AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Marian Malciu         Publicat în: Ediţia nr. 1762 din 28 octombrie 2015        Toate Articolele Autorului

Eveniment cultural la Palatul din Ruginoasa: Lansare de carte - Marian Malciu
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Atmosferă deosebită la Palatul „Alexandru Ioan Cuza” din Ruginoasa: astăzi a avut loc o lansare de carte într-un cadru istoric de poveste. Este vorba despre a zecea carte a scriitorului oltean Marian Malciu, care vorbeşte despre aceste frumoase locuri ale Moldovei: „Ruginoasa - istorie, credinţă şi cultură”.  
 
Evenimentul cultural a adunat în salonul palatului oameni de cultură, dar şi tineri dornici să afle cât mai multe despre lucrarea autorului, iar gazda evenimentului, Simona Ionescu, a pregătit momente deosebite prin invitaţii de seamă, care au prezentat cu interes şi consideraţie, lucrarea aflată în centrul discuţiilor.  
 
Cei prezenţi au intrat în atmosfera de epocă, fiind primiţi chiar de Cuza, în persoana actorului George Marici, care a susţinut şi un moment artistic alături de poetul Vasile Varjoga.  
 
Printre invitaţi s-au numărat cititori şi prieteni ai autorului: Olguţa Luncaşu Trifan, scriitoare din Iaşi, etnograful Ioan Grămadă din Câmpulung, dar şi Gheorghiţa Durlan, autoarea prefeţei, venită tocmai din Teleorman, ea fiind cea care a prezentat pe scurt şi cartea lui Marian Malciu.  
 
Deoarece multe din paginile cărţii vorbesc despre credinţă şi despre străduinţa de peste 20 de ani a unui preot al locului din Dumbrăviţa, Pavel Pavel, pentru ridicarea unei biserici, la această lansare de carte a fost prezentă soţia acestuia, Maria Pavel, dar şi un reprezentant al Protopopiatului din Paşcani, Părintele Ioan Daniel, care a prezentat o recenzie a unui subcapitol, referitoare la istoricul Palatului din Ruginoasa.  
 
Consideraţii referitoare la carte, autor, dar şi la locurile descrise în lucrare au fost aduse în lumină de Mărioara Preutu, profesor şi fost director al Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu” din Paşcani, de Mihaela Spiridon, profesor şi redactor, dar şi de Petronela Angheluţă, cadru didactic din Ruginoasa, care a amintit celor prezenţi, momente emoţionante desfăşurate în urmă cu 2 ani în acelaşi cadru, când autorul lansase aici o carte în amintirea soţiei sale, trecute la cele veşnice.  
 
Discuţiile din cadrul lansării de carte au durat mai bine de 2 ore, timp în care participanţii iubitori de cultură şi frumos au avut ocazia să cunoască mai bine autorul şi lucrarea „Ruginoasa - istorie, credinţă şi cultură”. Această carte, pe lângă faptul că oferă cititorilor informaţii amănunţite despre localitatea Ruginoasa, instituţiile importante din comunitate şi oameni remarcabili ai locului, oferă perspective interesante, dar şi controversate, legate de identitatea neamului românesc, plasând strămoşii localităţii şi zonei la începuturile omenirii.  
 
Precizăm că Ansamblul Muzeal „Alexandru Ioan Cuza” din Ruginoasa găzduieşte evenimente culturale de excepţie, în luna noiembrie urmând să se desfăşoare pe lângă expoziţia legată de viaţa şi activitatea Elenei Cuza şi un concert de muzică veche românească.  
 
Autor,  
 
Prof. Mihaela-Iulia Spiridon  
 
- Redactor la B.it TV, Paşcani, Târgu frumos, Hârlău  
 
 
P.S.  
Vă informez că la eveniment au participat, în afara celor menţionaţi în materialul de mai sus, prieteni veniţi de la Cluj - poetul Gheorghe Luchian cu soţia, de la Târgu Frumos - poeta Nicolina Petrov cu soţul său şi poetul Titi Nechita, de la Roman - Ovidiu Potarcă, de la Slatina - poeta Nuşa Adriana Neacşu, de la Ruginoasa - Cristina Axinia, director al Centrului Cultural Ruginoasa, cărora le mulţumesc şi cu această ocazie pentru că au dorit să fie alături de mine, să-mi împărtăşească emoţiile! Fireşte, a fost prezentă şi prezbitera Maria Pavel, organizatoarea evenimentului de a doua zi, la biserica ctitorită de soţul său, proetul paroh Pavel Pavel care, din nefericire, se afla la o slujbă de înmormântare.  
 
Iată şi link-ul ce vă poate oferi VIDEO întregul eveniment: https://www.facebook.com/l.php...  
VIDEO: Eveniment cultural la Palatul din Ruginoasa: Lansare de carte- Marian Malciu  
 
 
Referinţă Bibliografică:
Eveniment cultural la Palatul din Ruginoasa: Lansare de carte - Marian Malciu / Marian Malciu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1762, Anul V, 28 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!