AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Traditii >  


Autor: Marin Voican Ghioroiu         Publicat în: Ediţia nr. 1716 din 12 septembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Partea a II-a ]N GR[DINA RAIULUI FOLCLORIC
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pentru voi dragi români, oriuunde v-ați găsi, vă ofer o melodie de suflet 
  
3 GRĂDINA RAIULUI FOLCLORIC 
  
Din apa cristalină a melosului dulce ca un „fagure de miere” au băut să-şi astâmpere setea de frumos rapsozi şi instrumentişti minunaţi, care prin măiestria lor, dăruire sufletească şi dragoste neţărmurită pentru obiceiurile şi tradiţiile strămoşeşti, ne-au lăsat o zestre inestimabilă. 
  
E bine să ne străduim cu toată puterea minţii şi a sufletului, să lăsăm generaţiilor viitoare „o mică filă în cartea de taină a cântecului popular” - carte ce-a fost scrisă cu multă trudă şi iubire faţă de neamul românesc. Ca orice iubitor al muzicii populare, sunt un împătimit ascultător al doinei unduitoare, al cântecului de dragoste tremurător ca frunza codrului, alintător, duios ca adierea zefirului, şi admir din toată fiinţa mea orice fel de muzică bună (uşoară, clasică, folk, modernă…) dar am pretenţia, ca atunci când o ascult, să-mi transmită un mesaj, să-mi placă, să-mi încânte urechea, să-mi liniştească sufletul, prilej deosebit pentru mine să-i felicit pe cei care trudesc pe acest tărâm şi se străduiesc să ne facă mai buni, mai înţelegători faţă de aproapele nostru, mult mai iubitori pentru tot ce ne înconjoară. 
  
Scriitor-compozitor Marin Voican-Ghioroiu 
  
Accesează: 
  
https://youtu.be/10b_ycoPEEc - MIERLIȚA 
  
Referinţă Bibliografică:
Partea a II-a ]N GR[DINA RAIULUI FOLCLORIC / Marin Voican Ghioroiu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1716, Anul V, 12 septembrie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Marin Voican Ghioroiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marin Voican Ghioroiu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!