CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  


Autor: Marina Glodici         Publicat în: Ediţia nr. 1936 din 19 aprilie 2016        Toate Articolele Autorului

Despre
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Recent, am citit undeva un articol care se intitula: „Raiul pe pământ” şi se referea la o ţară europeană care, de curând, a legalizat căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex. Am fost foarte contrariată, deoarece, după cum bine ştim cu toţii, în raiul pământesc au fost Adam şi Eva şi nicidecum doi bărbaţi sau două femei. Şi astfel, Dumnezeu le-a poruncit să se înmulţeacă şi să umple pământul. Dar, desigur că, mulţi dintre aşa zişii jurnalişti, nu prea se documentează şi necunoscând, aşadar, unele aspecte de bază, se grăbesc să scrie ”ştiri bombă”. Un asemenea „rai” au format şi Sodoma şi Gomora în antichitate şi cei care mai ştiu puţină istorie, aceste două localităţi au fost nimicite în totalitate de Dumnezeul care a creat cerurile şi pământul şi toate fiinţele de pe Terra. Şi asta pentru că „păcatul lor a ajuns până la cer”. De altfel, din istoria lumii, putem observa că omul a avut mereu tendinţa să iasă de sub protecţia Creatorului care a dat legile divine tocmai pentru fericirea creaţiei Sale şi mânat de autosuficienţă, mândrie şi egoism să inventeze un „rai modern” în care să-şi facă de cap şi să nu existe nicio regulă. Cu toate că legile divine au şi metode de aplicare exacte în cartea Deuteronom din Biblie. Scopul creării omului a fost de a fi fericit împreună cu Dumnezeu, trăind veşnic în raiul Său.  
Acum vor veni mulţi să spună că ei nu cred în Dumnezeu. Dar nici nu e obligatoriu. Însă, principiile de bază a unei societăţi umane care să asigure perpetuarea, progresul şi evoluţia fiinţei umane au rămas aceleaşi şi trebuie respectate. Şi majoritatea populaţiei gândeşte aşa. Ce este foarte grav e că s-au infiltrat în politică oameni „însemnaţi cu fier roşu în cugetele lor” (fără conştiinţă, răzvrătiţi impotriva divinităţii posedaţi de forţele răului) care doresc să subordoneze psihologic masele şi să „inventeze ei apa caldă”, cum se spune prin popor şi să răstoarne definitiv valorile umane, să ia şansa de regenerare a rasei umane prin credinţa mântuitoare în jertfa Domnului Isus şi să oblige pe alţii să gândească ca şi ei. Şi doresc ca prin izvodirile minţii lor să rupă definitiv rasa umană de Dumnezeu şi să o ducă spre pierzania veşnică. De aceea sunt şi atâţia opozanţi în ceea ce priveşte informarea populaţiilor de pe glob despre şansa de relegare a oamenilor cu Creatorul prin credinţa în jertfa Fiului Său, Domnul Isus Hristos. Şi vorbesc doar de simpla informare, pentru că nu e obligatoriu să creadă, dar e foarte important să fie toţi informaţi, alegerea aparţine fiecăruia şi în funcţie de asta vor fi sau nu mântuiţi, răsplătiţi sau pedepsiţi.  
Vocea poporului român este clară şi cât se poate de fermă. Am stat de vorbă cu mulţi cetăţeni şi toţi au fost un suflet şi un gând. Nu i-aş putea cita pe toţi. De aceea am să redau câteva răspunsuri care cuprind în esenţă acelaşi asentiment.  
„Am fost şi suntem un popor bine închegat, cu un trecut scris cu sângele strămoşilor noştri români care şi-au dorit ca neamul nostru să dăinuiască şi să fie credincios principiilor creştine. Din păcate, pe unii dintre politicieni îi interesează doar să scrie legi prin care să ieşim din normalitate şi să ne aliniem celor care încalcă flagrant legea divină, drepturile omului şi opresc procrearea în ţara lor, dând libertinismul de a nu forma familii după voia lui Dumnezeu. În loc să se străduiască să găsească soluţii cum să ne păstrăm independenţa financiară şi să asigure prosperitatea poporului. Ne-am şcolit copiii şi acum se duc să fie slugi la alţii. Din mijlocul secolului al nouăsprezecelea ne-am străduit să înfiinţăm şcoli în limba noastră română şi să formăm generaţii educate şi culte, iar acum vin alţii să ne spună ce trebuie să facem. Românii vor familii formate din bărbat şi femeie, iar celelalte feluri de familii nu ne interesează. Dacă lăsăm să se legifereze astfel de urâciuni, mai târziu vor veni să legalizăm şi pedofilismul şi alte păcate grele pentru care Dumnezeu a nimicit Sodoma şi Gomora. Vrem ca România să fie binecuvantată de Dumnezeu şi să fie chiar raiul Lui pe pământ”, a fost de părere unul dintre interlocutori.  
„Îmi amintesc că după revoluţie, mulţi cereau ca adulterul să fie scos de pe lista infracţiunilor. Aceasta era prioritatea şi cea mai urgentă problemă a lor. Nu-şi puteau face de cap cum doreau ei. Comunismul i-a oprit, dar vreau să spun că nici capitalismul nu înseamnă destrăbălare. Acum se frământă cum ar face să ne distrugă societatea cum au făcut-o alţii în ţara lor, să nu existe reguli şi norme clare de conduită, să scape de sub control şi să nu mai avem viitor. Am crescut generaţii sănătoase, avem un potenţial de resurse umane nemaipomenit, dar nu avem administratori buni. Ori nu-i interesează ori nu ştiu anume ce să facă. Am observat că unul dintre politicieni a vrut să se afirme, scriind un proiect de lege care să accepte homosexualitatea. De asta avem nevoie? Politicenii sunt aleşi să gândească pentru popor legi care să le confere siguranţă de a-şi întemeia familii normale, a creşte copiii, a-i educa într-un mediu adecvat. Şi eu am o gândire emergentă, sunt de acord că trebuie să ne adaptăm zilelor noastre aflate în plină dezvoltare şi modernizare cibernetică, dar asta trebuie să asigure respectarea şi păstrarea valorilor adevărate şi principiilor de bază ale unei societăţi umane. Şi pentru acest lucru trebuie să fim fermi şi să nu dăm curs unei minorităţi care doreşte să domine majoritatea. Legile trebuie respectate întocmai. Democraţia înseamnă puterea poporului, a maselor, înseamnă libertate, respectarea drepturilor, dar şi obligaţii pe măsură. Şi vorbind de drepturile omului, nu cred că orientarea sexuală intră în personalitatea umană, ori poate fi la alegerea cetăţenilor. Ne naştem bărbaţi şi femei, iar ceilalţi sunt excepţii şi trebuie abordaţi ca atare. Şi asta pentru că, aşa cum spun unii jurişti, societatea trebuie apărată de infracţionalitate care poate lua multe forme, chiar şi cea de pervertire sexuală, inclusiv prin hărţuire, fenomen cu grave repercursiuni pe termen lung asupra natalităţii şi evoluţiei vieţii, în general, a întregului popor. Am servit ţara noastră toată viaţa, sunt un mare patriot, sunt tata a trei copii şi bunic a cinci nepoţi şi doresc să ştiu poporul nostru în siguranţă şi să las în urma mea, aşa cum mi-au lăsat-o mie înaintaşii, o ţară frumoasă, liberă, integră şi independentă care să fie un adevărat „rai” după cum doreşte Dumnezeu, Cel care ne-a creat după chipul Său şi ne-a dat destinul să ne cheme români”, a conchis unul dintre interveivaţi.  
„Raiul e un loc frumos în care toată lumea e pe deplin fericit şi împlinit veşnic. Acum depinde ce înţelege fiecare prin acest „rai pe pământ”. Unora le place să facă binele, iar altora răul şi fiecare poate afirma că „trăieşte ca în rai”. Sunt unii care fac răul cu „intenţii de protecţie a copiilor”, creându-le iadul celorlalţi. Unii se pretează a judeca pe alţii dacă au sau nu abilităţi de părinte, tocmai ei care nu cunosc ce înseamnă sentimentul de a fi părinte. Însă, eu cred că raiul există în tine atunci când conştiinţa e curată. Oamenii care eludează legile divine nu pot avea conştiinţa curată, ci încărcată, se complac în păcate, ignorând divinitatea. Mai devreme sau mai târziu, din această cauză, au şi un sentiment de frustrare, invocând drepturi, legiferând prin prisma nevoile primare personale, nesocotind interesele generale ale populaţiei. Cu alte cuvinte îşi fac „propriul rai” pentru că spun ei „deţin puterea”. Astfel de oameni nu ar trebuie să ajungă în conduceri. Fie că vor sau nu, ori cred sau nu, există o judecată şi o pedeapsă la sfârşitul vieţii fiecăruia. Abia atunci vom vedea cum îşi va defini fiecare locul de veci: rai sau iad. Regret că oameni religioşi au cedat în faţa acestei mari provocări a umanităţii de a căsătorii cetăţeni de acelaşi sex. Deşi ei cunosc adevărul, păcatul i-a orbit şi le-a întunecat mintea. Am citit şi eu materialul şi am fost consternat când am aflat că acei lideri religioşi s-au îmbrăţişat şi s-au bucurat de această „victorie”. Aşa e când banul conduce, iar politica trece pe tronul lui Dumnezeu. Deşi ei cred că au ajuns în rai, pot face ce vor, au bani şi „hambarele lor sunt pline”, aşa cum spune Domnul Isus, ce vor face când li se va cere socoteală înaintea lui Dumnezeu?”, a subliniat un alt cetăţean.  
Multe vor fi dezbaterile specialiştilor, unii se vor dezlănţui prin ură şi pismă, alţii se vor simţi jigniţi sau „discriminaţi”, alţii vor fi bucuroşi, doar unul este Adevărul: Domnul Isus Hristos. Dumnezeu Yehova Tatăl şi-a trimis Fiul să ne vorbească, să ne spună ce înseamnă să fii Om, să ne explice ce înseamnă dragostea adevărată, cum ne iubeşte El pe noi. Ura, pizma, neînţelegerile, certurile, nu duc la nimic bun, dar Adevărul trebuie spus, altminteri suntem ca în povestioara aceea in care regele umbla dezbrăcat si nimeni nu avea curajul să-i spună acest lucru, până s-a găsit un copil care să-i dezmeticiască pe toţi. Un lucru e cert, pentru toţi românii: „raiul” înseamnă o viaţă normală, o societate formată din bărbaţi, femei, copii, care trăiesc în familii compuse din părinţi de sexe diferite, bunici şi străbunici. Iar fericirea înseamnă un trai decent, în pace, locuri de muncă, bucuria unei prosperităţi, ca rod al muncii demne şi cinstite. În adevăratul paradis, imperfecţiunea va dispărea cu desăvârşire de pe pământul acesta plin de spini şi pălămizi. Şi asta va fi atunci când se va întoarce pe pământ Domnul Isus Hristos. Chiar dacă unii nu cred în El, asta nu schimbă realitatea. Chiar dacă unii îşi acoperă ochii şi nu văd soarele, asta nu înseamnă că el nu există. Fiecare trebuie să aibă propria lui descoperire, numai că acest lucru impune un studiu serios şi citirea atentă a Bibliei. Aşa să ne ajute Dumnezeu tuturor!  
 
Marina Glodici  
Cluj Napoca, 18 aprilie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Despre raiul pe pământ / Marina Glodici : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1936, Anul VI, 19 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Marina Glodici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marina Glodici
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!