AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Maria Pașc         Publicat în: Ediţia nr. 2072 din 02 septembrie 2016        Toate Articolele Autorului

O rază de soare în viaţă lor
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Asociaţia Făuritori, cu sprijinul Kaufland România derulează începând cu luna august 2016 programul “O rază de soare în viaţă lor”. De acest program de dezvoltare emoţională prin metodă art-terapiei vor beneficia 1000 de copii provenind din medii sociale defavorizate din Capitală. 
  
Faza-pilot a acestui program se desfăşoară în perioada august-septembrie 2016 şi cuprinde peste 60 de copii cu vârste între 7 şi 11 ani aflaţi în grijă Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 şi are drept obiectiv sprijinirea acestora în înţelegerea rolului pozitiv şi negativ al emoţiilor în viaţă de zi cu zi. 
  
Programul cuprinde opt module, fiecare cu durata de două ore, participanţii fiind repartizaţi în grupe de 8 – 12 copii. Activitatea fiecărui modul este coordonată de un psihoterapeut ajutat de voluntari. “Modelarea timpurie, autocunoaşterea, gestionarea emoţiilor negative (precum furia, mania, agresivitatea) şi folosirea emoţiilor pozitive (optimismul, încrederea, respectul) pentru afirmare şi relaţionare non-violenţă este o baza sigură pentru adulţi resposabili şi fericiţi. Pentru că nu toţi copii pot avea la timp sprijinul economic sau de altă natură al familiei, programul se adresează explicit copiilor proveniţi din familii cu dificultăţi socio-economice”, a declarat coordonatoarea de specialitate a proiectului, drd Psiholog Elvira Alexandrescu. 
  
Prin programul propus, Asociaţia Făuritori oferă complementar un sprijin copiilor defavorizaţi, familiilor acestora şi instituţiilor care îi îngrijesc. 
  
Din cele opt module propuse, primele două sunt centrate pe identificarea de către copii a emoţiilor, conştientizarea locului şi rolului acestora în viaţă fiecăruia. Următoarele cinci module sunt dedicate exersării exprimării emoţiilor în diferite maniere artistice (desen, modelaj, acuarelă, bricolaj, povestiri), sub îndrumarea profesionistă a echipei de psihoterapeuţi. Modulul final va constă într-o recapitulare, evaluare a modulelor anterior parcurse şi valorizarea produselor activităţii copiilor în cadrul atelierelor. 
  
Aceste activităţi au loc în spaţiile în care copiii îşi desfăşoară în mod curent activitatea, şi anume sălile Complexului de servicii socio-educative pentru elevi „Sfânta Maria” şi ale Complexului pentru activităţi recreative şi educaţie „Sfântul Pantelimon”, pentru asigurarea unui cadru cât mai confortabil şi familiar participanţilor, evitarea desincronizărilor de timp, pentru transparenţă şi accesul adulţilor care îi îngrijesc. 
  
„Pentru Kaufland România, a fi unul dintre cei mai mari retaileri de pe piaţă înseamnă şi o responsabilitate mai mare faţă de societate. Accesul la educaţie pentru toţi copiii şi educaţia timpurie în cele mai bune condiţii fac parte din direcţiile noastre strategice. Ne dorim să fim cât mai aproape de comunităţile aflate în dificultate, iar acest program se adresează segmentului cel mai vulnerabil, copiii. ”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland România. 
  
Proiectul se va finaliza cu un eveniment ce va avea loc la sfârşitul lunii septembrie în sala festivă a Complexului „Sfântul Pantelimon”, cu participarea reprezentanţilor Primăriei Sectorului 2. 
  
Despre Asociaţia Făuritori 
  
Asociaţia Făuritori, prin proiectele sale, promovează valorile culturale româneşti şi forţă creatoare, educativă şi vindecătoare a artei. Cel mai cunoscut proiect devenit de anvergură este Proiectul Cultural Contemporanii care actualizează artă plastică contemporană creând cadrul necesar de exprimare a unor artişti plastici contemporani într-o conexiune între instituţii şi organizaţii, între generaţii, între artişti şi public, între România şi alte ţări, între actul de creaţie şi valoarea curativă, morală, socială şi educaţională a artei .(www.contemporanii.org) 
  
Referinţă Bibliografică:
O rază de soare în viaţă lor / Maria Pașc : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2072, Anul VI, 02 septembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Maria Pașc : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Pașc
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!