AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Analize >  


Autor: Marian Nuţu Cârpaci         Publicat în: Ediţia nr. 2046 din 07 august 2016        Toate Articolele Autorului

Fuga DE AUTONIMUL TIGAN catre EXONIMUL ROM
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În Țările Române au fost multe etnii diferite sub numele de țigan, așa cum am demonstrat în articolul meu, African sau Tigan(http://confluente.ro/marian_nutu_carpaci_1465315849.html). Sclavia a fost așa de grea și îndelungată, încăt toți țiganii/sclavii (athinganoi, gavaoni, etiopieni...) au ales să se românizeze. Singura identitatea a descendenților lor este exonimul devenit autonim prin practică îndelungată, ȚIGAN. Și pentru că nu puteau să scape de el, au mers pe premiza că românii sunt proști, și îi vor obliga să accepte oficial numele etniei indiene ROM. Romii sunt ultimul grup în afară de tătari, care și-au păstrat tradițiile și limba. Unii țigani cred că dacă românii îi denumesc la fel pe romi, sunt și ei romi, dar care și-au uitat limba. Eronat! Țiganii neavînd cultură scrisă, au uitat istoria sclaviei și faptul că au fost multe neamuri în starea de țigănie/sclavie. Toți acești sclavi diferiți ca proveniență geografică erau eretici și negri. Fiind negru, însemna că ești SORTIT de DUMNEZEU sclaviei, căci faci parte din rasa lui Ham, fiul lui Noe. Ham în ebraică însemna ARS DE SOARE, negru, deci purtai pe pielea ta stigmatul lui Noe.  
Referinţă Bibliografică:
Fuga DE AUTONIMUL TIGAN catre EXONIMUL ROM / Marian Nuţu Cârpaci : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2046, Anul VI, 07 august 2016, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Marian Nuţu Cârpaci : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Nuţu Cârpaci
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!