CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  SCRISOAREA UNUI FUNCŢIONAR
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Stimate contribuabil,  


 

Înţeleg că solicitarea dvs. este cea mai urgentă şi trebuia rezolvată încă de ieri şi bineînţeles că ştiu că trebuie să vă stau la dispoziţie în orice moment ca să vă rezolv pe loc problema, atâta timp cât îmi iau salariul din banii dumneavoastră.  

Vă asigur că are să-mi intre bine în cap… până la urmă, că nu mă pot purta ca un nesimţit, luându-vă banii pe impozitele, taxele şi contribuţiile pe care eu le-am stabilit şi pe care eu v-am obligat să le declaraţi.  

Cu deosebit respect, vă informez că sunt la curent cu privire la eforturile pe care le depuneţi pentru fiecare leu şi că banii nu stau pe garduri şi conştientizez acut că este un act de cruzime, imoral şi abuziv, să vă calculez dobânzi şi penalităţi pentru că nu aţi reuşit să vă achitaţi la scadenţă obligaţiile de plată datorită legii pe care eu am scos-o peste noapte, într-un puseu de insomnie şi care este o mare porcărie.  

Îmi dau seama că sunt un incapabil, că vă port de la un birou la altul, când de fapt trebuia să fiu atât de bine pregătit încât să visez şi noaptea în somn actele normative emise, cu tot cu actualizările lor la zi, pentru toate sectoarele de activitate, de la declarare, la administrare, la colectare, la executare şi la toate celelalte activităţi pentru care v-aţi rupt din preţiosul timp să le rezolvaţi.  

Îmi pasă, bineînţeles, că din cauza programelor mele informatice idioate, pe care am tupeul să dau vina ori de câte ori îmi convine, dumneavoastră aţi ajuns într-un impas financiar pentru care eu sunt obligat să găsesc soluţii, atâta timp cât mă plătiţi.  

Faţă de toate acestea, aş dori, dacă se poate, să îmi permiteţi să vă fac cunoscute câteva aspecte mărunte, legate de umila şi ingrata mea îndeletnicire:  

Solicitarea dvs. este una dintre sutele de cereri care se depun în fiecare zi, cu grade diferite de complexitate sau urgenţă, aşa încât tonul ridicat, chiar dacă vă ajută pe moment să vă descărcaţi furia, pe mine nu mă va ajuta să le soluţionez mai repede, deoarece procesul de soluţionare presupune un anumit fond de timp pentru documentare, analiză, operare, editare, etc, astfel încât soluţia oferită să fie cea corectă şi legală  

Din păcate, nu pot anticipa deciziile pe care le luaţi în legătură cu activitatea dumneavoastră, astfel că nu pot prevedea implicaţiile ulterioare a acestor decizii, astfel încât să vă ofer în orice moment soluţii la problemele de orice natură cu care vă confruntaţi. În acest sens, diviziunea muncii pe servicii asigură soluţionarea rapidă, corectă şi în deplină conformitate cu prevederile legale a solicitărilor dumneavoastră, fapt pentru care vă rog să îmi permiteţi să vă indic serviciul care are competenţa de a rezolva problema cu care vă confruntaţi, chiar dacă acesta se află în alt birou.  

Programele informatice pe care le folosesc, sunt adaptate la legislaţia în vigoare şi funcţionează pe module separate, determinate de natura activităţii pe care o impune solicitarea dumneavoastră, fapt pentru care, dacă a căzut curentul, sistemele sunt inactive sau este imposibil la un moment dat, din punct de vedere tehnic, importul de date între module, cu toată disponibilitatea de care sunt în stare, soluţionarea solicitării dvs. nu va fi posibilă mai devreme de termenul pe care legea îl prevede în acest sens. Având în vedere acest lucru, dacă aveţi cumva termene limită stabilite pentru anumite operaţiuni pe care doriţi să le efectuaţi, aş aprecia dacă nu aţi lăsa pe ultima zi şi ultima oră solicitarea dvs., deoarece unele acte chiar nu pot fi eliberate pe loc.  

Trebuie să fiu vinovat pentru tot ce ţineţi nemijlocit şi în mod tranşant să îmi aduceţi la cunoştinţă zi de zi, dar, dacă pot găsi o oarecare înţelegere la dumneavoastră, nu că îmi iau nasul la purtare, Doamne fereşte, vă rog să-mi acordaţi puţin respect, doar atât cât să îmi desfăşor activitatea în condiţii lipsite de stres.  

Vă mulţumesc,  

Cu stimă,  

Al dumneavoastră funcţionar  


 


 

Referinţă Bibliografică:
SCRISOAREA UNUI FUNCŢIONAR / Mihaela Alexandra Raşcu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1355, Anul IV, 16 septembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihaela Alexandra Raşcu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Alexandra Raşcu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!