutică poate fi la îndemâna oricui. Şi asta pentru că, fiecare dintre noi ne împărtăşim poveşti din viaţă, în mod continuu, uneori apropiaţilor, alteori chiar unor străini, ştiind că aceste poveşti au un efect de terapie şi aplanare a conflictelor interne. Suntem marcaţi permanent în evoluţia noastră de emoţii, oameni, locuri, care creează amintiri, ne modelează, iar uneori ne induc o stare de dorinţă de a extrage şi împărtăşi învăţăminte. Astfel, se creează nevoia de a ne cunoaşte şi de a ne elibera. Cei ce scriu, indiferent dacă o fac pentru a fi publicaţi sau nu, o fac dintr-o acută nevoie de eliberare de orice gen, fie ea mentală, fizică sau emoţională. Înţelegând natura terapeutică a scrisului, au fost înfiinţate seminarii on-line şi grupuri de discuţii care încurajează şi chiar creează un cadru profesional pentru scrierea terapeutică.  

Cunoaşterea sinelui prin scris a evoluat astfel de la jurnalele intime, la scrierea într-un cadru organizat, în care fiecare dintre noi poate fi eroul propriilor trăiri. Acesta poate fi un alt mod de a ne ordona idei pe care altfel nu le putem gestiona. Aşa că, să punem mâna pe condeie şi să ne dezvelim sufletele către pace interioară şi lumină, şi să nu ne mirăm dacă din rodul trăirilor noastre se naşte, în cele din urmă, o operă de artă.  

Referinţă Bibliografică:
CUNOAŞTEREA SINELUI PRIN SCRIS / Mihaela Alexandra Raşcu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1377, Anul IV, 08 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihaela Alexandra Raşcu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Alexandra Raşcu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!