AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Strofe > Simpatie >  


Autor: Marin Voican Ghioroiu         Publicat în: Ediţia nr. 1856 din 30 ianuarie 2016        Toate Articolele Autorului

RIDICÂND CORTINA TIMPULUI

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ți-am lăsat florile mele, Dacă dorul îl găseam, În prispa căsuței mele  
  
https://youtu.be/dJ5OjbDote4  
  
Ridicând „cortina timpului” am deschis sertarul inimii în care am găsit „zile cu trei sori” din perioada copilăriei, tinerții și matureității, amintiri care m-au ajutat să le imortalizez în vers și cânt, să le dau viață spre a ști tot omul iubitor că muzică populară și dragostea nețărmurită de plai natal, de fata cu care am străbătut cărările umbroase din pădurea veșnic tânără și m-am oprit la izvorul cristalin ca să-mi răcoresc fața, apoi am băut stropi fermecați din „apa vie” - dătători de viață; dar după cum observați am trimis un mesaj dragilor mele rândunele care-mi ciripeau în fiecare dimineașă cînd mă sculam ca să plec la școală, adevărate prințese „măicuțe îmbrobodite cu batic negru” îndrăgostite de căsuța „din răscruce unde dorul ei m-aduce...”copilăriei din Dealul Viilor; imagini ce-mi sunt vii pe retina ochilor și mă fac să retrăiesc fiecare clipă ca și atunci în armonia instrumentelor muzicale care ne fac mai veseli când le ascultăm, fiindcă sunt flori din „Grădina Raiului Folcloric” cărora iscusitul românle-a dat glas strălucitor. 
Referinţă Bibliografică:
RIDICÂND CORTINA TIMPULUI / Marin Voican Ghioroiu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1856, Anul VI, 30 ianuarie 2016, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Marin Voican Ghioroiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marin Voican Ghioroiu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!