CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Libertate >  


Autor: Marian Nuţu Cârpaci         Publicat în: Ediţia nr. 2085 din 15 septembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Noua sclavie culturala a romilor la profesorii români de la catedra de romani
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Termenul de țigan însemna în trecut sclav, rob. Deși sclavia s-a desființat demult, spectrul ei negru stăruie să planeze asupra romilor, re-transformându-i în țigani (sclavi) culturali ai românilor. Au ajuns o mână de români, francezi și alții să profite gras de pe urma limbii noastre. Aceștia, sub pretextul strădaniei educării romilor în propria limbă, au creat un alfabet al limbii romani fără să-i întrebe pe romi. Aceștia sunt profesori auto-intitulați profesori de romani, după modelul unui august ianuarie. Mai rău decât atât, ei prezinta acest alfabet ca fiind mulat pe fonologia oricărui dialect rom. Răutatea cea mai mare nu ar fi alfabetul , ci creerea unei noi limbi țigănești de către acești profesori. Văzând ei că romii au mii de dialecte, au pur(c)ces să le ucidă oficial (de ce dreacu să se obosește ei cu studierea a MII de dialecte țîgănești?, ei fiind figuri auguste lingvistice), decretând prin auto-declaratul profesor Marcel Courthiade că limba romilor are trei straturi, cel mai vechi fiind cel care folsește sufixul –ipen pentru formarea substantivelor din verb, iar cele mai nedemne de luat în seamă sunt dialectele țăgănești care folosesc sufixul –imos, presupus a fi de origine greacă. S-a presupus de acești luminați pre-fesori că romii care folosesc –imos au stat mult timp în Grecia, și au corupt limba, iara cel mai pur dialect este cel care foloseste vechiul –ipen. Nu a adus dumnealui Curtiade nici un argument bibliografic. A procedat tranșând ca Moise talazurile lingvistice ale mării Romani. Diferența este că Moise era un profet, iar Curtiade este un măcelar lingvistic. Mafia aceasta lingvstică și internațională avea nevoie și de romi care să-i cânte în strună. Și după cum este bine știut că romii niciodată nu au avut școală în limba lor, au fost încântați și au acceptat tot ce a zis Gheorghe Sarău, mai ales că domnul Sarău i-a fuckut pe mulți prefesori. Mulți nu au acceptat distrugerea propriilor dialecte, dar de teama de a nu se face de râs și a lupta cu forțe oculte puternice au tăcut. Eu am ales să nu tac. Nu pot accepta să văd cum mafia aceasta obligă o diasporă de 20 de milioane de romi să accepte o limbă formată din dialectul Arli din Serbia și combinată cu alte dialecte care nu se vorbesc în România sau în alte țări locuite de țigani de pa mapomond după cum spunea o figură hilustră țigănească. Romii din România nu înțeleg alte dialecte, ci doar dialectele lor învățate acasă. Realitatea crudă este că limba romani are vreo 100 de straturi și probabil mii de dialecte. În acest Babilon țîgăniesc mai bine a fost să se treacă în neant, UCIGÂND sub greutatea titlului doctoral al francezului Marcel Courthiade miile de dialecte VII ale romilor.  
 
Istoria formării unei noi limbi- KURAU TUME SIKIARNENA!  
 
În anii 80, Shaip Yusuf, un rom din Kosovo, împreună cu W. Rishi, un indian, a decretat că dialectul Arli combinat cu alte două tot sârbești TREBUIE SĂ FIE LIMBA MONDIALĂ A ROMILOR. Acest abuz a fost acceptat de Marcel Courthiade care l-a împuternicit pe Gheorghe Sarău să devină profesor de țigănească. Gheorghe Sarău și-a dat doctoratul în țigănește cu profesoara de chineză Lucia Wald. O bulibășeală mai țigănească din partea lor nici că se putea. Gheorghe Sarău organiza școli de vară cu romi din toată țara de la care prelua fragmente din diverse dialecte, inventând și dumnealui noua limba la rândul lui. Oamenii aceștia nu ne-au luat în seamă, parcă romii nu există. Nu ne-au întreabat dacă noi vrem o singură limbă. DEZIDERATUL UNEI LIMBI COMUNE ESTE REZULTATUL UNUI PLAN OCULT, DUPĂ PĂREREA MEA. TEORIA CONSPIRAȚIEI LA ROMI PARE O NEBUNIE, DAR DIN PERSPECTIVA RECENTEI DECLARAȚII A INDIEI, PARE VEROSIMILĂ. Europa nu mai poate fi hitleristă ci o doamnă care ne invită elegant să plecăm în țara de baștină. Ne-au creat un alfabet și o limbă comună, India ne-a acceptat virtual, mai lipsește să plecăm dracu din Europa, îndeplinindu-se visul lui Antonescu. Eu nu am nimic împotriva ideii de exod. M-aș duce în India, dar nu cu gloata de romi hoți și maneliști. Condus de neo-romii ONGiști care au păpat 50 de miliarde de euro? Într-un SFERT DE VEAC de secție de limba romani, catedra a produs zero performață practică. Dacă dai unui rom simplu un text în alfabetul inventat, nu înțelege o iotă. Dar în ciuda acestui lucru cert, documentele oficiale ale ONGurilor rome sunt scrise în noul alfabet și în noua limbă. Deși nici BAPHOMET dacă ar fi țigan nu ar înțelege ceva din respectivele texte. Comunitatea Europeană încurajează folosirea alfabetului rrrom, dar romii nu înțelege, zile Loredana. Se pare că această neo-limbă aparține celor care nu știu limba romani, din rândurile cărora Gheorghe Sarău alege viitori profesori de romani. E con-venabil pt. că acești țigani nu pot contrazice pe nimeni și nimic. Țiganii ăștia profesori de romani nu știau de fapt limba romani, e nefiind romi, ci români. În România, chiar și un chinez poate să se declare rom pe propria răspundere la notar. Așa s-a pornit studiul Sino-tibetano-țigăneștii. Sună mishto? Heheh.  
 
EU ROMÂN AM ÎNVĂȚAT DE LA TINE ȚIGĂNEȘTE, ȘI TE OBLIG SĂ VII LA ȘCOALA MEA CA SĂ ÎȚI DAU DIPLOMĂ DE PROFESOR DE LIMBA ȚIGĂNEASCĂ. EU ÎȚI VÂND ȚIE FLORILE ÎNAPOI FLORARULE LA SUPRAPREȚ.  
 
Titlul glăsuiește adevărul. Ministerul învățământului accepta tacit această monstruozitate...de unde dracu poate ști un român tainele intime ale limbii romani? Cum poate el să îmi dea mie dreptul de profesor în limba mea...el un român, care a învățat romani de la țigani? Noi romii nu am scris niciodată în 500 de ani de istorie europeană. Nu ne-am studiat limba în comparație cu limbile indiene, din care originează. Dar nici Gheorghe Sarău nu a făcut aceast demers științific, doar și-a dat doctoratul în țigănească cu profesoara de chineză. Limba română este bine documentată, sunt zeci de mii de studii începând cu Hașdeu și terminând cu lingvistica academică modernă. E și firesc ca profesorii românii să poată vorbi despre limba lor, nu? Cercetările lor se pot dovedi științific și se pot compara cu alte limbi romanice. Noi, la catedra de romani nu avem nici un profesor rom. Deloc... toți profesorii sunt români. Au ajuns românii să ne țină sclavii lor culturali! Când se va sesiza cineva? Sau poate vreți domnilor români să vă dăm în judecată țigănească - KRIS ROMANI? Luați seama, cine se înhaită cu câinii, riscă să roadă același ciolănel!  
 
Referinţă Bibliografică:
Noua sclavie culturala a romilor la profesorii români de la catedra de romani / Marian Nuţu Cârpaci : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2085, Anul VI, 15 septembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Marian Nuţu Cârpaci : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Nuţu Cârpaci
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!