CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Marin Voican Ghioroiu         Publicat în: Ediţia nr. 1722 din 18 septembrie 2015        Toate Articolele Autorului

ÎNTÂLNIRE CU ENESCU LA SALA PALATULUI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ÎNTÂLNIRE CU ENESCU LA SALA PALATULUI 
  
La Sala Palatului în 10 Septembrie bucureștenii au avut parte de o magică seară cu Orchestra Simfonică din Londra, având la pupitru pe celebrul dirijor, românul ION MARIN și solit (de renume mondial) pianistul Lars Vogt în al cărei program artistic a avut: Suita a II-a în Do major pentru orchestră op. 20 de George Enescu, Concertul în La major pentru pian și orchestră de Edward Greig și muzica Baletul „Pasărea de foc” de Igor Stravinski. 
  
George Enescu privea din sferele celeste peste o sală cu oameni îndrăgostiți de frumos, dragii lui români... iubitori, doritori să asculte muzică bună, să se simtă bine, să fie fericiți că au posibilitatea să asiste la concerte susținute de cele mai renumite orchestre de pe mapamond. Trandafirii (de un alb imaculat) care îmbrăcau scena, iradiau tinerețe și voie bună ce se simțea în atmosfera de sărbătoare, un cald omagiu trimis demiurgului muzicii românești, GEORGE ENESCU. 
  
Muzica serafică enesciană s-a auzit ca un murmur dulce de izvor, o chemare de readuceri aminte de mirifica Bucovină, o cântare de slăvire a plaiului natal, a încântat publicul. Enescu este un tulburător poet al compoziției, un desăvîrșit tehnician al sunetului dumnezeiesc, ne ajută să simțim în toată ființa noastră muzica adevărată, pe care o trăiește el însuși iar noi percepem însuflețirea sa, lirismul și precizia tonurilor armonice. Dacă voim să ne cufundăm într-o mare de sunete divine, trebuie să-l ascultăm pe Enescu ore, zile, luni, ani, fiindcă el face parte din viața noastră muzicală.Despre compoziția marelui Greig, cunoscut și adulat de iubitorii de muzică din întreaga lume, pot afirma că a creat un adevărat val de bucurie în sufletele românilor, fiincă maestrul Lars Vogt a reușit să creeze o stare spiritiuală de admirație, o întercoeziune spirituală dintre spectator și interpret, a transmis cu sensibilitate (ieșită din tiparele clasice) trăiri sublime (prin armonii susținute) creionate de inegalabilul compozitor (care a redat în muzica sa viața norvegienilor), a reușit să cucerească inimile ascultătorilor... Personalitatea maestrului ION MARIN ne-a convins încă odată că românii sunt un popor care a dat lumii nume ilustre cu care ne mândrim. 
  
A consemnat scriitor-compozitor Marin Voican-Ghioroiu 
  
Referinţă Bibliografică:
ÎNTÂLNIRE CU ENESCU LA SALA PALATULUI / Marin Voican Ghioroiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1722, Anul V, 18 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Marin Voican Ghioroiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marin Voican Ghioroiu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!