Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RECOMANDĂ PAGINA

REDACŢIA

CLASAMENT
DE PROZĂ

CLASAMENT
SĂPTĂMÂNAL
DE PROZĂ


Home > Impact > Libertate > Mobil |   


Autor: Marian Nuţu Cârpaci         Publicat în: Ediţia nr. 2098 din 28 septembrie 2016        Toate Articolele Autorului

VASILE IONESCU ȘI FRUSTRAREA KASHTALEILOR
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Recent am fost etichetat ca fiind frustrat de domnul Vasile Ionescu, ca o reacție din partea dumnealui la clipul trupei Nadara "treaba" https://www.youtube.com/watch?v=83F0LXCye0Y.  
 
Domnul Vasile Ionescu declara acum doi ani că se cacă pe limba Romilor. Pe identitatea oferită de limba Romani, adică autonimul Rom, care este EXONIM pentru domnul Vasile Ionescu, au trăit o mulțime de oameni ne(o)-romi, dar și domnul Vasile Ionescu.  
 
De altfel mulți țigani și români mă etichetează ca fiind frustrat când îi întreb cum se pot recomanda romi dacă nu au auzit în viața lor limba și numele etniei mele. Dar oare românii nu sunt frustrați când își văd numele național confundat cu cel al romilor care fac infracțiuni prin UE și fac de rușine România? Cine este de vină că romii fură? Eu spun că toți acei ONGiști pseudo-romi. DNA-ul și făcut treaba, și a arătat tuturor adevărul despre sumele uriașe trimise pe numele romilor. Sume de care nu romii au beneficiat, ci ne(o)-romii, mai pe limba românilor, țiganii. Țiganii kashtale se îndepărtează identitar de romi prin formula EU NU SUNT ȚIGAN CĂ NU ȘTIU ȚIGĂNEȘTE, dacă nu sunt ONGiști. În anii 20, C. S. Nicolăescu-Plopşor, a constatat că strămoșii țiganilor rudari (kashtale) nu știau limba romilor. Plopșor afirma „Că moşii lor ar fi fost robi, nu-şi aduce nimeni aminte, tipul ţigănesc nu-l întâlneşti la ei decât arareori, şi atunci e vorba de încrucişere”. Kashtaleii i-au declarat lui Plopșor că nimeni nu-și aduce aminte să fi vorbit cineva din bătrânii lor limba. În anii 20! Realitatea este că unele grupuri denumite de romi drept kashtale nu au vorbit nicodată limba romilor, pentru că în Țările Române au fost înrobiți sub numele de țigani următoarele etnii: africani, egipteni, sirieni, gavaoni, tătari, bulgari, etc... Toate acestea sunt scrise în documetele medievale românești despre sclavie. Dar istoricii mișcării rrrrome moderne, au evitat să aducă la cunoștiința maselor largi aceste adevăruri pt. că dacă s-ar fi aflat, românii nu i-ar mai fi crezut pe țiganii care nu știu limba romilor că sunt romi. Și în acest caz, adio fonduri UE.  
 
ADEVĂRAȚII FRUSTRAȚI SUNT KASHTALEII  
 
De ce? Pentru că nu știu ce limbă au vorbit strămoșii lor care proveneau din diverse țări, și au devenit țigani, adică robi. Aceasta este singura lor identitate. DACĂ KASHTALEII ȘTIAU LIMBILE ETNIILOR DIN CARE PROVENEAU STRĂMOȘII LOR, NU AR FI FOST FRUSTRAȚI. Și romii au fost țigani, dar romii au o limbă și o tradiție bine păstrată. ROMII NU SUNT FRUSTRAȚI, ci kashtaleii că nu știu cine le-au fost strămoșii. Strămoșii țiganilor kashtale au optat pentru o ROMÂNIZARE COMPLETĂ. După Revoluția din 1989 mulți kashtale s-au transformat în romi. Simplu, ca o revelație, o întoarcere la origini. Motivația? 50 DE MILIARDE DE EURO: http://www.liberation.fr/societe/2013/10/14/ou-sont-passes-les-50-milliards-pour-les-roms_938780  
 
Foame mare, și nu de indentitate. Dacă în fața românilor neștiutori țiganii kashtale au reușit, în fața ȚIGANILOR ROMI, ȚIGANII KASHTALE NU AU REUȘIT șă-i convingă că sunt romi. Noi nu credem că kashtaleii sunt romi. Pur și simplu pentru că kashtaleii nu știu limba romilor. Cacofoniile sînt intenționate și implicit rele.  
 
Vina și proiectul emancipator, schimbarea numelui de țigan contra 50 de miliarde de euro trimiși pentru romi și păpați de....ne-romi  
 
ONG-urile rome, acestea poartă vina infracționalității romilor. OCCIDENTUL A TRIMIS 50 DE MILIARDE DE EURO PENTRU ROMI (1). Acești bani au ajuns la șefii ONG-urilor "rome", CARE ȘEFI NU SUNT ROMI, CI MAJORITATEA PROVIN DIN...ȚIGANI, așa cum spunea întemeitorul ONG-isticii "rrome", kashtaloul Nicolae Gheorghe (N.G.), care după ce a inventat o imensă mașinărie umană, în care s-au angrenat mii de kashtale cu pretenții de romi, la sfârșit, speriat fiind de apropierea morții, a declarat că de fapt el nu este rom, ci...ȚIGAN. Iată interviul acordat de Nicolae Gheorghe (N.G.) lui Iuliu Rostas (I.R.), din cartea Rom sau Țigan:  
 
"N.G.:Dacă o să mor, dacă dialoghez cu moartea constant, AŞ VREA SĂ MOR, CA OM, SAU CA ŢIGAN, dar n-o să pot să mor ca rom. "(Rom sau Tigan, pag 328)  
 
Iată alineatul în care PĂRINTELE ONGISTICII "RRRROME" recunoaște că au reușit țiganii kahstale, nu romii autentici, precum și ideea principală a oricărui ONG rrrrrrom, aceea de a schimba numele de țigan:  
 
"N.G.: Şi? Cine au reuşit: romii sau ţiganii? I.R.: Cred că de fapt ne prezentăm ca romi, nu poţi prezenta ca ţigani. PENTRU CĂ PROIECTUL EMANCIPATOR E ACELA DE ROM, PROIECTUL EMANCIPATOR NU E CEL DE ŢIGAN. N.G.: Proiectul emancipator al cui? Cine e actorul politic care prezintă proiectul? I.R.: Activiştii romi. N.G.: Care sunt ţigani. Majoritatea provenim dintre ţigani, nu dintre romii „din neamuri”, tradiţionalii . I.R.: Se definesc romi, se re-brand-uiesc ca romi. N.G.: Asta vreau să spun, dar nu sunt neapărat recunoscuţi ca romi „legitimi”." (Rom sau Tigan, pag 334, http://www.fundatia.ro/sites/default/files/ro_124_Rom%20sau%20tigan.pdf )  
 
El, Nicolae Gheorghe a declarat clar că SINGURUL scop al existenței ONGisticii "rrrrrome" INVENTATE DE EL ÎNSUȘI, este SCHIMBAREA oficială a numelui de ȚIGAN.  
 
Din declarațiile lui Nicolae Gheorghe vedem clar că romii nu au reușit să ajungă la suma de 50 de miliarde de euro. Au reușit țiganii. Partea tragică a acestei mașinațiuni infernale, este că mulți țigani corecți, sinceri, s-au lăsat antrenați în această minciună monstruoasă, și au ajuns să creadă că sunt romi dar nu mai vorbesc limba romani că au uitat-o. Țiganii adevărați, adică athinganoii fiind greci nu puteau vorbi limba romilor, ci limba greacă. Africanii sclavi în Țările Române, nu aveau cum să vorbească limba romilor, ci limba etiopiană. Nicolae Gheorghe se face vinovat că mulți țigani kashtale au ajuns să-și însușească identitatea de romi, identitate care nu le-a aparținut poate niciodată strămoșilor lor. Romii văzând că acești kashtale nu-i ajută, au luat calea Occidentului, unde fac ce pot, unii muncesc, alții, cei mai mulți cerșesc, sau fură. Este strigătul unei societăți neputincioase, iertați-ne românilor vă rugăm frumos, și dacă puteți trageți la răspundere pe cei ce ne-au furat numele istoric de rom. Nouă nu ne-ar fi trecut vreodată prin cap să vă obligăm să ne ziceți "rom". Este limpede că doar cei ce urăsc cuvântul țigan vă forțează. Eu personal sunt țigan în românește, și rom în limba romani.  
 
Eu m-aș declara chinez, privind retrospectiv. Dar nu pot. Nu știu chinezește.  
---------------------------------------------------------------------------------------------  
Bibliografie  
 
C. S. Nicolăescu-Plopşor, Gurbanele, în Arhivele Olteniei, I, nr.1, Craiova, 1922, p. 35-40.  
ROM SAU ŢIGAN Dilemele unui etnonim în spaţiul românesc, Editura Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale, Cluj-Napoca, 2012.  
 
Referinţă Bibliografică:
VASILE IONESCU ȘI FRUSTRAREA KASHTALEILOR / Marian Nuţu Cârpaci : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2098, Anul VI, 28 septembrie 2016, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Marian Nuţu Cârpaci : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Nuţu Cârpaci
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.
 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX DE ARTICOLE AUTOR

 
 
CLASAMENT
DE POEZIE

CLASAMENT
SĂPTĂMÂNAL
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!