AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  


Autor: Mariana Bendou         Publicat în: Ediţia nr. 2013 din 05 iulie 2016        Toate Articolele Autorului

Stejarii Mãriei Sale Ştefan Vodã Cel Sfânt
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Vineri, 30 iulie 2016, a avut loc la Filiala “Cosânzeana” a Bibliotecii Muni-cipale “Radu Rossetti”, Oneṣti, o lansare de carte mai deosebitã dedicatã ani-versarii binecunoscutului voievod Ştefan cel Mare ṣi Sfânt (2 iulie). Este vorba despre cartea “Stejarii Mãriei Sale Ştefan Vodã Cel Sfânt”, autor Gheorghe Bogza, Editura Karta.ro, Oneṣti, 2016. Cartea a apãrut însoţitã ṣi de un CD conţinând videoclipuri despre arborii - simbol prezentaţi in carte. Am asistat la un eveniment de o realã valoare , la o întoarcere în timp ṣi în spaţiu , la îndepãrtatele perioade ṣtefaniene dragi românilor. Nu este prima carte de acest gen publicatã de “inginerul documentarist amator” (cum îi pla-ce sã se autodefineascã) Gheorghe Bogza, pentru cã în palmaresul sãu edito-rial , domnia sa mai numãrã deja : “Borzeşti – 1904” ( carte dedicatã Marii Serbãri închinate Voievodului Moldovei - Ştefan cel Mare şi Sfânt, la împli-nirea a 400 de ani de la săvârşirea sa) ṣi “Deţinuţi politici din coloniile de muncã forţatã de la Oneṣti ṣi Borzeṣti”. Evenimentul de vineri s-a dovedit un eveniment de excepţie, atipic, în care prezentarea cãrţii s-a fãcut ṣi prin mij-loace multimedia (video-audio) care au completat în mod fericit momentul . Publicul s-a regalat nu doar cu imaginile proiectate ci ṣi cu fundalul muzical, s-a încãrcat sufleteṣte ṣi a plecat acasã nu doar cu exemplarele cãrţii ṣi CD-ului (care s-au epuizat rapid!) ci ṣi cu noi cunoṣtinte de istorie, geografie, bo-tanicã ṣi etnografie!La final, momentul documentar a devenit un moment spiritual înãlţãtor pe care unii dintre participanţi au simţit nevoia sã-l punc-teze ulterior prin câteva cuvinte.Am apreciat ṣi reţinut ṣi dorinţa autorului cãrţii (Gheorghe Bogza) de a fi sprijinit în distribuirea unor exemplare la bibliotecile localitãţilor în care existã stejari legaţi de personalitatea voievo-dului Ştefan cel Mare ṣi Sfânt precum ṣi versurile publicate pe coperta ex-ternã : “Sã ṣtiţi azi voi, moldovenii, / Domn de nu era Ştefan, / Acum voi ṣi încã alţii, / În genunchi , citeaţi Coran!” (Mariana Bendou) 
Referinţă Bibliografică:
Stejarii Mãriei Sale Ştefan Vodã Cel Sfânt / Mariana Bendou : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2013, Anul VI, 05 iulie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mariana Bendou : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mariana Bendou
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!